Geri Dön
EÄŸitimBahçeÅŸehir Koleji'nden Turgutlu'ya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

BahçeÅŸehir Koleji'nden Turgutlu'ya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

Bahçeşehir Koleji'nin Manisa'daki 5'inci kampüsü Turgutlu ilçesinde açıldı. Yüzme havuzundan badminton sahasına, robotik kodlamadan dans-bale atölyesine kadar farklı bölümlerin olduğu, 7 bin metrekare alana kurulu Turgutlu kampüsünün açılışında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, "Gelecekte en çok değişim eğitimde ve sağlıkta olacak. Bilgi değil beceri önemli olacak. Bizim eğitim anlayışımız budur. Yapay zeka temelli eğitim yaygınlaşacak. Eğitim anlayışı değişti. Öğrencideki yeteneği ortaya çıkarmalıyız. Bahçeşehir Koleji Türkiye'de ve dünyada eğitim yatırımlarına devam edecek" dedi.

Manisa Turgutlu'da geçtiğimiz yıl temeli atılan, bir yıl içerisinde tamamlanan Bahçeşehir Koleji Turgutlu Kampüsü, düzenlenen törenle açıldı. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde eğitim verecek kampüsün açılışına Manisa Valisi Enver Ünlü, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Turgutlu Kampüsü Kurucu Temsilcisi Fırat Atlıhan, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı ve Beşiktaş Jimnastik Kulubü 2. Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, yöneticiler ve öğretmenler katıldı.

Bahçeşehir Kolejinden Turgutluya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

Manisa Valisi Enver Ünlü açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin toplumun geleceğini inşa eden temel taşlardan biri olduğuna dikkati çekerek, "Sadece son bir yılda yaklaşık 450 milyon Türk lirası maliyeti olan 105 derslikli 18 okulumuzun inşaatını tamamlayarak eğitim camiasının hizmetine hazır hale getirdik. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere hedef olarak gösterdiği, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmanın tek yolunun eğitimden geçtiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu sebeple bizler meslek hayatımız boyunca her zaman eğitime önem verdik, önem vermeye de devam ediyoruz. Bir ülkede eğitim sorunlarını çözmeden başka sorunları çözmek mümkün değildir" dedi.

Bahçeşehir Kolejinden Turgutluya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

EĞİTİMDE ÖZEL SEKTÖRÜN ROLÜ

Türk gençliğini daha mükemmel ve zengin hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden BUEK Başkanı Enver Yücel konuşmasında her yeni açtıkları okulun bir öncekinden daha donanımlı olduğunu ifade etti. Yücel, "Ben doğduğumda Güney Kore bizden fakir bir ülkeydi şimdi ne hale geldi. Bizim gibi ülkelerin tek çıkış yolu iyi ve kaliteli eğitim olmalıdır. Özel okul olduğumuz için, buraya para kazanan bir kurum olarak bakabilirsiniz Ama şunu unutmayın. Dünyanın hiçbir ülkesinde özel sektör olmadan eğitim problemi çözülmemiştir. Devlet tek başına eğitim problemini çözemez çünkü dünyada bunun örneği yok. İngiltere'de tüm okullar özelleştirildi" ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Kolejinden Turgutluya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

'SINAV DEVRÄ° ARTIK BÄ°TTÄ°'

Öğrencilerin dünyayla bütünleşmesi gerektiğini hatırlatan Yücel, gelecekte en büyük değişimin eğitim alanında olacağını dile getirdi. Fen ve teknoloji lise sayısını 17'ye çıkardıklarını belirten Enver Yücel, 15 yıllık süreçte bu okullarda başarılı olan 500-600 öğrencinin ABD'deki Harvard, MIT, Stanford gibi üniversitelerde burslu okuduğunu ifade etti. Yücel şöyle devam etti: "Çocuklarımızı sadece Türkiye'ye hapsedemeyiz. Bütün dünya bizim. Anaokuldan itibaren önceliği insan olan, vatanına ve milli değerlerine bağlı ama evrensel, dünyaya da açılan çocuklar yetiştirmeliyiz. Velilerin okullardan beklentisi sınavlarda hep başarılı öğrenciler olmalarıdır. Dünyanın en iyi kurumlarından biri olan Uğur Dershanelerini 57 yıldır yönetiyorum. Sınav benim işim, ama o devir artık bitti. Gelecekte en çok değişim eğitimde ve sağlıkta olacak. Bilgi değil beceri önemli olacak. Bizim eğitim anlayışımız budur. Yapay zeka temelli eğitim yaygınlaşacak. Eğitim anlayışı değişti. Öğrencideki yeteneği ortaya çıkarmalıyız. Bahçeşehir Koleji Türkiye'de ve dünyada eğitim yatırımlarına devam edecek."

