Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Güler, Hakkari'de

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na bağlı Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dünkü Şırnak ziyaretinin ardından bugün Hakkari'ye geçti. Bakan Güler, ilk olarak 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na bağlı olan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na geçti. Bakan Güler, Tugay'da inceleme ve denetlemelerde bulunup talimatlar verdi. Personele hitap eden Bakan Güler'in beraberinde Bakan yardımcıları Şuay Alpay ile Bilal Durdalı da yer aldı.

'HAKKARİLİ KARDEŞLERİMİZLE BULUŞACAĞIZ'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari'de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunarak, terörle mücadelede yapılacaklara ilişkin talimatlar verdi. Daha sonra komandolara hitap eden Bakan Güler, "Kahraman silah ve mesai arkadaşlarım; sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum. Dün Şırnak ilimizde 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığımızı ziyaret ettik ve Tümenimizin seçkin personeliyle bir araya geldik. Müteakiben Şırnaklı kardeşlerimizle de buluşma imkanımız oldu. Bu vesileyle bölgede sağlanan güvenlik ve huzur ikliminin Şırnak'ımızın çehresinin hızla değişmesine ve her geçen gün gelişmesine büyük katkılar sağladığına memnuniyetle şahit olduk. Bugün de serhat şehrimiz Hakkari’de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığımızda, siz kahraman silah arkadaşlarımızla bir aradayız. Buradan da Hakkarili kardeşlerimizle bulaşmaya gidecek, çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğiz" dedi.

'VATANIMIZIN GÜVENLİĞİ EMİN ELLERDE'

Şırnak'ta olduğu gibi Hakkari'nin de geleceğe daha umutlu ve daha güvende yürüdüğünü belirten Bakan Güler, bu durumu görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bölgemizde ve şehirlerimizde bu güven ve istikrar ortamının tesis edilmesinde elbette ki şanlı ordumuzun ve siz kahraman silah arkadaşlarımın çok önemli bir payı var. Zira gazi ordumuzun siz ve sizler gibi nice yiğit mensubu, vatan ve millet uğruna, sevdiklerinden uzakta kahramanca ve fedakarca görev yapıyor. İcra ettiğiniz bu kutsal görevde; ortaya koyduğunuz üstün sorumluluk bilinci ve büyük gayretler, her türlü takdirin üzerindedir. Şüphemiz yoktur ki terörle mücadelemizde yüzlerce şehit veren, şanlı bir maziye sahip 'Yiğit Tugayı'mızın kahraman mensupları buradayken, vatanımızın güvenliği emin ellerdedir. Sizlerin şahsında, şu anda yurt içinde ve sınır ötesinde özveriyle vazifelerini icra eden tüm kahraman silah ve mesai arkadaşlarımı tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.

'ÇOK YÖNLÜ BİR GÜVENLİK ANLAYIŞI OLUŞTURUYORUZ'

Bugün, dünyanın belirsizlik sürecinden geçtiği bir dönem yaşadıklarını söyleyen Bakan Güler, "Devletler arası güç mücadelesi, adaletsizlikler ve küresel krizler, uluslararası sistemin temellerini sarsmakta ve hepimizi derinden etkileyen sonuçlar doğurmaktadır. Özellikle çok kutuplu bir dünyaya geçiş süreci, istikrarsızlıkları ve hibrit tehditleri daha da belirgin hale getirmektedir. Bu belirsizlik ve tehditlerle dolu dünyada güvenli bir yaşam alanı oluşturmak; sağlam, güvenilir ve öngörülebilir bir zemine sahip olmak her zamankinden daha önemlidir. Türkiye, bu geçiş döneminde sadece kendisi için değil, bölge ve dünya barışı için de güçlü ve etkin bir ülke olma hedefini kararlılıkla sürdürmektedir. Milli Savunma Bakanlığı olarak, ülkemizin maruz kaldığı her türlü tehdide karşı stratejik bir öngörüyle hareket ediyoruz. Milli güvenliğimizi en düzeyde sağlamak için, modern teknolojilerin sunduğu imkanları da kullanarak çok yönlü bir güvenlik anlayışı oluşturuyoruz. Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede elde ettiğimiz destansı başarılar da bunun en somut örneğidir. Zira son yıllarda, terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi ile Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik başarılı operasyonları icra ettik" dedi.

