Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'nin başkenti Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi.

ABONE OL
Bakan Fidan, ABDli mevkidaşı Rubio ile bir araya geldi
ANKARA, (DHA)-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret kapsamında ABD'ye gitti. Bakan Fidan, başkent Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi. Kameraların karşısında el sıkışan ikili, daha sonra görüşmeye geçti.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KARARLILIK

Washington’da gerçekleştirilen görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı kaynakları yazılı bir açıklama yaptı. Buna göre görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında yapılan telefon görüşmesinde ele alınan konuların takibinin yapıldığı belirtildi. Her iki tarafın da savunma sanayii alanında iş birliğinin önündeki engellerin kaldırılması yönünde siyasi iradesini açık biçimde ortaya koyduğu ifade edildi. Mevcut sorunların çözümü için ise teknik görüşmelerin gerçekleştirileceğinden bahsedildi. Tarafların, Suriye yönetimiyle angajmanın önemini vurguladığı bildirildi. Suriye’de istikrarın sağlanması ve terörle mücadele konusunda kararlılık da ifade edildi.

GAZZE'DE KALICI ATEŞKESİN TESİS EDİLMESİ

Ayrıca bakanlık kaynakları, Bakan Fidan'ın mevkidaşı Rubio'ya Gazze’de kalıcı ateşkesin tesis edilmesi gerektiğini ve bu hususun bölgesel barış için gerekliliğini vurguladığını belirtti. Rusya- Ukrayna arasında ateşkes sağlanmasına yönelik çabaların da ele alındığı aktarıldı. Bakanlık kaynakları, görüşmede ABD’nin bu konuda ortaya koyduğu çabaları desteklediklerini ifade etti. İlerideki dönemde devlet başkanı düzeyinde yapılacak ziyaretlerin çalışmaları da ele alındı. Bununla birlikte Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecinin de görüşüldüğü belirtildi. Son olarak, görüşmede Bosna- Hersek’in istikrarının Balkanlar açısından büyük önem taşıdığının altı çizildi.

Diğer Haberler

  1. Özel: Halkın seçilmiş başkanlarını, seçtiklerimizi ve sevdiklerimizi bizden kopardılar
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis personeliyle bayramlaştı
  3. Bakan Fidan, ABD'de SETA toplantısına katıldı
  4. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 'Ukrayna' toplantısı için Paris'e gidecek
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya sen nasıl bir insansın, başka gidecek kapı bulamadın mı
  6. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Karabat ve Özer hakkındaki soruşturmada yetkisizlik kararı verdi
  7. Emine Erdoğan'dan Amerika Maarif Okulu öğrencilerinin Sıfır Atık Sergisi'ni ziyaretine ilişkin paylaşım
  8. Özel: Saraçhane’yi Nuri Aslan’a emanet ediyorum
  9. Bakan Güler ve Bakan Bak, Şırnak'ta
  10. Bakan Güler, Şırnak'ta

© Copyright 2025

DHA