Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Memişoğlu: Daha sağlıklı bir Türkiye için çabalıyoruz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Daha sağlıklı bir Türkiye ve daha sağlıklı üreten bir Türkiye için çabalıyoruz. Daha iyisini de yapmaya çalışıyoruz" dedi.

ABONE OL
Hüsnü Ümit AVCI-Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)-

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a geldi. Bakan Memişoğlu, ilk olarak Sivas Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette Vali Yılmaz Şimşek'ten bilgi alan Bakan Memişoğlu'na AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Belediye Başkanı Adem Uzun ve diğer il protokolü üyeleri eşlik etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz için başsağlığı dileklerini iletti. Üzüntülü bir olay yaşadıklarını ifade eden Bakan Memişoğlu, "İnşallah bu tür acıları bir daha devletimiz, milletimiz, polis teşkilatımız yaşamaz. Yaralı polisimize de şifalar diliyorum" dedi.

'SİVAS, SAĞLIK ANLAMINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR'

Sivas'ın hem Osmanlı'nın hem Selçuklu'nun merkez şehirlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Bakan Memişoğlu, "Tarihi bir zamanda Kurtuluş Savaşı'nın ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 108 gün kalıp da bütün bu kurtuluş mücadelemizin planlandığı şehir ve tarihi bir şehirle beraber açık hava müzesi gibi bir şehir. Onun için burada olmaktan çok gururluyum. Bizi misafirperverlikleriyle karşıladıkları için de bütün Sivas halkına ve Valimize teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda sağlıkla ilgili de burası, darüşşifanın ilk yapılan, Anadolu'daki şifahanelerinden bir tanesinin olduğu bir yer. Onun için de sağlık anlamında çok önemli bir şehir. 1970'lerde kurulmuş tıp fakültesiyle aynı zamanda son zamanlarda yapılan büyük yatırımlarıyla sağlıkta da Anadolu'nun merkezi şehirlerden bir tanesi" diye konuştu.

'KORUYUCU VE ÜRETİCİ SAĞLIĞI DA ÖNEMSİYORUZ'

Bakan Memişoğlu, "Bugün hem sağlık hizmetlerini hem sorunlarını hem de partimizin kurullarıyla, değerlendirmelerini yapacağız. Daha sağlıklı bir Türkiye ve daha sağlıklı üreten bir Türkiye için çabalıyoruz. Daha iyisini de yapmaya çalışıyoruz. Sivaslılara bütün ülkemize sağlıklı, huzurlu günler diliyorum. Dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinin arasında olmasının yanında özellikle koruyucu sağlığı ve üretici sağlığını da her zaman önemsiyoruz. İnşallah Sivas'ta da bu konuda daha iyi gelişmelerle karşınızda olacağız. Bütün emeği geçen, bu güzel şehri geçmişten bugüne kadar her türlü hizmetimi sunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra hizmetlerimizi en iyi şekilde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanlarımıza sunmaya devam edeceğiz. Sonuçta milletimizin hizmetkarıyız. Elimizden gelen en iyi hizmeti onlara sunmaya çalışıyoruz" dedi.

'BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİR'

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Sivas Valiliği ziyaretinin ardından 'Her Daim Birlikte, Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmalar' programına katıldı. Burada konuşan Bakan Memişoğlu, ülke olarak güçlü olmak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Birlik halinde üretmemiz ve çalışmamız lazım. Her bir ferdin kendisini daha çok üreteceği, bu medeniyete ne katacağını hesap etmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü, bugün Birleşmiş Milletler'de her liderin söyleyemeyeceği bir sözdür. O bizim için esasında sadece bir lider değil, medeniyetimizin yeniden ayağa kalması için bir semboldür. Hepimiz farklı fikirden de zikirden de olsak birlikte hareket etmemiz gerekir. Bugün birbirimizin ayrıştırıcı taraflarını değil, farklılıklarını değil, onları birleştirerek zenginliklerle kuvvetli hale getirerek birlikte hareket etmemizin zamanıdır. O nedenle çocuklarımıza, gençlerimize örnek olmamız lazım" dedi.

'TÜRKİYE ÇOK İYİ SAĞLIK HİZMETİ SUNUYOR'

Dünyada Türkiye olarak sağlıkta en iyi hizmeti sunduklarını söyleyen Bakan Memişoğlu, "Covid ve depremde gördük ki hem insan gücü hem de altyapı olarak Türkiye esasında çok iyi bir sağlık hizmeti sunuyor. Türkiye sağlık konusunda son 20 senede Cumhurbaşkanımızın desteği ile inanılmaz işler yaptı. Düşünün ki şu anda Türkiye'de bütün hastanelerde tek kişilik ve çift kişilik, özellikli yatak oranı yüzde 80'in üzerine çıktı. 2002 yılında sağlıkta senede sadece 2 hizmet alan vatandaşımız, bugün yılda 11,7 kez sağlık hizmetine ulaşır vaziyettedir.

Bunların hepsi, ücretsiz ve sosyal güvence kapsamındadır. Bugün en büyük teknolojisinden en yeni ameliyat tekniğine kadar hepsini üretebilen, yapabilen bir sağlık sistemi ve insan gücümüz var. Bu sağlık hizmetlerini, daha iyi geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tunç: Yapanın yanına kar kaldığı algısını ortadan kaldıracak düzenlemeleri hayata geçireceğiz
  2. ATO Başkanı Gürsel Baran, BBP lideri Destici’yi ziyaret etti
  3. Bakan Tekin: Müfredatı sadeleştirdik
  4. Emine Erdoğan'dan 'Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı' paylaşımı
  5. Cevdet Yılmaz: İzmir Körfezi'nde ciddi yatırımlar yapmak lazım
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2024 yılında kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu
  7. Bakan Yerlikaya, Yunan Bakan Stylianides ile Türk karasularının ihlaliyle ilgili telefonda görüştü
  8. Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırılarına tepki
  9. Başarır: Körfezdeki kirlilikte geçmiş dönem belediyelerimizde de ihmal var
  10. Bakan Memişoğlu: Hekimlerin yurtdışına gidişi spekülatif bir konu, abartılı bir sayı yok

© Copyright 2024

DHA