Bahçeşehir Kolejinden Turgutluya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

KALİTELİ EĞİTİM VURGUSU

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Hüseyin Yücel, Manisa'daki 5'inci kampüsü açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirip, "Özellikle ekonomik olarak zor bir dönemdeyken eğitime böyle yatırım yapanlara çok teşekkür ediyoruz. Muazzam bir kampüs kazandırdılar. Tabii hiçbir ülke eğitimini geliştirmeden kalkınamamış. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmemiz için öncelikle eğitimi bir noktaya getirmemiz lazım. Herhangi bir ideolojiye bağlı kalmaksızın kaliteli eğitimi Türkiye'nin dört bir yanına yaymaya devam edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Kolejinden Turgutluya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

ANAOKUL, İLKOKUL VE ORTAOKUL DÜZEYİNDE EĞİTİM

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise yaparak ve yaşayarak öğrenen öğrenciler yetiştirdiklerini belirtip, "Turgutlu kampüsümüz akademik altyapısı ile sanatla, sporla nice başarıya imza atacak öğrenciler yetiştirecek buna inanıyorum. Bugün heyecanlıyız. Hem yeni eğitim öğretim yılını açıyoruz hem de Manisa'da 5'inci kampüsümüzü açıyoruz. Fiziksel ve eğitsel donanımı ile muhteşem bir okul inşa edildi ama daha önemlisi çok donanımlı tecrübeli öğretmenler ve yöneticiler ile başlıyoruz. Bu sene anaokulu, ilkokul ve ortaokul var. İlerleyen dönemde lise de bu kampüsümüze dahil olacak. Bu yıl Bahçeşehir Kolejleri'nin 30'uncu yılı, 30 yıldır Türkiye'nin her noktasına kaliteli eğitimi ulaştırmak için çalışıyoruz. Ne mutlu ki bugün on binlerce öğrencimizi Türkiye'nin bugünü ve geleceğini kalkındırmak için mezun ettik çok gururluyuz."

Bahçeşehir Kolejinden Turgutluya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

'BİN 140 KİŞİ KAPASİTELİ'

Eğitim danışmanı Barış Sezgin ise Turgutlu'nun en büyük, özel okul yatırımını yaptıklarını söyleyerek yeni kampüste bin 140 kişiye eğitim verilebileceğini kaydetti. Fiziksel ve sosyal alanları ile çocukların gelecekte onları bekleyen fırsatlara hazırlanabildiğini anlatan Sezgin, "Postmodern dönemde yaşıyoruz ve doğru birden fazla. Eskiden sınavlarda başarılı olan çocuk başarılı diğerleri başarısızdı. Ama şimdi çok farklı bir dünyanın içindeyiz. Bir telefon yapımında artık bir psikolog da fizyoterapist de yorum yapabiliyor. Bilimler iç içe olmalı. Eğitimcilerin ve mimarların bir araya gelerek tasarladığı bir proje okulu burası. Bir yandan gastronomi atölyesinde çocuklarımız İngilizce öğrenecek bir yandan ilkokul öğrencilerimiz ahşap CNC atölyesinde fizik öğreniyor olacaklar. Sanatı ve bilimi iç içe sokuyor olmak günümüzün gerçeği. Çünkü disiplinler arası bir dünyanın içinde yaşıyoruz. Bunu başarabilen insanlar daha yeterli ve dengeli. Aslında burası Turgutlu'daki öğrencilerimizin gelecekteki fırsatları yakalayabilmesiyle ilgili bir şans. Sosyal tesisleri, yurt dışı danışmanlığı, çift dilli eğitimi ile metropollerde dahi olmayan bir okul tasarladık" dedi.

Bahçeşehir Kolejinden Turgutluya spor, beceri ve teknoloji içerikli yeni kampüs

Bahçeşehir Koleji Turgutlu Kampüsü Kurucu Temsilcisi Fırat Atlıhan da programda yaptığı konuşmada, "Bahçeşehir Koleji bugün sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük eğitim markasıdır. Ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutacak çocuklar yetiştirmişiz ki 22 yılın sonunda yeni bir şube daha açıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini birlikte kesen Manisa Valisi Enver Ünlü ve BUEK Başkanı Enver Yücel, beraberindeki protokol ile birlikte okul binasını gezdi.