Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Hangi ilimize ne lazımsa, yapmaya gayret ediyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl'de, “Ülkemizin her tarafında birçok iş yaptık. Bazen eleştiri yapmak adına, ülkemizin bazı bölgelerinin ihmal edildiğini söylerler. Biz rakamlarla, haritalarla, o söylenenlerin doğru olmadığını ortaya koyuyoruz. Hangi ilimize ne lazımsa, hep beraber, ekibimizle, sizlerin sahadaki desteğiyle yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

ABONE OL
Aziz ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli ziyaret ve programlar için geldiği Bingöl'de valiliği ziyaret etti. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan kentteki çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Uraloğlu'na Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven de eşlik etti. Şeref defterini imzalayan Bakan Uraloğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda 'Teşkilat ve Basın Buluşması’na katıldı. Burada konuşan Bakan Uraloğlu, Bingöl’de devam eden 9 projenin daha olduğunu belirterek, "Ülkemizin her tarafında birçok iş yaptık. Bazen eleştiri yapmak adına, ülkemizin doğusunu ya da ülkemizin bazı bölgelerinin ihmal edildiğini söylerler. Biz onu gerçekten rakamlarla, haritalarla, ki haritalar üzerinde konuşmak bizim en çok sevdiğimiz ve en çok bildiğimizdir haritalar. O söylenenlerin hepsinin doğru olmadığını elbette ortaya koyuyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımız böyle bir ayrımcılık yapma noktasında, kendisi asla bir yaklaşım içerisinde değildir. Bizim de böyle bir şey yapmamıza asla müsaade etmez. Biz de zaten öyle düşünmüyoruz. Bizim hangi ilimize ne lazımsa, hep beraber, ekibimizle beraber, sizlerin sahadaki desteğiyle beraber onları yapmaya gayret ediyoruz. 2002 yılında Bingöl'ümüzde sadece 5 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün 238 kilometre bölünmüş yolumuz var. Kaç kat, siz hesaplayın. Bitümlü sıcak karışık karışım kaplamalı yok, yani sıcak asfalt dediğimiz yol 2002’de hiç yokmuş. Bugün 188 kilometre var. Yine Bingöl’ümüzde 24 tane köprü varmış ancak küçük küçük köprüler. Hepsinin uzunluğu 900 metreymiş. 7,5 kilometre uzunluğunda 62 köprüye bunu yükselttik. İlimizde tünel yokmuş, 3,5 kilometre uzunluğunda tünel yaptık. Yine birçok komşu illere Tunceli ve Erzurum tarafında ufak eksiklikler olduğunu biliyorum. Diğer illerimize bölünmüş yollarla Bingöl’ümüzü bağlamışız. Halen devam eden 9 ayrı kara yolu projemizin olduğunu da söylemek isterim” dedi.

‘BİNGÖL, HER ŞARTTA AK PARTİ’YE DESTEK VERDİ’

Bingöl’ün gelişmeyi sürdürdüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, “Demir yolu ulaşımıyla Bingöl’ümüz tanışmıştır, ilimiz. Biz de onları hem yeniledik hem sinyalli elektrikli hale getirdik birçoğunu. Oradaki çalışmalarımız devam ediyor. Yine bugün, benim de kullanarak buraya geldiğim havaalanımızı 2013 yılında işletmeye açtık. Oradan 2013 yılında yaklaşık 29 bin civarında yolcumuz seyahat etmiş. Geçen seneki rakamımız 175 bin yolcudur. Havaalanına geldiğimde de sordum, haftalık 12 sefer var. Dönüşünü de katarsanız 24 sefer var. Bu anlamda Bingöl bir taraftan da gelişiyor. Buraya gelmeden önce heyetimizle beraber, vekillerimiz, il başkanımız, belediye başkanımızla beraber, valiliğimizde Valimizden genel durum nedir, bununla ilgili bilgi aldık. İhtiyaçlar noktasında bilgi aldık. Biz Bingöl’ü Allah için seviyoruz. Çünkü Bingöl’ün hem bölgede hem de Türkiye’de bir duruşu var. Bingöl’ümüz kurulduğundan bu tarafa Cumhurbaşkanımıza en üst düzeyde destek verdi. Yine Bingöl’ümüz AK Parti’mize her şartta, Türkiye’nin şartlar her ne olursa olsun destek verdi. Allah razı olsun. Bingöl’ün bu anlamdaki duruşu da yaklaşımı da bize güç veriyor. Onun için Bingöl’e ne lazımsa, biz de Bingöl’e lazım olanı bütün hayretimizle, bütün imkanlarımızla yerine getirme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

