Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn’de başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları’nın Bahreyn’in Manama şehrinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

ABONE OL
Mikail KARAMAN/ANKARA,(DHA)-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uluslararası Okul Sporları Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan ISF 2024 Gymnasiade (Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları) 23-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Bahreyn’in Manama şehrinde gerçekleştirilecek. 26 branşta düzenlenecek Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, 71 ülkeden 3 bin 687 sporcunun katılımıyla yapılacak. Oyunlarda ülkemizi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik, Atletizm, Badminton, Güreş, Judo, Okçuluk, Tenis, Tekvando, Yüzme ve Para Yüzme branşlarında Türkiye Şampiyonu olan sporcular temsil edecek” denildi.

BAKAN BAK’TAN MİLLİ SPORCULARA BAŞARI DİLEĞİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları’nda mücadele edecek olan milli sporculara başarı dileğinde bulundu. Bakan Bak, “Bahreyn’de yapılacak Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları’nda mücadele edecek olan sporcularımızın bizleri gururlandıracak sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizi temsil edecek olan milli sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Okul Sporları Daire Başkanlığı ile öğrencilerin erken yaşta sporla tanıştırıldığını hatırlatan Bak, “Okul ve spor birbirine engel değil, birbirini tamamlayan unsurlardır. Spor yapan çocuklar, disiplinli ve çalışkan oluyor. Bu durum onların derslerinde daha başarılı olmasına katkıda bulunuyor. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte ilkokul, ortaokul ve liselerde spor faaliyetlerini yaygınlaştırarak çocuklarımızın spor kültürüne küçük yaşlarda sahip olmalarını sağlıyoruz. 81 ildeki öğrencileri 77 spor branşında bir araya getirmek, onları müsabakalara hazırlamak ve turnuvalar düzenlemek büyük emek gerektiriyor. Öğrencilerimizin aynı zamanda başarılı birer sporcu olmasına vesile olan bakanlık çalışanlarımızı, antrenörlerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum” dedi. 

Diğer Haberler

  1. Salomon Cappadocia Ultra Trail binlerce sporcuyu ağırladı
  2. Galatasaray - Beşiktaş derbisini Arda Kardeşler yönetecek
  3. Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen: 1 puan sevindirici ancak biz 2 puan kaybettik diyoruz
  4. Şampiyonlar Ligi'nde 3'üncü hafta 9 maçla başladı
  5. Avrupa Fair Play Ödülleri Mardin'de verildi
  6. Beşiktaş Fibabanka – Joventut Badalona: 82-76
  7. Yunus Akgün, PFDK'ya sevk edildi
  8. Oscar Hiljemark: Amacımız gruptan çıkmak
  9. Ercüment Taşdemir, Türkiye Karate Federasyonu başkanı seçildi
  10. Trabzonspor’da bir günlük iznin ardından Göztepe mesaisi yeniden başladı

© Copyright 2024

DHA