'KAYNAĞINDA, SÜREKLİ VE KAPSAMLI OPERASYONLAR'

Geçmişte yürütülen sınırlı hedeflere sahip ve kısa süreli operasyonların yerine bugün artık, 'kaynağında, sürekli ve kapsamlı' operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vurduklarına dikkat çeken Güler, "Nitekim Pençe Harekatları ile Irak sınırımızın emniyetini ileriden sağladık. Bu tedbirleri almasaydık; örgütün sınırlarımıza yönelik saldırıları devam edecekti ve bugünkü huzur ve güven ortamı sağlanamayacaktı. Artık bölgede yatırımlar tüm hızıyla devam ediyorsa vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde bağına, bahçesine gidebiliyorsa bunlar hep, siz kahraman Mehmetçiğimizin sayesindedir. Terörle mücadelemizin en etkin birliklerinden biri olan Hakkari Dağ ve Komando Komutanlığımız ve onun siz değerli mensuplarının büyük bir adanmışlık duygusu ile ortaya koyduğu fedakarlıklar emsalsizdir. Tugayımızın, şu anda da başta Irak kuzeyindeki operasyon bölgelerimizde sergilediği yüksek özverili mücadele, teröristlerin korkulu rüyası olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

'HİÇBİR TERÖRİST KURTULAMAYACAK'

Terör örgütüne hak ettiği ağır darbeleri vurmaya ve terör tehditlerini bertaraf etmeye devam edeceklerini vurgulayan Bakan Güler, şöyle dedi: "Nitekim komşumuz Irak ile son dönemde önemli bir gelişim kaydeden ilişkilerimizi oldukça önemli buluyor ve somut bir iş birliğini sahaya yansıtmaya başlıyoruz. Bir kez daha vurgulamak isterim ki hiçbir terörist, Mehmetçiğin kahredici kuvveti altında ezilmekten kurtulamayacaktır. Kahramanlık ve fedakarlık bizler için esastır. Ancak başarıya ulaşmak için modern teknolojiye sahip olmak da vazgeçilmezdir. Dolayısıyla yerli ve milli savunma sanayiye sahip olmak ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi en iyi silah sistemleriyle donatmak, ülkemizin bekası açısından bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle harp silah, araç ve gereçlerindeki teknolojik yenilikleri vakit kaybetmeksizin sizlerin kullanımına sunuyor, kahraman ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini sürekli geliştiriyoruz. Sadece son yıllarda kara unsurlarımızın istifadesine sunduğumuz, yerli ve milli piyade tüfeğimiz, Fırtına obüslerimiz, çok namlulu roketatarlarımız, farklı çap ve özelliklerdeki yerli ve milli füzelerimiz ve modernize edilen tanklarımız, bunlardan sadece birkaçıdır. Sonuç olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrında ve 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerimiz doğrultusunda daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için şevk ve gayretle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu süreçte ülkemizin iftihar kaynağı olan siz kahraman komandolarımızın da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstleneceğiniz her görevde üstün başarılar elde edeceğinize yürekten inanıyorum."

'HAKKARİ'MİZ YILLARCA TERÖRDEN ÇOK ÇEKTİ'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na bağlı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Hakkari Valiliği'ne geçti. Burada Vali Ali Çelik ve kurum amirlerince karşılanan Bakan Güler, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra öğretmenevine geçerek kanaat önderleri ile buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Güler, "Hakkari, birçok alanda sahip olduğu imkanları, yetenekleri ve zenginlikleriyle ülkemizin en mümtaz şehirleri arasındadır. Tüm bu güzelliklerine rağmen Hakkari'miz, maalesef yıllarca terörden çok çekti, bölgenin gelişimi yavaş kaldı, gerçek potansiyelini bir türlü gösteremedi. Ancak kahraman Mehmetçiğimiz ile kahraman jandarmamızın, polisimizin ve güvenlik korucularımızın; hepsinden önemlisi, siz Hakkarili kardeşlerimin fedakarlık ve özverisiyle terörle mücadelede büyük başarılar elde edildi. Bölgede güvenlik ve huzurun sağlanmasıyla yatırımlar ile refah da artmaya başladı" dedi.

