Altınbaş Üniversitesi öğrenci hareketliliğine 286 bin Euro’luk hibe sağladı
Altınbaş Üniversitesi, Erasmus+ KA171 projesiyle dünyanın 36 ülkesinde, personel ve öğrenci hareketliliği gerçekleştirmek üzere 286.770,00 Avro hibe sağladığını duyurdu. Üniversitenin Mezunlar ile İlişkiler ve Uluslararasılaşma Daire Başkanı Nur Eradlı, bu rakamın, Türkiye çapında tüm vakıf üniversitelerindeki proje sayısına göre 1. sırada, devlet üniversitelerinin olduğu genel sıralamada da hibe miktarı açısından 4. sırada olduğunu dile getirdi.
Nur Eradlı, üniversitelerinin Times Higher Education verilerine göre uluslararası öğrenci yoğunluğu sıralamasında Türkiye’de 1. ve dünyada ise 68. sırada olduğunu hatırlatarak, uluslararasılaşma stratejisini destekleyen tüm projeleri geliştirmeye ve uygulamaya devam ettiklerini dile getirdi.
6 KITADAN ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENE, TÜRKİYE’Yİ VE ÜNİVERSİTE EĞİTİM SİSTEMİNİ TANITACAKLAR
Nur Eradlı, Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki ülkelerle de öğrenci ve personel hareketliliği imkanını sunmayı hedeflediklerini anlattı. Bu kapsamda iki yönlü gerçekleştirilecek hareketliliklerle ilerleyen aylarda, dünyanın 6 kıtasından öğrenci, akademisyen ve üniversite personelini ağırlayarak Türkiye’nin tanıtımının yanı sıra Altınbaş Üniversitesi’nin eğitim altyapısını dünyaya tanıtacaklarını dile getirdi. Nur Eradlı, “Bu süreç aynı şekilde Altınbaş Üniversitesi personel ve akademisyenleri için de geçerli. 6 kıtaya yayılarak kendimizi anlatma fırsatı bulacağız” diye konuştu.
Eradlı, kurumsal alt yapı değişikliği ile ayrı olan Erasmus ve Dış İlişkiler Koordinatörlüklerini, Uluslararasılaşma Daire Başkanlığı altında bir araya topladıklarını ve bir sinerji yarattıklarını dile getirdi. 2022 Proje Dönemi kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına toplam 88 üniversite tarafından proje teklifi sunulduğunu anlattı. Her bir proje teklifinin en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildiği zorlu bir süreç olduğunu söyledi. Proje bütçe imkânlarının kısıtlı olmasına karşın Altınbaş Üniversitesi’nin 42 ülkeye sunduğu proje tekliflerinden 36’sının kabul edildiğini belirtti. Bunun Türkiye adına da büyük bir başarı olduğunun altını çizen Nur Eradlı, personel ve öğrenci hareketliliği gerçekleştirmek üzere 286.770,00 Euro hibe sağlandığını bunun bir rekor olduğunu ifade etti. Nur Eradlı, 3 aya yakın bir zamanda yetkin bir ekibin çalışması sonucunda bu başarıya ulaşıldığını dile getirdi. Önceki yıllara göre 20 kat fazla hibe elde edildiğini kaydetti. Uluslararasılaşmaya verilen önem sayesinde bu sene Erasmus KA171'de şu anda Türkiye’de ilk 4 üniversite oldukları bilgisini verdi.
TOPLAM 36 ÜLKEDE HAREKETLİLİK
Erasmus ve Değişim Programları Koordinatörü Ecem Barlak ise Erasmus+ Ortak Ülkeler Programı kapsamındaki her ülke için ayrı ayrı konularda proje geliştirilip sunulduğuna değindi. Ecem Barlak, “ABD, Avusturalya, Güney Afrika, Japonya, Tayvan, Fiji, Papua Yeni Gine, Şili, Kosta Rika, El Salvador, Bolivya, Honduras, Rusya, Nijer, Nijerya, Bangladeş, Bhutan, Kamboçya, Nepal, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Fas, Filistin, Tunus ve Barbados gibi ülkeler için personel ve öğrenci hareketliliği gerçekleştirilecek.” diye bilgi verdi. Program sayesinde Üniversite olarak Avrupa dışı ülkelerle de uluslararası iş birliklerini genişletmeye ve bu fırsatları tüm öğrenci ve çalışanlarımıza sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.