Zirve 23, gençlerle buluşuyor
23 Yetenek Derneği tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Zirve 23, 2 bini aşkın üniversite öğrencisinin katılımıyla 15 Ekim’de gerçekleşecek. ‘İzleme, İzini Bırak’ sloganıyla düzenlenen zirvede gençler, alanlarında etkili olan liderlerin başarı öykülerini dinleme fırsatı bulacak.
Volkswagen Arena’da yapılacak programda Ernst & Young Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, Baltaş Grubu Kurucusu Acar Baltaş, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Vakko CEO’su Jaklin Güner, Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Cisco CEO’su Didem Duru, Yeryüzü Doktorları Genel Müdürü Ozan Mutlu, CNN International Diplomasi Editörü Nic Robertson, İlber Ortaylı ve Demet Akbağ gibi isimler konuşmalarıyla yer alacak. Ayrıca girişimciler de kendi hikayelerini ve girişimlerini anlatacağı oturumlar olacak.
Sponsorları arasında Demirören Medya Grubu’nun da olduğu etkinlikte konuşmalar, 23’ün 9 liderlik teması çerçevesinde, bir liderin sahip olması gereken yetkinlikler ve duygusal beceri setleri bağlamında ilerleyecek. Bu 9 tema kapsamında, belirsizlik, şüphe, denge, huzur, vicdan, merak, tutku, cesaret ve devrim oturumları gerçekleşecek.
80 İLDEN 13 BİNE YAKIN BAŞVURU YAPILDI
Bu yıl ‘İzleme, İzini Bırak’ mottosunda düzenlenen Zirve 23’te konuşmaların yanı sıra, katılımcılar şirketlerin deneyim alanlarında farklı sektörleri tanıma ve zirveye kendi izlerini bırakma fırsatını yakalayacak. Gün sonunda ise MFÖ konseri ile bitecek olan programa; 80 il, 201 üniversiteden toplam 13 bine yakın başvuru yapıldı. Başvurular sonucunda seçilen gençler, zirvede 1 gün geçirecek.
Yarın yapılacak program sonrasında gençleri farklı aşamalardan geçerek ilerleyecekleri bir değerlendirme süreci bekliyor. Tüm aşamaları başarıyla geçen 50 genç, ‘23’lü’ olarak 2 yıllık bir programa dahil oluyor. Bu serüvende Akademi 23, Atölye 23 ve sosyal sorumluluk projeleri gibi süreçlere dahil oluyorlar.
Gençler 23 ile beraber bizzat saha gezilerine katılıyor, farklı sportif faaliyetleri deniyor, takım arkadaşları ile problem çözdükleri çalışmaların bir parçası oluyor, kendi girişimlerini oluşturuyor ve düşüncelerini açıklıkla paylaştıkları paylaşım çemberlerinde buluşuyor.
Bu süreçte gençlerin iş dünyasının kompleks yapısında hem kendilerine hem de çevrelerine fayda sağladıkları bir yaşam tarzına hazırlanmalarına destek olmak amaçlanıyor.