Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Enerjisa enerji, üst üste 3’üncü kez FTSE4Good Endeksi’nde

Enerjisa Enerji; FTSE4Good Endeksi'ne üst üste 3’üncü kez dahil olduğunu açıkladı. İnsan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikalarının da dahil olduğu çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılayarak endekse giren Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Bu yıl da 5 üzerinden 4 puanlık derecemizi koruyarak sürdürülebilirlik anlayışımızdaki kararlılığımızı ve güçlü performansımızı bir kez daha kanıtlamış olduk” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

Enerjisa Enerji, çevresel sorumluluk, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki performansı ve şeffaf iletişimi ile üst üste 3’üncü kez FTSE4Good Endeksi'ne girdi. Bu yıl da FTSE4Good Endeksi'nde geçen yıl elde ettiği 4 puanlık derecesini koruyan şirket bu sonuçla enerji sektöründe sürdürülebilirlik konusundaki liderliğini pekiştirdi.

Şirketin üst üste 3’üncü kez listesinde yer aldığı, Londra Borsası’na bağlı endeks sağlayıcı FTSE Russell’ın hazırladığı FTSE4Good endeks serisine dahil olmak için, şirketlerin insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları da dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılaması gerekiyor. Şirketler, her yıl güncellenen kapsamlı ve şeffaf bir metodoloji kullanılarak titizlikle değerlendiriliyor.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE KENDİ YÜKSEK STANDARTLARIMIZI OLUŞTURUYORUZ"

Sürdürülebilirliği tüm organizasyonun iş yapış şeklinde bir temel yapıtaşı olarak gördüklerinin ve kendilerini bu alanda geliştirmeye odaklandıklarını ifade eden Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Sürdürülebilirlik etki odağında ürün ve hizmetler geliştirmenin yanı sıra çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarımızda da küresel trendleri baz alarak kendi yüksek standartlarımızı oluşturuyoruz. Bu anlamdaki kararlılığımızı tüm paydaşlarımıza aktarmak amacıyla şirketimizi bağımsız denetimlere açarak şeffaflığımızı da gösteriyoruz. Geçmiş iki yılda küresel anlamda en önemli sürdürülebilirlik ölçütlerinden biri olan FTSE4Good Endeksi'ne girerek sektörümüzde fark yaratan bir başarı elde etmiştik. Bu yıl da 5 üzerinden 4 puanlık derecemizi koruyarak sürdürülebilirlik anlayışımızdaki kararlılığımızı ve güçlü performansımızı bir kez daha kanıtlamış olduk. Sektör sıralamasında ise Enerjisa Dağıtım Şirketlerimiz Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile tüm dağıtım şirketleri arasında, 89’luk yüzde dilimine girdi. Gurur duyduğumuz bu başarıdan ötürü tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Enerjisa Enerji olarak ESG ilkelerine bağlı kalmayı, çevre ve toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmayı sürdürecek ve gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler

  1. Garanti BBVA, BonusFlaş uygulamasıyla başka banka kartlarından QR ile ödeme kolaylığı sunuyor
  2. Akenerji Entegre Faaliyet Raporu'na uluslararası iki ödül
  3. Koton x Zeynep Bastık koleksiyonu çıktı
  4. Garanti BBVA Yatırım, eTrader uygulamasını yeniledi
  5. Türk Telekom'un az gören çocuklara destek olan ‘TahtApp’ uygulaması devam ediyor
  6. Yerli internet sağlayıcısı, hizmet kalitesinde vites yükseltti
  7. Peppy Things X DeFacto’dan okul aksesuarları koleksiyonu
  8. fizy’de ağustosta en çok dinlenen sanatçı Semicenk oldu
  9. Garanti BBVA ve Ödeal’dan yeni nesil POS çözümü: Ödeme alma ve E-fatura tek cihazda
  10. ‘STAR Rafineri planlı bakım duruşuna geçiyor’

© Copyright 2024

DHA