GENÇ VİYADÜĞÜ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği Bingöl'de hizmete açılan Bingöl-Diyarbakır kara yolundaki Genç Viyadüğü'nde incelemelerde bulundu. Burada konuşan Bakan Uraloğlu, viyadüğün yapılmadan önce araçların Genç ilçesinin içinden geçtiğini belirterek, "Daha önce trafiğe açtığımız ama resmi açılışını yapmadığımız yollardan bir tanesidir. Burası, Bingöl'ün Genç üzerinden Diyarbakır'a devam eden yoludur. Proje kapsamında işimizi genel anlamda bitirdik. Ufak, tefek eksikliklerimiz kaldı. Çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Buradaki en önemli yapı da hemen arkamızda bulunan Genç Viyadüğü'dür. Genç Viyadüğü'nü yapmadan önce nasıldı? Genç ilçemizin içerisine girip, yaklaşık 2,5 kilometre daha hem şehir içerisindeki mevcut trafiği etkileyen hem de transit taşımacılığı ve trafiği yavaşlatan bir yolumuz vardı. Şehircilik anlamında da sıkıntılı bir durumdu. Bu viyadüğün yapılma kararını aldık, çalışmalara başladık. Çok şükür bitirdik. 620 metre uzunluğunda bir viyadüktür. 18 tane açıklığı olan bir viyadük. Bitirdik ve hizmete aldık" dedi.

'ZAMAN VE AKARYAKITTAN YILLIK 104 MİLYON LİRA TASARRUF ELDE ETTİK'

Bakan Uraloğlu, projeyle araçların daha az karbon salınımı yaptıklarını ifade ederek, "Toplamda 43 kilometre olan yolu 2,5 kilometre kısaltarak 40,5 kilometreye düşürmüş oldu. Burada zamandan, akaryakıttan gibi tasarruf ettik ama bunlardan daha önemlisi, güvenli bir trafik akışını sağlamış olduk. Hem Genç ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız için hem de transit seyahat eden vatandaşlarımız için güvenli, konforlu, hızlı bir trafiği sağlamış olduk. Yıllık olarak zamandan ve akaryakıttan toplam 104 milyon liralık bir tasarruf elde ettik. Bu viyadüğümüz birkaç yılda kendisini amorti eden bir viyadük. Artık çevrecilik sadece Avrupa'da, Batı'da değil; ülkemizin her tarafında da çevre anlamındaki yaklaşımlar kıymetli. Burada, şehir içerisindeki durma, kalkma ve zaman kaybından dolayı egzoz emisyonu salınımı da ciddi bir seviyedeydi. Tam şehrin merkezindeydi. Bundan da yıllık 2641 ton tasarruf sağlandı. Çevreye daha fazla karbon salınımı engellemiş olduk. Bu anlamda da çok çevreci bir proje olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Bu viyadüğümüz, 2-2,5 kilometre bağlantı yollarıyla beraber, ilçemize, Bingöl'ümüze ve bütün bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, daha sonra işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘HER KESİM İÇİN ÖZGÜRLÜKLER GENİŞLİYOR’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği Bingöl'de esnaf ziyareti gerçekleştirdi, vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Uraloğlu, ardından Bingöl Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Erdal Arıkan’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Uraloğlu, daha sonra beraberindekilerle Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Dünyası ile istişare toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin küresel bir umut ışığı haline geldiğini belirterek, “Bizler bugüne kadar milletimizin gösterdiği en büyük desteği alarak, toplumun büyük kesiminin güvenine nail olmuş büyük bir siyasi hareketin temsilcileriyiz. Ekonomi, terör, enerji ve ulaşım altyapısı gibi Türkiye’nin önündeki neredeyse yarım asırlık sorunları fiilen çözmüş başarılı ve büyük bir siyasi parti olan AK Parti’nin mensuplarıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; milletimizin değerlerini temsil eden, samimi, liyakatli, gayretli, ülke sevdalısı kadrolarımızla güçlü yarınlara emin adımlarla ilerliyoruz. Yıllardır inkar edilen, ihmal edilen kişisel hak ve özgürlükler tek tek teslim ediliyor. Her kesim için özgürlükler genişliyor. Başta Gazze olmak üzere Müslüman olsun olmasın tüm mağdurların haklarını cesaretle savunarak küresel bir umut ışığı haline geliyor” dedi.

