Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yusufeli Barajı'nı gezen Vali Ergün: Artvin bir hidro-su, yeşillik ili

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, Türkiye'nin gövde yüksekliğiyle en yüksek barajı Yusufeli'de, enerji üretimi sürüyor. Barajda inceleme yapan Artvin Valisi Turan Ergün, "Artvin, bir hidro-su, yeşillik ili. Çoruh Havzası üzerindeki 7 barajın 5'i, Artvin sınırları içerisinde. Sadece Yusufeli Barajı'nın Türkiye ekonomisine katkısı yıllık 6 milyar Türk lirası" dedi.

ABONE OL
Nusret DURUR/YUSUFELİ(Artvin), (DHA)

Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri'nin üzerine projelendirilip, temeli 26 Şubat 2013'te atılan, 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın 5'inci en yüksek barajı Yusufeli Barajı ile hidroelektrik santrali (HES) inşası tamamlandı.

Baraj inşası sürecinde Yusufeli halkı, yeni inşa edilen yerleşim yerlerine taşındı. 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan baraj, Yusufeli ilçe merkezi ile Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köylerini, sular altında bıraktı. Yıllık enerji üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nda, enerji üretimi işlemlerine başlandı.

VALİ ERGÜN'DEN BARAJDA İNCELEME

Artvin Valisi Turan Ergün, baraj bölgesine gelerek incelemelerde bulunarak, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sonrası konuşan Vali Ergün, "İlçe ziyaretlerimiz sürüyor, bu kapsamda Yusufeli ilçemizde baraj bölgesindeyiz. Yetkili arkadaşlarımız, barajın yapım sürecini bize anlatılar. Bu tür projeler artık büyük değil mega projeler olarak adlandırılmaktadır.

Yusufeli Barajı, 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın 5'inci en yüksek barajı unvanına sahip. Artvin, bir hidro-su, yeşillik ili. Çoruh Havzası üzerindeki 7 barajın 5'i, Artvin sınırları içerisinde. Sadece Yusufeli Barajı'nın Türkiye ekonomisine katkısı yıllık 6 milyar Türk lirası. Burada normal üretim devam ediyor. Burada suyun yükseltilmesi veya düşürülmesi tamamen arkadaşlarımızın kontrolündedir. Mevsimsel olarak, kar yağdığında erime suyu da hesaplanıyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. 9 yaşındaki kağıt toplayıcısı çocuğun uçma hayali gerçek oldu
  2. Bursa'da sahte ve kaçak içki operasyonu; 2 gözaltı
  3. 35 STK'dan artan şiddet olaylar nedeniyle Edirnekapı Surları önünde basın açıklaması
  4. 'Levent yakın hava savunma sistemi', ilk atış testini başarıyla geçti
  5. Kulüp başkanı, tartıştığı yönetim kurulu üyesinin aracına cipiyle çarptı; o anlar kamerada
  6. AK Parti, Savunma Sanayi ile ilgili bazı düzenlemeleri TBMM'ye sundu
  7. UCLG Başkanı Altay: Ölenlerle aynı ırktan olmamanız sizi adaletten uzaklaştıracaksa bu düzen nasıl devam edecek
  8. Rehabilitasyon merkezinde 45 hayvanın iğneyle öldürüldüğü iddiası
  9. Ayhan Bora Kaplan'a müebbet ve 150 yıl hapis talebi
  10. Gaziosmanpaşa'da sahte içkiden zehirlenen 2 kişi öldü

© Copyright 2024

DHA