Geri Dön
EğitimDepremden etkilenen kadınlar için mesleki eğitim verilecek

Depremden etkilenen kadınlar için mesleki eğitim verilecek

Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul'a yerleşen kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen 'Demir Kadınlar: Kaynak Sanatında Kadının Gücü' projesi için geri sayım başladı.

Depremden etkilenen kadınlar için mesleki eğitim verilecek

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğinde İşte Kadın Derneği'nin projelendirdiği çalışmanın akademik ve mesleki eğitim süreci İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından yürütülecek.

EĞİTİM PROGRAMI 3 HAFTA SÜRECEK

Depremden etkilenen kadınların sosyal, ekonomik ve psikolojik kırılganlıklarını azaltmaya yönelik kapsamlı eğitimlerin sunulacağı Projenin ilk aşaması İstanbul Kültür Üniversitesinde gerçekleşecek. Kahramanmaraş Depreminden etkilenen kadınların, Demir Kadınlar kapsamında dahil olacakları projenin eğitim programı İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi'nde 3 hafta sürecek.

'KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ ESAS GÜNDEMİMİZ'

Üniversitenin Rektör Yardımcısı ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, Demir Kadınlar Projesinin ülkemiz ve kadının kalkınması noktasında örnek bir girişim olduğunu söyledi.

Doğal afetlerin yol açtığı olağanüstü etkilerin üniversiteler ve bakanlıkların iş birliği ile yönetilebileceğini kaydeden Prof. Dr. Demir Kadınlar Projesine verilecek destek sürecini şöyle değerlendirdi:

“Demir Kadınlar: Kaynak Sanatında Kadının Gücü projesi mimarisi kadın emeği için sistematik ve özverili çalışmalarda bulunan İşte Kadın Derneği, İstanbul Kültür Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından şekillendirildi. Ülke ve toplum yararına böyle bir projenin akademik kanadında yer almak bizim için onur verici. Demir Kadınlar projesi, 2024-2025 akademik yılında hizmete açılan Sürdürülebilir Kalkınma Merkezimizin toplumla buluştuğu ilk proje olması bakımından da ayrı bir kıymete sahip. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının; İnsana Yakışır İş ve Büyüme, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Eşitsizliklerin Azaltılması, Amaçlar için Ortaklıklar maddelerinden ilham alarak projeyi yapılandırdık. Üniversitemiz öğretim üyeleri proje kapsamında 44 saatlik eğitim dizisiyle kadınların yanında olacak. Kadının mesleki kazanımı ile birlikte yaşamsal reflekslerini güçlendirecek; şiddetle başa çıkma yöntemleri, fiziksel ve cinsel sağlık, psikolojik iyilik hali, ekonomi ve sürdürülebilir kalkınma gibi konular eğitimlerimizde sunulacak. Eğitimler sonunda katılımcılar, katılım sertifikası almaya hak kazanacaklardır."

Proje kapsamında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde sunulacak 44 saatlik eğitim sürecinin ardından katılımcılara İstanbul Gedik Üniversitesi'nde uzmanlar tarafından kaynakçılık eğitimi verilecek. Erkek egemen bir sektörde toplumsal cinsiyet eşitliğine erişmeye yardımcı olacak eğitim sonrası, başarılı olan katılımcılara sektörde istihdam olanağı yakalaması adına kaynak ustası sertifikası verilecek.