Geri Dön
Eğitim‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ izleyenleri yıllar öncesinin atmosferine götürdü

‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ izleyenleri yıllar öncesinin atmosferine götürdü

Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamalarına özel Bilnet Okulları’nda ‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ düzenlendi. Resepsiyon kapsamında öğrenciler, koro performansları, zeybek ve vals gösterileri sahneledi. Resepsiyonda, öğrencilerin sahne performansları, izleyenleri yıllar öncesinin atmosferine götürdü.

Bilfen Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, Başkan Vekili Fatih Öztürk ve Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra Sağ’ın ev sahipliğinde yapılan resepsiyonda öğrencilerin sergilediği sahne performansları izleyicileri yıllar öncesine götürdü. Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra Sağ’ın açılış konuşması ile başlayan gecede öğrencilerin sahneledikleri ‘Zeybek Gösterisi’ izleyenlerden büyük alkış aldı.   

“CUMHURİYETİN AYDINLIĞI VE IŞIĞINDA TÜM GENÇLERİMİZE GÜZEL YILLAR DİLİYORUM”  

Bilnet Okulları Genel Müdür Zehra Sağ resepsiyonda yaptığı açılış konuşmasında, “Cumhuriyet ile çağdaş ve aydın bir ülkenin onurlu yurttaşları olmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu özel gecede de öğrencilerimizle çok güzel etkinlikler hazırladık. Tıpkı 29 Ekim 1923’te olduğu gibi aynı heyecanla, aynı coşkuda kutlamayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz çok güzel hazırlıklar yaptı. Uzun zamandır bu geceye hazırlanıyoruz. Tıpkı kendi öğrencilik zamanlarımızda nasıl bayramdan bir gün önce heyecanla uyuyorduk, dün akşam gördüm ki tüm ekibim, tüm öğrencilerim geceyi aynı heyecanla geçirdiler. Hepimiz için güzel bir gece olsun. Tüm ülkemize, tüm gençlerimize Cumhuriyetin aydınlığı ve ışığında güzel yıllar diliyorum” açıklaması yaptı.  

‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ izleyenleri yıllar öncesinin atmosferine götürdü

“NESLİMİZİN 100’ÜNCÜ YILA DENK GELMESİ ŞEREF VERİCİ”  

Gecede koroda yer alan 12 yaşındaki Ada Akbay, “Güzel, keyifli bir gece olacak. Yaklaşık 1 buçuk aydır hazırlanıyoruz. Çok yoğun süreç içerisinde hazırlandık. Öğrenciler olarak aynı zamanda çok da heyecanlıyız. Umarım güzel bir akşam geçireceğiz. Bizim neslin 100’üncü yıla denk gelmiş olması ve böyle bir kutlamanın içinde yer almamız çok gurur, şeref verici. İkinci ve üçüncü yüzyıllarımız da olacak. Genç nesillere önerim hep böyle güzel kutlamalar yapılmalı” dedi.   

“TÜM GENÇLER ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİTSİN”  

Gecede vals yapan olan 16 yaşındaki Ece Kaya, “Atatürk’ün eşiyle yaptığı dansı biz toplu olarak yapacağız. Hazırlık aşaması biraz zordu ama güzeldi” şeklinde konuştu.  

‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ izleyenleri yıllar öncesinin atmosferine götürdü

Yine vals yapan Yunus Hilmi Şengül ise şunları söyledi:  

“Hazırlık aşaması biraz gerici ve zorlayıcıydı ama genel olarak güzeldi. Cumhuriyetin 100’üncü yılını herkes göremiyor. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyuz.

Tüm gençler Atatürk’ün izinden gitsin.”