Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Göktaş: YADES programı ile 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, "YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılara yönelik yaş dostu hizmet modellerini çeşitlendirip yaygınlaştırdıklarını belirterek, hayata geçirdikleri aile odaklı bakımı destekleyen 'Bütünleşik Bakım Modeli' ile yaşlının ihtiyacına göre kurumsal bakım, evde bakım yardımı, evde bakıma destek ve gündüzlü bakım modellerini uyguladıklarını aktardı. 'Evde Bakım Desteği'nin en önem verdikleri başlıklardan biri olduğuna dikkat çeken Göktaş, "Kuşakların birlikte yaşadığı bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu doğrultuda yaşlı bireylerin aileleri yanında bakım hizmeti almalarını sağlamak üzere öncelik verdiğimiz Evde Bakım Yardımı'ndan 123 bin 463 yaşlı birey faydalanıyor. Psikososyal rehabilitasyon, gündüz bakım ve evde destek hizmetlerini sunduğumuz 41 Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi ile yaşlılarımıza hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Göktaş, 2016 yılında ise Türkiye'de ikamet eden ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi amacıyla, biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarını kolaylaştıran YADES'in başlatıldığını hatırlattı. Bakan Göktaş, programa ilişkin, "YADES kapsamında, hizmete ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekanlarda evde bakıma destek, psikososyal destek, kültürel faaliyet, manevi destek ve çeşitli gönüllülük faaliyeti hizmetleri sunuyoruz. Yaşlıların yaşamlarını kendi evlerinde, ailelerinin yanında sürdürebilmeleri için belediyelerin evde bakıma destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini desteklemek için hazırladıkları projeleri destekleyen YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık. YADES’i ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında yeni projelere destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Çocuk YouTube kanalı yayına başladı
  2. Özgür Özel Kağıthane'de konuştu
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
  4. Bakan Fidan, Nijerli mevkidaşı Sangare ile görüştü
  5. İnfaz düzenlemelerini de içeren '11'inci Yargı Paketi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
  6. Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan yarın Türkiye'ye geliyor
  7. Ümit Özdağ: Açıklanan zammın hiçbir şeyi karşılamaya imkanı yok
  8. CHP'li Başarır: Bu kadar düşük bir rakamı kimse beklemiyordu
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Aksakal'ı kabul etti
  10. Özgür Özel Silivri'de Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti

© Copyright 2025

DHA