Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mehmet Atilla’nın kaleminden ‘Atatürk’le Bir Gün’ raflarda yerini aldı

Ödüllü yazar Mehmet Atilla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken yeni yazdığı kitabıyla okurları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le bir karma gerçeklik buluşmasına davet ettiğini açıkladı.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)- 

Mehmet Atilla’nın kaleme aldığı ‘Atatürk’le Bir Gün’ kitabı gerçek dünya ile yapay dünyanın iç içe geçtiği bir kurguyu barındırıyor. Bir cep saati, ejderha ayaklı bir sehpa, bir radyo, bir panama şapka, bir kara tahta ve birkaç bastonun dile gelip kendi kişisel anılarından yola çıkarak Atatürk'ü anlatan belgesel bir roman olarak insanların karşısına çıkan kitap, şimdiki çocukların ve gençlerin Atatürk’ü nasıl yorumladıklarına kafa yoran bir eser olarak Tudem Yayınları’ndan çıktı.

‘ATATÜRK KUŞKUSUZ Kİ ÇOK YÖNLÜ BİR ÖNDER’

Ödüllü yazar Mehmet Atilla, kısa sürede dikkatleri üzerine çeken yeni kitabı hakkında, “Atatürk kuşkusuz ki çok yönlü bir önder. Başarılı bir asker olduğu kadar aydınlanmacı bir devlet adamı da. Ancak ülkemizde belli bir kesim, O'nun yalnızca asker kimliğini öne çıkarmakla yetinip çağdaşlığa yönelik atılımlarını görmezden geliyor. Bu büyük bir haksızlık ve tarihsel bir çarpıklık. Atatürk'le Bir Gün'ün ana eksenini işte tam da bu çarpıklığa itirazın oluşturduğunu söyleyebilirim” dedi.

Atilla açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Atatürk'ün yaşamını baştan sona anlatan bir eser değil bu.” ifadesiyle devam eden yazar, kitabı kaleme alma hedefini ise şu sözlerle özetledi: “Asıl amacım Atatürk'ün düşünsel anlamda bu ülkeye kattıklarını bir roman kurgusu içinde düzenlemek ve çocuklarla paylaşmaktı. Bunu özgün kılmak ve metni kuru bir anlatımdan uzaklaştırabilmek için de olay örgüsüne yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalıştım. Böylelikle geçmişin bilgisi ile geleceğin bilinci, aydınlık bir düzlemde buluşmuş oldu, hedefim de buydu zaten.”

YAPAY ZEKÂNIN GÜCÜYLE YENI NESIL BIR SERÜVEN

Atatürk’ün dünya görüşünü ve düşünce sistemini daha iyi aktarabilmek adına yapay zekâyı kurgusunun merkezine taşıdığını söyleyen Mehmet Atilla bu romanıyla; akılcılık ve bilimsellik yolunda Atatürk ile 21’inci yüzyıl çocukları arasında sağlam bir köprü kurmayı hedefliyor. Yaşattığı karma gerçeklik deneyimi sayesinde hâlihazırda raflarda bulunan diğer Atatürk temalı yapıtlardan ayrışan kitap, Atatürk ile ilgili farklı okumalara ve incelemelere de kapı açıyor.

Diğer Haberler

  1. ‘İlk Öğretmenim Doğa’ fotoğraf sergisi 23 Ekim’de açılıyor
  2. Garanti BBVA, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını çağdaş bir eserle karşılayacağını duyurdu
  3. Atatürk’ün çocukluğunu anlatan ‘Mustafa’ filminin galasında protokole çocuklar oturdu
  4. Beylikdüzü’nde gerçekleşen düğünde gelin ve damada 5 milyon TL takı ve para takıldı
  5. Konya Kitap Günleri ‘Özgürlük için oku’ mottosuyla başladı
  6. Sancaktepe Kitap Günleri Erdal Erzincan’ın verdiği konser ile sona erdi
  7. Küçükçekmece’de Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası düzenlendi
  8. Sultangazi’de gerçekleşen Hamsi Festivali’nde 2 ton hamsi dağıtıldı
  9. ‘İnci Taneleri’ ve ‘Annem Ankara’ Cannes’da, Meet Our Stars etkinliğinde tanıtılacak
  10. Arka Sokaklar, Narin için ekrana geldi

© Copyright 2024

DHA