Geri Dön
Ekonomi Araçlarıyla Türkiye’ye gelen gurbetçilere sigorta uyarısı

Araçlarıyla Türkiye’ye gelen gurbetçilere sigorta uyarısı

Gurbet Kasko Kurucusu Abdulcelil Alkış, yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye’ye araçla seyahate gideceklerinde trafik sigortalarına ilişkin dikkat etmeleri gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Alkış, vatandaşların sigortalarına eğer Türkiye dahil değilse ekletmelerinde fayda olduğunu ayrıca yeşil kartıyla Türkiye’ye gelen gurbetçilerin kendi sigorta şirketlerinden yeşil kartları hakkında yazılı teyit almalarını tavsiye etti.

Araçlarıyla Türkiye’ye gelen gurbetçilere sigorta uyarısı

Yaşadıkları ülkedeki trafik sigortalarının Türkiye’de geçerli olmayabileceğine dair uyarıda bulunan Gurbet Kasko'nun Kurucusu Abdulcelil Alkış, “Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz, ülkemizi araçlarıyla ziyaret ettiklerinde sigorta konusunda problemler yaşayabiliyor. Yurt dışındaki zorunlu trafik sigortalarının sınırsız ödeme yaptığını düşünerek Türkiye'nin de aynı kapsamda olduğunu sanıyorlar. Sigorta poliçelerini okumadıkları için burada büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Birçok gurbetçi, kendi ülkelerinden aldıkları yeşil kartla sınırdan sorunsuz geçiyor. Ancak yeşil kart sistemi çok farklı işliyor. Yeşil kart sistemi, hangi üye ülkede hasar olursa, o ülkenin trafik sigortası limitlerinin geçerli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, yeşil kartıyla ülkemize gelen gurbetçiler sadece ülkemizdeki limit olan 200 bin liraya kadar korunuyor. Bu durum, ciddi mağduriyetlere yol açabiliyor. Bu noktada, kendi sigorta şirketleriyle bu konular hakkında yazılı teyit almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

“25 MİLYON LİRAYA KADAR GÜVENCE SAĞLIYORUZ”

Sınırda yeşil kartlarında Türkiye'nin hariç bırakıldığını fark etmeyen gurbetçilerin sigortalarının var olduğunu düşünseler de, kaza durumunda ödemelerin yapılmadığını öğrendiklerini belirten Alkış, “Özellikle sadece Avrupa kıtası için geçerli olan sigortaların diğer kıtalardaki hasarları ödememesi gibi durumlarla sıkça karşılaşılıyor. Türkiye'de sınırda yapılan sigortalar ise 200 bin lira limitli olup, bu limitin üstünde bir hasar gerçekleştiğinde gurbetçiler karşı tarafın araçlarında oluşan zararı ceplerinden ödemek zorunda kalıyor. Gurbet Kasko olarak, biz de bu noktada devreye girerek anlaşmalı sigorta şirketlerimiz üzerinden 25 milyon liraya kadar güvence sağlıyoruz. Böylece gurbetçilerimiz, limitin üstünde bir zarar durumunda mağduriyet yaşamadan sigorta güvencesinden faydalanabiliyor” ifadelerini kullandı.

“SINIRDA SİGORTAYA GÖRE YÜZDE 50’DEN FAZLA FİYAT AVANTAJI SUNUYORUZ”

Gurbetçilerin yola çıkmadan önce, mutlaka kendi ülkelerindeki sigorta şirketleriyle görüşmeleri ve Türkiye'nin poliçelerine dahil olup olmadığını teyit etmeleri gerektiğini belirten Alkış, “Vatandaşlarımızın sigortalarına eğer Türkiye dahil değilse, ekletmelerinde fayda var. Ancak, tüm bu kontroller yapılmasına rağmen, çözümsüz kalındığında biz gurbetçilerimizin her zaman yanındayız. Online sigorta hizmetimizle gurbetçi yola çıkmadan önce 1, 3, 6 ve 12 aylık seçeneklerle zorunlu trafik sigortası düzenliyor ve hızlıca ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Alkış, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Sınır kapısında yapılan sigortalara göre yüzde 50’den fazla fiyat avantajı sunuyoruz. Bu sayede, hem sınırda beklemeden sigorta ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem de zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlıyoruz. Öte yandan olası kazalarda 7/24 destek oluyor ve ücretsiz yol yardımı çekici hizmeti sunuyoruz. 30 yıllık tecrübemizle gurbetçilerin yolculuklarını güvenli ve huzurlu hale getirmek için kusursuz bir deneyim oluşturuyoruz. Yaptığımız girişimler sayesinde geçen sene Türkiye’de ilk olarak yabancı plakalara kasko yapmaya başladık. Bu yıl ise ihtiyari mali mesuliyet (IMM) sigortası yapıyoruz.”