‘YEDİ DÜVEL BİZİM BU BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ YIKMAYA ÇALIŞIYOR’

Teröre karşı insani ve vicdani dik duruş sergilemesi gerekenlerin, terörü ve teröristi desteklediğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Türkiye yükseliyor, güçleniyor, bu da birilerini rahatsız ediyor. Bu yükselişe ve güçlenmemize son vermek isteyenler milli irademize karanlık ellerini uzatarak, 85 milyonun kardeşliğini bozmaya çalışıyor. PKK’sı, FETÖ’sü, PYD’si, YPG’si, DAEŞ’i… terör örgütleri maskesi altında yedi düvel bizim bu birliğimizi dirliğimizi yıkmaya çalışıyor. Bizler, bu toprakların ve bu milletin sevdalısı olarak, oynanan oyunu çok net görüyor, bu kirli senaryoyu yakından takip ediyoruz. Teröre karşı insani ve vicdani dik duruş sergilemesi gerekenlerin, terörü ve teröristi nasıl koruduğunu, sorumluları nasıl perdelediğini ibretle izliyoruz. Sosyal medya yalanlarıyla, yalan haberlerle, çarpıtmayla, sistemli saldırılarla, seçmen tercihlerine yönelik tehditlerle, milli iradeyi etki altına almaya çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar muvaffak olamadılar, olamayacaklar. Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz ebedidir” diye konuştu.

‘DARBE ANAYASASI İLE BU İŞ YÜRÜMEZ’

AK Parti’nin ekim ayından itibaren kongre sürecini başlatacağını belirten Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Hamdolsun bugüne kadar milletimizin iradesi ve bizlerden eksik etmedikleri duaları ile ülkemizi, birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan bu kirli tezgahları yıktık. Bundan sonra daha etkin bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Ayrıca yeni bir anayasa yapılması için de çalışıyoruz biliyorsunuz. Bugün hiç şüphesiz hem siyasi hem de hukuksal alanda yaşadığımız sıkıntıların temelinde mevcut darbe anayasası var. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim temeli zayıf olan bir binaya kat çıkmakla aynı şey. Türkiye’nin bugün ulaştığı noktada artık darbe anayasası ile bu iş yürümez. Canı gönülden inanıyorum ki yeni anayasayı da sizlerle birlikte hayata geçirerek sivil siyasetin alanını genişletecek, ekonomiden sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracağız. AK Parti olarak Ekim’den itibaren bütün Türkiye'de kuşatıcı, güzel bir kongre sürecini başlatarak, kongrenin tamamlandığı yerlerde süratle yoğun bir saha çalışmasına başlayacağız. Biliyorsunuz bu topraklara mührümüzü basışımızın 1000’inci yılı olan 2071 için hedefler koyduk. Ama biz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 277 milyar dolar üzerinde yatırım gerçekleştirdik.”

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı
  2. Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin son aşamasındayız
  3. Bakan Fidan, ABD'de temaslarına devam ediyor
  4. Emine Erdoğan'dan 'Gönül Elçilerine Küresel Davet Programı'na ilişkin paylaşım
  5. Mansur Yavaş: Çevre Bakanımızla görüştük, 300 itfaiye eri almamıza izin verecek
  6. Bosna-Hersek'te zorla alıkonulduğu iddia edilen Türk vatandaşına ulaşıldı
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İleri teknolojilerin merkezi haline gelmeyi hedefliyoruz
  8. Bakan Uraloğlu: Son 22 yılda ulaştırma hamleleriyle ülkemize adete çağ atlattık
  9. Yunanistan'a karasuyu ihlalleri tepkisi her düzeyde iletildi
  10. Bakan Kurum, Hatay'da

© Copyright 2024

DHA