Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yerlikaya: 2 terörist de kendini patlattı, rehine olayı yaşanmadı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) saldırı düzenleyen kadın teröristin, şehit olan güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan'ın tabanca ile yaralaması sonrası kendisini patlattığını, binaya giren erkek teröristin ise özel harekat polisinin içeriye girmesiyle kendisini patlattığını söyledi. Yerlikaya, operasyonda rehine olayı yaşanmadığını açıkladı.

ABONE OL
Gizem ÇORLU- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA, (DHA)-

Bakan Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında yaralananları Bilkent Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, hastane çıkışında saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin detayları anlattı. Yerlikaya, teröristlerin gasbettikleri taksi ile saat 15.26'da TUSAŞ'ın önüne gelip saldırıyı başlattıklarını belirterek, "Araçtan inen 1'i kadın, 1'i erkek 2 hain terörist, sağa sola, ellerinde hiçbir silah olmayan insanlara ateş ediyorlar. Bu arada, orada şehit olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Kendisi yaralanmasına rağmen güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan kahramanımız, tabancasıyla karşısındakinin güçlü, makineli tüfeği olmasına rağmen ateş ediyor, kadın teröristi yaralıyor. Kadın terörist, 4 dakika sonra yaralandığını görünce kendisini patlatıyor" dedi.

'730 EMNİYET VE JANDARMA BİRİMİ İLE ÇEMBERE ALIYORUZ'

Yerlikaya, saldırının başladığı saat olan 15.26'dan 14 dakika sonra 2 zırhlı araçla 10 jandarma özel harekatın olay yerine ulaştığını, ilk müdahaleyi gerçekleştirdiğini söyledi. Yerlikaya, "Daha sonra jandarmamız, emniyetimiz, jandarma özel harekat ve polis özel harekat birimlerimiz akın ediyor. 20 dakika içinde 730 emniyet ve jandarma birimi geliyor. Başta İHA olmak üzere hava unsurlarımızla binanın etrafını tamamen çembere alıyoruz" diye konuştu.

Yerlikaya, erkek teröristin nizamiyeye en yakın akademi binasına girdiğini, 15.52'de ise 17 özel harekat polisinin zırhlı araçla 60-70 kilometre hızla ilerleyip turnike ve kapıyı parçalayarak içeriye girdiğini belirtti. Yerlikaya, bunu gören teröristin panikleyip 2 el bombası attığını, bu sırada 2 özel harekat polisinin hafif yaralandığını belirterek, "Terörist yukarıya kaçıyor. Arkadaşlarımız temkinli bir şekilde ateş etmeye başlıyor. Hiçbir şekilde akademinin içinde bir rehine olayı yaşanmamıştır. Biz bu şekilde girmekle ilgili geç kalsaydık bunları konuşuyor olabilirdik. Polis özel harekatın cesareti, bu şekilde girmesi, bu rehin alınma olayını yaşatmamıştır. Panikleyen terörist 2 ve 3'üncü kata çıkıyor, tuvalete sığınıyor, saklanıyor ve sıkışıp kalıyor. Polis özel harekatın binaya muhteşem girişinden 48 dakika sonra 16.40'ta çıkış olmayacağını bildiği için terörist kendini orada patlatıyor. Bütün bu tedbirlere rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor. Hiçbir özel harekatımızda 1 mermi yarası yok. Patlamadan kaynaklı cam parçalarından kaynaklı yaralanmalar hariç" diye konuştu.

'DAHA FAZLA ŞEHİT VEREBİLİRDİK'

Daha önemli bir yaralanma olmaksızın, çok az denebilecek bir zayiatla operasyonunun tamamlanmasının polis özel harekatın becerisini, deneyimini, azmini ve cesaretini gösterdiğini vurgulayan Yerlikaya, "Jandarma özel harekat da ilk anda oraya gelerek orada vatandaşlarımızın ve çalışanların sahipsiz olmadığını gösteriyor. 730 arkadaşımız, 20 dakika içinde geliyor. Jandarmamızı, polisimizi tebrik ediyorum. 5 şehit verdik. Allah muhafaza çok daha fazla verebilirdik. Cenab-ı Allah'ın yardımı, arkadaşlarımızın cevvalliği, kararlılığı şükürler olsun bu neticeyi ortaya çıkardı" dedi.

Bakan Yerlikaya, soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, "Olay öncesi, olay anı, sonrası her şeyine bakıyorlar. Bu da zamanı geldiğinde ne noktaya geldiği kamuoyuna paylaşılacak. Büyük bir uyum içinde güvenlik birimlerimiz, adli birimlerimiz birlikte çalışıyor" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bakanlar, SAHA EXPO'da TUSAŞ standını ziyaret etti
  2. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Savunma sanayindeki kararlı yürüyüşümüzü devam ettireceğiz
  3. Fahrettin Altun: Terör propagandasına hizmet etmek asla kabul edilemez
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'ta vermiştir
  5. Şehit çocuklarına 351,6 milyon lira eğitim yardımı
  6. Bakan Bolat: Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere inat daha çok üreteceğiz
  7. Fatih Erbakan: TUSAŞ'a düzenlenen saldırı terör örgütünün bir mesajıdır
  8. AK Parti'li Yılmaz: Türkiye'yi kalbinden vurmayı hedefliyorlar
  9. Rize-Artvin Havalimanı'na 2 yeni frekans sağlandı
  10. Türkiye- Afrika Ortaklığı 3’üncü Bakanlar Konferansı, Cibuti’de düzenlenecek

© Copyright 2024

DHA