Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye’deki şirketlerin Avrupa’ya açılmasını kolaylaştıran yeni hizmet

Türkiye'de sanal ofis, yasal adres ve şirket kuruluşu hizmetleri sunan Olmadık Ofis, Avrupa pazarında faaliyet göstermek isteyen işletmelerin karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırma hedefiyle 'Global Ofis' adını verdiği yeni hizmet paketini duyurdu.

ABONE OL
Türkiye’deki şirketlerin Avrupa’ya açılmasını kolaylaştıran yeni hizmet
İSTANBUL, (DHA)-

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Olmadık Ofis Kurucusu, girişimci A. Seçkin Canan, “Global ölçekte faaliyet göstermek için, hedef pazarın yasal mevzuatına uygun ayrı bir ticari yapı kurmanın şart olduğuna dair yaygın bir yanılgı var. Bu yüzden şirketler, uluslararası pazarlara adım atarken en başta şirket kurmak için çabalıyor. Ancak dil engelleri, regülasyonlar, vize zorlukları ve daha da önemlisi yüksek maliyetler, bu girişimlerin başarısız olmasına sebep oluyor. Olmadık Ofis olarak geliştirdiğimiz 'Global Ofis' paketi, Türkiye'de kurulu şirketler için globalleşme yolculuğunu Avrupa'da temsilcilik modeliyle hızlandırıyor" dedi.

'5 İŞLETMEDEN DÖRDÜ, YÜKSEK MALİYETLER SEBEBİYLE AB PAZARINA AÇILAMIYOR'

Uluslararası güven kazanmak için yurt dışında şirket kurulması gerektiğine yönelik öğretinin işletmelerin globalleşme adımlarını yavaşlattığına dikkat çeken A. Seçkin Canan, "450 milyona yakın tüketiciyi kapsayan Avrupa Birliği, diğer ülkeler için önceliklendirilen hedef pazarlardan biri olsa da, özellikle küçük işletmeler Avrupa'ya açılma yolunda pek çok engelle karşılaşıyor. Invest in Holland tarafından yapılan bir araştırma, 5 yabancı işletmeden dördünün Avrupa Birliği pazarına girmelerinin önündeki en büyük engel olarak, yüksek şirket kuruluşu maliyetlerini gösterdiğini ortaya koyuyor. Türkiye'de ilk kez Olmadık Ofis çatısı altında sunulan 'Global Ofis' hizmeti, Türk şirketlere aylık 100 Euro maliyetle prestijli bir Hollanda adresi, çok dilli personel tarafından yanıtlanan yerel bir telefon numarası ve tarama / yönlendirme gibi posta hizmetleri sunuyor. İşletmeler, Olmadık Ofis'in Global Ofis paketiyle Hollanda Ticaret Odası'na kayıtlı bir şirket kurmadan da Avrupa'da temsil edilebiliyor. Bu sayede uluslararası müşterilerinin ihtiyaç duyduğu güvenilir irtibat noktasını sağlamış ve bunu yaparken ek maliyetlerle ve bürokratik süreçlerle uğraşmamış oluyor" diye konuştu.

'HOLLANDA, AVRUPA'DA TÜM PAZARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR MERKEZ'

2024 yılında ihracat 2023'e göre yüzde 2,5 artışla 262 milyar dolarla yükseldiği ve Türkiye e-ticaret sektörünün 2030'a kadar yıllık yüzde 22,6 büyümesinin öngörüldüğünü vurgulayan Canan, “Halihazırda KOBİ'ler, ülkemizin ihracatının üçte birinden fazlasını gerçekleştiriyor. Türkiye'de mal ve ürün ihracatının önemli bir paydaşı konumundaki KOBİ'lerin çoğu, e-ticaret gibi küresel iş alanlarında Avrupa pazarlarına ulaşmak istiyor. Rotterdam Limanı, merkezi karayolları ve Schiphol Havalimanı gibi lojistik olanaklarıyla Hollanda, Avrupa'da tüm pazarları birbirine bağlayan önemli bir merkez. Hollanda'da yaşayan nüfusun yüzde 90'ından fazlası İngilizce konuşuyor. İstikrarlı ekonomisi ve iş dostu politikaları, Hollanda'yı bu açıdan da Avrupa Birliği'ni hedefleyen yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline getiriyor. Türkiye'deki KOBİ'lere Avrupa'ya açılan bir kapı sunan Hollanda, Global Ofis çözümüyle çok daha erişilebilir hale geliyor. Türkiye'deki şirketler, Olmadık Ofis'in aylık 100 Euro maliyetle sunduğu Global Ofis paketiyle bürokraside boğulmadan, banka hesaplarını zorlamadan Avrupalı bir şirket gibi iş yapabiliyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DEKİ İŞLETMELERİ REKABET İÇİN GÜÇLENDİRİYORUZ'

Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin global pazarlarda rekabet edebilmesinin, ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesi için kritik önemde olduğunu belirten Canan, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Hollanda'da resmi adres, yerel bir telefon numarası ve temel hizmetleriyle Olmadık Ofis, tüm yabancı şirketlerin Avrupa'da bir muhatap, bir adres, ihtiyaç durumunda arayabilecekleri telefon numarası ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Türkiye'deki işletmeleri uluslararası rekabette güçlendirmeyi amaçlayan 'Global Ofis' paketi, uygun fiyat ve pratikliği harmanlayan yaklaşımıyla ülkemizdeki KOBİ'lerin globalleşmesi açısından bir dönüm noktası olma potansiyeli taşıyor. Küresel pazarlara erişmek, ürün ve hizmetlerini ihraç etmek isteyen KOBİ'ler için mesajımız açık: Avrupa pazarı göründüğü kadar uzak değil. Maliyetleri oldukça sınırlı tutarak Avrupa'daki potansiyel müşterilere güven vermek ve globalleşme yolunda ilk sağlam adımı atmak, Global Ofis ile mümkün."

 

 

Diğer Haberler

  1. İş Bankası, girişimler için uzaktan müşteri olma dönemini başlattığını duyurdu
  2. 'Yemeksepeti, elektrik tüketiminin tamamını yeşil enerjiden karşılayacak'
  3. Alternatif Bank’a Stevie Awards’tan uluslararası ödül
  4. Trendyol, Körfez bölgesinde ramazan kampanyaları başlattığını duyurdu
  5. OYAK Çimento’ya iki ayrı sertifika
  6. Özbekistan'ın genişletilen başkenti için üretilen maket Fransa'da sergileniyor
  7. DeFacto ve Afra Saraçoğlu'ndan yeni koleksiyon
  8. ‘Akkuyu NGS, iş gücü ve nakit akışı açısından tedarikçiler için büyük bir pazar’
  9. ŞOK Marketler, 2024 yılında cirosunu 202 milyar TL’ye ulaştırdı
  10. Inforte, siber güvenlik distribütörlerinden Shifra’yı satın aldı

© Copyright 2025

DHA