Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail, Lübnan'ı yeni bir Gazze yapmaya çalışıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail, Lübnan'ı yeni bir Gazze yapmaya çalışıyor.

ABONE OL
DHA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle;

- İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın 1'inci yılındayız. Şimdiye kadar soykırım siyaseti gerçekleşirken, bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşti ve uluslararası kuruluşlar tarafından engellenemedi. Gelinen tabloda; bütün sistemi, uluslararası hukuku ve tüm insanlığı görmezden gelen Netanyahu ve çetesi ile karşı karşıyayız.

- Siyonist işgalcilik, BM'yi işgal etmiştir. Siyonist işgalcilik, dünyanın birçok yerini işgal etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi siyonist işgalciliğe karşı koyan liderlere karşı yalan kampanyası düzenlenmektedir.

- İsrail'in soykırım siyaseti karşısında duyduğumuz, 'Türkiye tarafsız' olmalı cümlelerini hakaret sayarız. Her zaman insanlığın yanındayız. Bugün Gazze'yi savunmak, insanlığı savunmaktır. Burada taviz verilemez, esneklik gösterilemez.

- (Türkiye'de yaşanan şiddet olayları) Son derece, üzücü, mahşeri vicdanı yaraladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, MYK'daki açılış konuşmasında geniş bir yer ayırdı. Sıla bebeğin de hayatını kaybettiğini öğrendik. Tabii bütün bunlardan dolayı üzgünüz.

- (Türkiye'de yaşanan şiddet olayları) Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda net bir mesajı var. Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz.

-  (Türkiye'de yaşanan şiddet olayları) Bu eylemleri gerçekleştirenlerin, psikiyatri klinikleri olsun, gözaltı süreçleri olsun, buralardan nasıl çıktığı ve bu eylemleri nasıl yeniden işlediği konusuna da çalışıyoruz. Cezasızlık algısının oluşmaması ve ortaya çıkmaması için MYK'da geniş bir gündem var. Adalet Bakanımız da bu çerçevede bilgi veriyor.

-  Kadınlarımızın sokaklarda, iş yerlerinde rahatça hareket etmesi için şimdiye kadar ne yapıyorsak daha iyisini yapacağız. Kadınların güvenliği ülkemizin güvenliğidir, medeniyetin güvenliğidir.

-  AK Parti Grubumuz, çocuklara karşı şiddetin araştırılması için TBMM'de, komisyon kurulması için girişimde bulunacak.

- (Sosyal medya ile ilgili düzenleme) Çocukları korumak konusunda, hukuk içerisinde olmak kaydıyla çok acımasız olmak durumundayız.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Kurtulmuş: İsrail bölgeyi ateş çukuruna çevirdi
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
  3. Bakan Bayraktar: Oruç Reis'in Somali'deki görevi tarihi bir dönemi açıyor
  4. Bakan Kacır: Soykırımcı İsrail yönetimi, adalet önünde yaptıklarının hesabını verecek
  5. Bakan Göktaş, Filistinli çocuklara beste yapan sanatçı Ayşe Atam'ı kabul etti
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 1 yıldır uyguladığı soykırımın bedelini ödeyecektir
  7. AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İsrail durdurulmalı, Netanyahu yargılanmalıdır
  8. Emine Erdoğan'dan 'Gazze' paylaşımı
  9. Recai Kutan, hayatını kaybetti
  10. AK Parti'li Çelik: İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek

© Copyright 2024

DHA