Geri Dön
EğitimTED'den depremzede öğrencilere yönelik etkinlik

TED'den depremzede öğrencilere yönelik etkinlik

Türk Eğitim Derneği'nce (TED), Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen Hataylı yaklaşık 400 öğrenci ve ailelerine yönelik 'Yeni Eğitim Dönemine Merhaba Hatay' etkinliği düzenlendi.

TED'den depremzede öğrencilere yönelik etkinlik

Hatay'da düzenlenen etkinlik, açılış konuşmalarıyla başladı. Öğrencilere yönelik eğlenceli ve öğretici atölye çalışmaları düzenlendi. 'Masal Dünyasında Macera', 'Hayal Et' ve 'Hedef Belirleme' gibi yaratıcı atölyeler sayesinde çocuklar hem eğlenerek öğrendi hem de problem çözme becerilerini geliştirdi. Atölye çalışmalarının sonunda, öğrencilere yeni eğitim dönemine dair kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler verildi. Aileler ise etkinlik boyunca 'Çocuklarımıza Eğitim Yolunda Destek' başlıklı bilgilendirici bir sunuma katıldı. Sunumda, ailelerin çocuklarına eğitim hayatları boyunca nasıl destek olabileceklerine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise öğrenciler takım oyunları oynayarak sosyal etkileşimlerini güçlendirdi.

TED AFET BURSU ÖĞRENCİLERE UMUT OLUYOR

TED Afet Bursu, deprem felaketinde ebeveyn kaybı yaşayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, örgün eğitime devam edebilmeleri için gerekli maddi, ayni, akademik ve psikososyal desteği sağlamak amacıyla oluşturuldu. Bu kapsamda, deprem bölgesindeki yaklaşık bin öğrencinin eğitim hayatlarını destekleyen çalışmalara imza atan dernek, Hatay'da öğrenci ve ailelerine yönelik bu özel etkinlikle çocukların eğitim hayatına katılımını ve motivasyonlarını artırmayı amaçladı. Bu tür etkinlikler aracılığıyla öğrencilerin okul terkinin önlenmesi ve sosyal hayata katılımının teşvik edilmesi de hedefleniyor.

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyet'in kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kuruldu. Dernek, başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak ön plana çıkıyor. TED; üniversitesi, 46 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet gösteriyor.