Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CHP'li Başarır: Cunta artık postalla yapılmıyor

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Cunta artık bu dünyada postallarla, tanklarla yapılmıyor. İktidara gelen bir yapı; medyayı, yargıyı, bürokrasinin bir bölümünü ele geçirdikten sonra algı yapıp, rakiplerini cezaevine atabiliyor" dedi.

ABONE OL
CHPli Başarır: Cunta artık postalla yapılmıyor
Aliekber METE-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başarır, olağanüstü kurultay sürecinin başarıyla tamamlandığını belirterek, cunta tartışmasına değindi. Başarır, "Cunta artık bu dünyada postallarla, tanklarla yapılmıyor. İktidara gelen bir yapı; medyayı, yargıyı, bürokrasinin bir bölümünü ele geçirdikten sonra algı yapıp, rakiplerini cezaevine atabiliyor. Şu anda muhtemel 3 cumhurbaşkanı adayı; Ümit Özdağ, Selahattin Demirtaş ve 16 milyona yakın insanın oyunu alan, CHP'nin resmi olarak açıkladığı cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu cezaevinde. Kenan Evren dahi bunları yapmadı. 3 muhtemel cumhurbaşkanı adayı cezaevinde; cunta, darbe, otokrasi, faşizm gibi kelimelerden etkileniyorsun. Bu yargının hali normal mi?" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerine ilişkin, "Trump'ın arkasına sığınma, 86 milyonun arkasını sığın. Seni Trump övmesin, sevmesin, seni 86 milyon sevsin. Trump'a dağıttığın yargıyı bu gençlere dağıt. Bu gençler niye tutuklu Sayın Erdoğan? Demokrasi, seçme ve seçilme haklarımız elimizden alınıyor. Ekrem İmamoğlu'nu tutuklayıp at cezaevine, günler sonra babasının yazlığında delil ara; işte darbe budur. Ben tüm yargıçları, bürokrasiyi ve devleti kastetmiyorum; ama bunların içerisinde eylem birliği yapmış bazı yargıç ve bürokratlar, Anayasa'da yer alan temel hak ve özgürlükler ile ilgili maddeleri askıya almış. Toplanamazsın, yürüyemezsin, sendika olarak konuşamazsın, fikir beyan edemezsin; bunların hepsi askıya alındı. O yüzden cunta, darbe, faşizm, otokrasi bunların hepsinden biraz var ve Türkiye felaket bir durumdadır" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel: Deprem toplantısına büyükşehir davetli değil ama parti davetli
  2. Bakan Fidan: Türk dünyasıyla aramızı bozmak isteyenlerin manipülasyonları başarılı olmayacak
  3. Bakan Fidan, Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Al Sabah'ı kabul etti
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon’u kabul edecek
  5. Bakan Uraloğlu: Dünkü depremlerde normalin 7 ile 10 kat üzerinde bir ses görüşmesi kapasitesi oluştu
  6. Bakan Güler, '7'nci Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti
  7. Bakan Göktaş'tan 'Aile ve Sosyal Destek Proje Programı' paylaşımı
  8. CHP'li Günaydın: İktidarı deprem konusunda birlikte çalışmaya davet ediyoruz
  9. Mersin merkezli 20 ilde yasa dışı bahis operasyonu; 128 şüpheli tutuklandı
  10. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Tedirginliği artıracak yayınların gözden geçirilmesi gerekiyor

© Copyright 2025

DHA