'ORTAYA KONULAN BAŞARILAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR'

Bakan Güler, "Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla terörün izlerinin bölgeden silinmesi, bu güzel toprakların bir an önce kalkınması için var gücüyle çalışıyor. Yatırım ve projeler, birer birer hayata geçtikçe Hakkari'miz her geçen gün daha da gelişiyor. Turizmden sanayiye, tarımdan kültür ve sanata, eğitimden sportif faaliyetlere kadar hemen her alanda ortaya konulan başarılar, göğsümüzü kabartıyor. Hakkari'mizin bu değişim ve dönüşümüne kısaca değinmek istiyorum. Artık Hakkari'de, Mehmetçiğin terörden arındırdığı mağaralar, yaylalar, doğal göller ve çevresi turizme açılıyor; böylece Hakkari'nin doğa harikası güzellikleri gün yüzüne çıkıyor. Karın yerde kalma süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Hakkari, kış sporları açısından da büyük potansiyel taşıyor ve bu alanda marka olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.

KADIN FUTBOL TAKIMLARINA TEBRİK

Bakan Güler, terörün baskısından kurtulan Hakkarili gençlerin eğitim ve spor alanında gösterdikleri başarıların gurur verici olduğunu söyledi. Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı'nın başarılarına değinen Bakan Güler, "Bu anlamda özellikle uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden Hakkarigücü Kadın Futbol Takımımızı, keza 1'inci Lig'e yükselme başarısı gösteren Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımımızı takdirle anıyor; yeni sezonda kendilerine üstün başarılar diliyorum. Artık terörle değil, sporla anılan Hakkari'nin başta kış sporları olmak üzere çeşitli branşlardaki sportif müsabakalara ev sahipliği yapması ve bunun özellikle son dönemde artması ayrıca memnuniyet vericidir. En son Yüksekova'da geniş bir katılımla gerçekleştirilen 6'ncı Cilo Festivali de bunun en güzide örneklerinden biri olmuştur" dedi.

'HUZUR VE İSTİKRAR İKLİMİNE SAHİP ÇIKIN'

Huzur ve istikrara sahip çıkılmasını isteyen Bakan Güler, "Bu tarz etkinlikler ile bölgenin kalkınmasının hızlı bir şekilde artması için bütün Hakkarili kardeşlerimin bu huzur ve istikrar iklimine sahip çıkması, son derece önemlidir. Öte yandan Hakkari, tarım ve hayvancılık alanında da gerçek potansiyelini ortaya koymaya başladı. Bu alanda verilen desteklerle, daha büyük bir gelişim ve yükseliş ivmesi yakalanacağını düşünüyoruz. Maden ve enerji alanında ise önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla Hakkari'nin kendini göstereceğine inanıyoruz. Bu süreçte Milli Savunma Bakanlığı olarak bizler de Hakkari'nin gelişimine yönelik katkılar sunma gayretindeyiz. Geçtiğimiz ağustos ayından itibaren çeşitli vesilelerle buraya gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde tespit ettiğimiz sorunlara ve taleplerinize yönelik çeşitli çalışmalar yaptık. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla temaslar kurarak sorunların çözümü ve yeni yatırımların devamı için girişimlerde bulunduk. Gelişmelerin takibi açısından Hakkari heyetimizi de birkaç kere Ankara'da ağırladık. Bu temaslarımız sonucunda, vatandaşlarımızdan gelen talep ve beklentiler ile şehrimizin ihtiyaçlarına yönelik hususlarla ilgili gerekli adımlar atıldı. Bazı konularda ise zamana bağlı olarak ilgili çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

ESNAF ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, öğretmenevindeki kanaat önderleri toplantısının ardından İş Geliştirme Merkezi ve Engelliler Derneğini ziyaret etti. Daha sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezine geçen Bakan Güler, gençlerle sohbet etti. Güler, AK Parti İl Başkanlığında da partililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Bakan Güler, esnaf ziyareti yaptıktan sonra kentten ayrıldı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Türk Eximbank, ihracatçılara 1 milyar euro kaynak sağlayacak
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, SDA Partisi Genel Başkanı İzetbegoviç ile görüştü
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Preveze Deniz Zaferi' mesajı
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'daki 15 geçici üyenin etkisi yok
  5. Bakan Tekin: Eğitim yöntemimizi değiştirmemiz lazım
  6. Bakan Şimşek, Kırıkkale Valiliği'ni ziyaret etti
  7. Bakan Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu'nu kabul etti
  8. Bakan Göktaş: 14 bin 528 çocuğumuzun sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz
  9. Bakan Kurum: Milli bir seferberlikle 322 bin yuvamızı inşa ediyoruz
  10. Bakan Yumaklı: 2 milyar 900 milyon TL'lik destek, bugün hesaplara yatırılacak

© Copyright 2024

DHA