Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile beraber çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Mardin'e geldi.

ABONE OL
Salih KESKİN/MARDİN, (DHA)-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere memleketi Mardin'e geldi. Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı'nda Bakan Işıkhan'ı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı'nı Gökhan Yazgı'yı Vali Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Vekili Ali Hakan Alev, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri karşıladı. Bakan Işıkhan, kendisine eşlik eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı ile birlikte Mardin Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik girişinde şeref defterini imzalayan Bakan Işıkhan, kentte yürütülen çalışmalar hakkında Vali Tuncay Akkoyun’dan bilgi aldı. Bakan Işıkhan ve beraberindekiler, daha sonra bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Midyat Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış programına katılmak üzere Midyat ilçesine geçti.

FESTİVALİN AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’deki temaslarının ardından 3’üncü Midyat Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış programına katılmak üzere Midyat ilçesine geldi. Programa Vali Tuncay Akkoyun, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Dr. Muhammed Adak, İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, Ezidi Kanaat Önderi Binno Demir, Süryani Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

‘MARDİN’İN KALKINMASI VE İLERLEMESİ İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Bakan Işıkhan, konuşmasında Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler ve diğer dinlere ve dillere mensup insanların yüzyıllardır bir arada, barış ve kardeşlik içinde yaşadıklarını belirterek, “Mardin’in, sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel kalkınmayı da gerekli kılan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu perçinleyecek temel motivasyonun merkez üslerinden biri olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; devlet ve millet el ele verip, bu hedeflerin gerçekleşmesi, Mardin’in kalkınması ve ilerlemesi için tüm imkanlarımızı ortaya koyarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirerek, çalışma hayatı hizmetlerimizi, istihdam teşvik politikalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Mardin’i, bünyesinde barındırdığı tüm unsurlarıyla birlikte hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız. Bu organizasyonlar vesilesiyle; Midyat’tan yayılacak olan bu kardeşlik dalgasının, ülkemizin her bir köşesine ulaşmasını, hatta sınırları aşarak tüm insanlığa ilham vermesini diliyorum. Midyat, tarihin ve medeniyetin kesiştiği bir nokta, bir kültür ve hoşgörü merkezi olarak her zaman göz kamaştırmıştır. Her adımında geçmişin izlerini taşıyan bu güzel ilçemiz, kadim medeniyetlerin izlerini, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşama kültürünü bize sunmaktadır. Bu topraklarda Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler ve diğer dinlere ve dillere mensup insanlar, yüzyıllardır bir arada, barış ve kardeşlik içinde yaşamışlardır. Bugün de burada, aynı hoşgörü ve birlik ruhunu taşıyan bu festivalle, kültür ve sanatın birleştirici gücünü bir kez daha görüyoruz. Sanat, insanın ruhunu besleyen, kültür ise toplumu şekillendiren önemli değerlerimizdir. Kültür ve sanat, toplumun aynasıdır; bizi biz yapan, bizi geleceğe taşıyan en büyük gücümüzdür” dedi.

Diğer Haberler

  1. Yedisu Belediye Başkanı Uçar, İYi Parti'den istifa etti
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  3. Bakan Uraloğlu: Kişisel verilerinin çalınması olayı olmamıştır
  4. Bakan Uraloğlu ve Bilal Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Eğitim Kampı’nda gençlerle buluştu
  5. MHP'li Yudakul: Gençlerimizi tehdit eden riskler cinsiyetsizleştirme ve LGBT propagandası
  6. AK Parti’li Ala: Ayşenur kızımız soykırıma baş kaldırdığı için şehit edildi
  7. Bakan Fidan, Manisa'da
  8. Erdoğan: Birileri bu cinayeti bir kutuplaşma aracına dönüştürmek için her yola başvurdu
  9. Özel ve Kılıçdaroğlu nikah şahidi oldu
  10. Bakan Ersoy: Şikayet etmek yerine çözüm üretmeyi görev biliyoruz

© Copyright 2024

DHA