Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye’nin ‘Altın’, ‘Platin’ ve ‘Elmas’ markaları belli oldu

Türkiye İtibar Akademisi (TİA) tarafından bu yıl altıncı kez Bursa Teknik Üniversitesi raportörlüğü ve İstanbul Kent Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Ekonomiye Fayda Endeksi Raporu’ yayımlandı. Markalar, ürün/hizmet performansı, yönetim performansı ve sosyal fayda ekseninde gerçekleştirilen derecelendirmeye göre ‘Elmas’, ‘Platin’ ve ‘Altın’ liglerde yer aldı

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)- 

Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) hakkında bilgi veren Türkiye İtibar Akademisi Başkanı Ertan Acar; “Türkiye İtibar Akademisi olarak, her yıl mevcut endekslerimizi tekrarlayıp yeni endeksleri de çalışmalarımıza katarak yolumuza devam ederken, bu yıl altıncı kez Ekonomiye Fayda Endeksi’ni açıklamaktan gurur duyuyoruz. EFE, şirketlerin topluma sağladığı sosyal fayda, ürün ve hizmetlerin sağladığı fayda ve firma niteliği olarak üç farklı alanda markaların değerlendirilmesi ile ortaya çıkan bir çalışmadır. Araştırma; başta itibar, güvenilirlik, sosyal fayda, ürün, hizmet ve yönetim performansı olmak üzere birçok alanda en iyileri ortaya çıkarıyor. Her yıl farklı sonuçlar elde ettiğimiz çalışmada 2024 yılında da yine çarpıcı sonuçlar yer alıyor” dedi.

ARAŞTIRMA KAPSAMINDA BU YIL 40 SEKTÖR MERCEK ALTINA ALINDI

Bu yıl farklı sektörlerin de araştırmaya dahil edildiğini belirten İtibar Akademisi Başkanı Ertan Acar, “Geçtiğimiz yıl 60’tan fazla sektör, endeks içerisinde yer alırken bu yıl sektör sayısını 40’a düşürerek daha ayrıntılı inceleme şansı yakaladık. Bilgisayar destekli telefonla arama (CATI) yöntemi ile yaklaşık ondörtbin kişi aranarak gerçekleştirilen araştırmada, TÜİK’in belirlediği Türkiye örnekleminden, NUTS 2 kullanılarak, 26 bölge 72 ilde çalışmamız tamamlandı. Katılımcılara sorular yönlendirilirken tamamen zihinlerinde yer edinen markalara odaklanılarak hatırlatmasız yöntem ile cevaplar aldı. Tüm cevaplar akademisyenlerimiz tarafından filtreden geçirilerek sıralamalar oluşturuldu” diye konuştu.

Araştırmada yer alan markaların başarılarını duyurmak için raporu satın alması gerektiğini belirten Ertan Acar ayrıca şöyle konuştu:

“Markalar, araştırmamızı satın alarak iletişim çalışmalarında kullanma hakkını elde etmelerinin yanı sıra, raporun içeriğini inceleyerek kendilerinin üç farklı alanda performanslarını görebilir, rakipleri ile kıyaslama yapabilir ve sektörün toplum nezdindeki algısını inceleyebilirler. Aynı zamanda rapor içeriğine göre yönetim, pazarlama ve sosyal sorumluluk gibi farklı alanlarda çalışmalarına yön verebilirler. Ekonomiye Fayda Endeksi Raporu ve Başarı Tescil Belgesi’ni satın alan markalar, iletişim çalışmalarında da başarılarını duyurmak için telif hakkını da kazanmış olmaktadır. Satın alım yapmadan markalar veya kişiler tarafından sosyal medya ya da başka herhangi bir platformda çalışma ile ilgili duyuru yapılamaz.”

