Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'BtcTurk ile Yeni Nesil Sahada’ projesi kadın futboluna destek oluyor

BtcTurk, Türkiye Futbol Federasyonu ile ortak gerçekleştirilecek U15 Milli Takım Kızlar Seçmesi'ne ’BtcTurk ile Yeni Nesil Sahada’ projesiyle destek vereceğini açıkladı. Buna göre BtcTurk, genç kızların milli takım forması giyebilmelerine olanak tanıyacak seçmeler düzenleyecek. BtcTurk CEO’su Kerem Tibuk yaptığı açıklamada, “Futbolun sadece erkek oyunu olmadığına inanıyor, kız çocuklarımızın futbol oynayabilmesi için bu alanda fırsatlar sunmak istiyoruz” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)- 

Türkiye Milli Futbol Takımları, Türkiye Milli Voleybol Takımları ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ana sponsoru olan ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine de resmi sponsor olarak destek veren BtcTurk, Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte yeni bir projeye imza atıyor. ‘BtcTurk ile Yeni Nesil Sahada’ adı verilen proje, Türkiye genelindeki 15 yaş altı kız çocuklarına futbol sevgisini aşılamayı ve yeteneklerini keşfeden sporcuların milli takıma seçilmelerini hedefliyor.

SEÇMELER 2025 YILININ HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Bu hedef kapsamında BtcTurk, TFF’ye destek vererek, genç kızların milli takım forması giyebilmelerine olanak tanıyacak seçmeler düzenleyecek. Amacı, yetenekli genç kızları keşfederek, Türk futboluna yeni ve güçlü oyuncular kazandırmak olan projede seçmeler, 14 bölgede Bitcoin’in 21 milyonluk arzına da atıfta bulunarak 21 farklı şehirde gerçekleştirilecek. İlk olarak bugün Erzurum’da başlayan seçmeler 2025 yılının Haziran ayına kadar devam edecek.

TİBUK: YILLARDIR TÜRK SPORUNA FARKLI BRANŞLARDA DESTEK SAĞLIYORUZ

BtcTurk CEO’su Kerem Tibuk yaptığı açıklamada, “Futbolun sadece erkek oyunu olmadığına inanıyor, kız çocuklarımızın futbol oynayabilmesi için bu alanda fırsatlar sunmak, onları desteklemek ve milli takımımıza kazandırmak istiyoruz. ‘BtcTurk ile Yeni Nesil Sahada’ projesiyle birlikte, Türk futbolunun ve kız çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunmayı umuyoruz” diye konuştu.

AKÜZÜM: FUTBOL, ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARIMIZIN ÖZ GÜVENLERİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR UNSUR

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol ve Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm ise yaptığı açıklamada şunları aktardı:

“Dünyada yükselen değer Kadın Futbolu, ülkemizde de özellikle kız çocuklarımızın gelişiminde oldukça önemli bir misyona sahip. Sporun her branşının çocuklarımızın gelişiminde ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Futbol da bu anlamda özellikle kız çocuklarımızın kendilerine öz güvenlerini geliştirmek için oldukça önemli bir unsur. Ülkemizde kadın futboluna yatırım yapan tüm kurum, kuruluş ve sponsorlara Türkiye Futbol Federasyonu olarak teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda BtcTurk’ün Türkiye çapında 15 yaş altı kız çocuklarımıza yönelik ‘BtcTurk ile Yeni Nesil Sahada’ projesini çok önemsiyor ve destekliyoruz.”

Diğer Haberler

  1. İbrahim Hatipoğlu: Osimhen haziran ayına kadar Galatasaray’ın futbolcusu
  2. Spor yazarı Ercan Güven son yolculuğuna uğurlandı
  3. Türk basketbolunda Asım Pars yası
  4. Türkiye Ragbi Federasyonu'nda Nahit Şahin yeniden başkan seçildi
  5. Bodrum'da koşmak için geri sayım başladı
  6. Eczacıbaşı Dynavit, 2024-25 sezonunu açtı
  7. Kamil İnak, Colmar Maratonu’nu zirvede tamamladı
  8. Fenerbahçe'de Avrupa mesaisi devam ediyor
  9. Dünya Satranç Olimpiyatları’na Türk gençleri damga vurdu
  10. Bahri Tanrıkulu:Tekvando Süper Ligi ve Bölgesel Ligleri kuracağız

© Copyright 2024

DHA