Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kasapoğlu NATO-Pa Toplantısı için gittiği Yunanistan'dan yurda döndü

Gençlik ve Spor eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu NATO toplantısı için gittiği Yunanistan'dan dönüşünde yaptığı değerlendirmede, iki ülke ilişkilerinin pozitif bir diyalog ekseninde önemli bir ilerleme kaydedildiğini müşahede ettiklerini söyledi.

ABONE OL
İZMİR, (DHA)

Gençlik ve Spor eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) Siyasi Komisyon ile Demokrasi ve Güvenlik Komisyonu'nun ortak toplantısı için gittiği Atina ve Hanya'dan yurda döndü. Kasapoğlu, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, öne çıkan temel müzakere konularının başlıkların, NATO'nun güney kanadındaki güvenlik gelişmeleri, göç, Ukrayna-Rusya savaşı ve Çin'in yükselişi olduğunu söyledi. Ortadoğu'daki gelişmeler ve artan jeopolitik risklerin de ele alınan konular arasında olduğunu belirten Kasapoğlu, Yunan Parlamentosu Başkanı Constantine An. Tassoulas açılış konuşmasını gerçekleştirirken NATO'nun küresel sınamalar karşısındaki rolüne değindiğini kaydetti.

Toplantının ikinci gününün Hanya'da gerçekleştirildiğini ifade eden Kasapoğlu, "Girit Adası'ndaki NATO ve ABD üslerini ve Mükemmeliyet Merkezi'ni ziyaret ederek brifing alma fırsatımız oldu. NATO üslerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin çok değerli subayları ile de sohbet etme ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirme fırsatı da yakaladık. Silahlı kuvvetlerimizin yetkin askerlerinin uluslararası arenada ne denli saygıdeğer bir şekilde görevlerini yaptıklarına da ilk elden şahitlik ettik" dedi.

İki ülke ilişkilerinin pozitif bir diyalog ekseninde önemli bir ilerleme kaydedildiğini müşahede ettiklerini de vurgulayan Kasapoğlu, "Son iki senelik süreçte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile altı kez görüştüğü de dikkate alınırsa, Türkiye ve Yunanistan'ın, üçüncü ülkelerin müdahalelerine imkan tanımadan, karşılıklı diyalog temelinde ikili ilişkilerini ilerlettikleri gerçeği rahatça görülebilir. Heyetimizin de NATO PA kapsamında Atina ve Hanya'da gerçekleştirdiği ziyaret ile ikili ilişkilerin pozitif ivmesine katkı sağladığını söylemek isterim" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. AK Parti’li Yılmaz: 31 Mart seçimlerinin gayretimizi artırma vesilesi olacağını düşünüyoruz
  2. AK Parti'li Nasıroğlu: Dönmek isteyen işçilerin işi hazır
  3. Destici: İdam cezası, bugünün Türkiye'si için bir mecburiyettir
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Gayt'ı kabul etti
  5. Bakan Bolat: Bu yılın ilk 9 ayında Afrika-Türkiye ticaret hacmi 27 milyar dolara yaklaşmıştır
  6. AK Parti’li Dağ: Bu ateş çemberinde istikrar adası olduk
  7. Bakan Yerlikaya: Depremden 187 vatandaşımız etkilendi
  8. Bakan Fidan, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani’yi kabul etti
  10. Kurtulmuş: Türkiye bütün kurumlarıyla Filistin davasının yanındadır

© Copyright 2024

DHA