ATSÜ: BİLİM ÜRETMEYE VE BİLİMİN IŞIK TUTTUĞU ÇALIŞMALARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Böyle bir işbirliğinin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü ise, “İstanbul Kent Üniversitesi olarak bu tarz araştırmaların içerisinde bulunmak bizler için çok kıymetli. Tamamen bilimsel verilere dayalı şekilde gerçekleştirilen bu değerlendirmelerin, sektördeki rekabeti artırdığını ve tüketicilerin daha iyi ve kaliteli hizmet alabilmelerine olanak sağladığını görüyoruz. Aynı zamanda bu çalışmaların markaların pazarlama stratejilerinin belirlenmesi noktasında da önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. İstanbul Kent Üniversitesi olarak bilim üretmeye ve bilimin ışık tuttuğu her türlü çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alfabetik sıralamaya göre EFE 2024’ün “Elmas”, “Platin” ve “Altın” markaları şu şekilde;

“Elmas” Ligde Yer Alan Markalar: Adidas, Ağaoğlu İnşaat, Anadolu Sigorta, Arçelik, Avis, Banvit, Bellona, BMW, Burger King, Coca Cola, Domino's Pizza, Ebebek, Elidor, Enerjisa, Karaca, Kiğılı, Koç Holding, Koçtaş, Komagene, Kütahya Porselen, Migros, NG Kütahya Seramik, Opet, Orkid, Pasaport Pizza, Penti, Samsung, Sinoz, Solo, Sütaş, Teknosa, Trendyol, Türkiye İş Bankası, Ülker, Vitra, Yurtiçi Kargo, Zara, ZEN Pırlanta, Ziraat Bankası

“Platin” Ligde Yer Alan Markalar: A101, Aksigorta, Arçelik, Arzum, Atasay, Belenco, Bosch, Çamsan, Civil, Clear Men, Dagi, Damat, Ege Seramik, Eti, Gratis, Hepsiburada, İstikbal, Karaca, Kotex, Koton, Mc Donald’s, MNG Kargo, Nike, Peugeot, Pınar, Pizza Hut, Pizza Lazza, QNB Finansbank, Rönesans İnşaat, Selpak, Şenpiliç, Shell, Taç, Tavuk Dünyası, Uludağ İçecek, Yolcu360, Ziraat Bankası, Zorlu Enerji

“Altın” Ligde Yer Alan Markalar: Akbank, Altınbaş, Altınyıldız, Amazon, Apple, Aras Kargo, AXA Sigorta, Beko, BİM, BP, Çimstone, Doğtaş, Domino's Pizza, Elseve, Erpiliç, Fakir, Familia, Fanta, Flormar, Ford, GAP İnşaat, Güral Porselen, Hitit Seramik, Hummel, İçim, Köfteci Yusuf, Lc Waikiki, Molped, Otoplus, Özdilek, Pizza Pizza, Sbarro, Tatlıpınar Enerji, Torku, Türkiye İş Bankası, Tutku, Uni Baby, Vatan Bilgisayar, Yıldız Holding, Yıldız Entegre"

Diğer Haberler

  1. Site yönetimi yazılımı Apsiyon açıkladı: Konut aidatları yüzde 89 arttı
  2. SuperFresh, ‘Dondurulmuş Gıda’ kategorisinde Türkiye’nin en sevilen markası seçildi
  3. DeFacto, Sorbe markasıyla yeni bir koleksiyon hazırladı: ‘Klasik Şıklık, Modern İzler: Sorbe X DeFacto’
  4. Aydem Enerji'nin yeni CEO'su Serdar Marangoz oldu
  5. Erdemir, 1’inci Yüksek Fırını’na hidrojen enjeksiyon denemesi gerçekleştirecek
  6. Yemeksepeti, The Hammers Awards'ta ‘En İyi Growth Ekibi’ ödülünü kazandı
  7. SunExpress, Beyrut ve Erbil seferlerini 17 Aralık'a kadar askıya aldı
  8. Yeniköy Kemerköy Enerji'den TUGED'e destek
  9. İş ve teknoloji liderleri Transformation NOW! 2024'te buluştu
  10. SAP, geleneksel TechEd konferansında modern iş dünyasının çehresini değiştirecek yapay zeka yeniliklerini açıkladı

© Copyright 2024

DHA