Geri Dön
Eğitim13.EMAS Bölgesi Toplantısı kasımda Türkiye’de yapılacak

13.EMAS Bölgesi Toplantısı kasımda Türkiye’de yapılacak

Dünyada 130’dan fazla ülkedeki 13 milyon öğrenciye ulaşan, Türkiye’de ise Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Gençlik Ödül Programı’nın 13. EMAS Bölgesi (Avrupa, Akdeniz ve Arap Ülkeleri) yıllık toplantısı 26-28 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

13.EMAS Bölgesi Toplantısı kasımda Türkiye’de yapılacak

Tüm dünyadaki 14-24 yaş aralığındaki gençlere yönelik gönüllü bireysel gelişim programı olan Uluslararası Gençlik Ödül Programı 13. EMAS Bölgesi toplantısında Avrupa, Akdeniz ve Arap ülkelerindeki gelişimini ve uygulanışının iyileştirilmesi ile gelecek dönemdeki yol haritasının tartışılması amaçlanıyor.

FARKLI ÜLKELERDEKİ UYGULAMALAR PAYLAŞILACAK

Geçen sene Hollanda’nın Eindhoven şehrinde gerçekleşen etkinlik, bu yıl TİKAV’ın ev sahipliğinde İstanbul'da bir otelde gerçekleşecek. Etkinliğe, EMAS bölgesinden gelen Uluslararası Konsey Delegeleri, ülkelerin başkanları ve koordinatörleri ile genç temsilciler ve Uluslararası Ödül Vakfı çalışanları katılacak.

Toplantının odak noktası, 14-24 yaş aralığındaki gençlerin bireysel gelişimine katkıda bulunarak, onların sosyal becerilerini geliştirmelerine, öz disiplin kazanmalarına ve liderlik yeteneklerini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı'nın EMAS bölgesindeki gelişimi ve uygulanışının iyileştirilmesine yönelik olacak. Ayrıca, farklı ülkelerdeki uygulamalara dair örneklerin paylaşılması ve değişen dünya koşullarına göre programın nasıl uyarlanabileceği üzerine fikir alışverişi yapılacak.

TÜRKİYE’DEN 20 BİN GENCE DİREKT OLARAK DOKUNDU

Dünyada çeşitli ülkelerde The Duke of Edinburgh’s International Award adıyla yürütülen Uluslararası Gençlik Ödül Programı, Akfen Holding’in desteğiyle Türkiye’de, Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) temsilinde faaliyetlerini sürdürüyor. Program, 14-24 yaş aralığındaki gençlerin bireysel gelişimine katkıda bulunarak, onların sosyal becerilerini geliştirmelerine, öz disiplin kazanmalarına ve liderlik yeteneklerini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bugüne kadar dünyada 130’u aşkın ülkede 13 milyondan fazla, Türkiye’de ise 20 bini aşkın gence ulaşan program, gençlere öz güven aşılamanın yanı sıra, onların kişisel ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmelerine de katkı sağlıyor.

Türkiye’de 171 aktif ödül merkezi, yaklaşık bin gönüllü ödül lideri ve 4 bin 32 aktif katılımcı ile faaliyet gösteren program, yeni dönem için gençleri bekliyor