Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tomris Giritlioğlu için tören

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden senarist, yapımcı ve yönetmen Tomris Giritlioğlu için tören düzenlendi. Mecidiyeköy'de İstanbul Devlet Tiyatroları sahnesinde düzenlenen törene ailenin yakınları ve çok sayıda sanatçı katıldı. Törende konuşan Giritlioğlu'nun erkek kardeşi Başar Arcak, "O kadar seveni varmış ki, o kadar güzel şeyler söylediler ki. İşte o zaman daha da gurur duydum. İyi ki benim ablammış onu çok seviyorum" dedi. Tomris Giritlioğlu'nun oğlu Ilgaz Giritlioğlu ise, "Tomris'in oğlu olmak hem çok zor hem de çok kolay. Gerçekten insanın gözünün içine baktığı zaman ruhunu görebilen bir büyücüydü. Seninle çok gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Kübra SONKAYA - Şevval CİNDİR / İSTANBUL, (DHA)

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden senarist, yapımcı ve yönetmen Tomris Giritlioğlu için Mecidiyeköy'deki İstanbul Devlet Tiyatroları sahnesinde tören düzenlendi. Törene Giritlioğlu'nun erkek kardeşi, oğlu, aile yakınlarıyla, sanatçı dostları ve vatandaşlar katıldı.


(FOTOĞRAFTA: OYUNCU CANSEL ELÇİN)

'HİKAYELER EKSİK ARTIK'

Törende konuşma yapan oyuncu Cansel Elçin, "Hayatımda bu kadar güçlü, karizmatik, bu kadar hikâyeleri etkileyici anlatan, sizi ikna eden, o kadar güzel konuşan, o kadar farklı anlatan bir insanla karşılaşmamıştım. Bana güvendi, çok teşekkür ederim bana güvendiği için. Ve bana inanılmaz bir hediye etti. Ülkeme yeniden kavuşturdu. Tabi son on senedir kendisi piyasadan uzaklaştı. Ve bu 10 sene yoksun kaldık sektörde ondan. Hem hikaye anlatımı olarak, hem de sadece bizler değil, bütün sektörün, herkesin bir anısı vardır onunla. Ve onunla beraber çalışanlar, beraber yaşayanlar, onunla beraber olanlar yetim kaldı diye düşünüyorum. Hikayeler eksik artık" dedi.

(FOTOĞRAFTA: KARDEŞİ BAŞAR ARCAK)

'AİLEMİZE ÇOK ŞEY KATTI, TÜRK TOPLUMUNA ÇOK ŞEY KATTI'

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan erkek kardeşi Başar Arcak ise, "İnsanların yaşamında çok zor anlar vardır. Hepiniz yaşamışsınızdır, yaşamışızdır yani. Konuşmakta çok zorlanacağım hepinizden şimdiden özür diliyorum. Bir anımızı anlatmak istiyorum. Tomris çok güçlü bir kişilikti. Küçükken bile aynı mücadeleyi verirdi. Çoğu röportajında da belirttiği gibi babam, rahmetli, Ceyhan'da hakimken Antakya'ya dedemleri görmeye gidiyorduk. Özel arabayla gidiyorduk. Dörtyol'da bir tane kamyon çarptı bize, 20 metre sürüklenmişiz. Ben çok ufağım, ablam da sanırım ilkokula başlayacaktı o zaman. Orada büyük anneannemizi kaybettik. Ablamın gözü şaşı kaldı. Benim yanağım kesilmişti. Rahmetli babam Antakya'ya giderken arabayı görünce demiş ki; buradan kimse çıkmamıştır. Ailemin hepsini kaybettim ama hastanede beni koridorda başım sarılı bir şekilde görmüş. Nihayet birini kurtarmışlar demiş. Buradan şuraya geleceğim, o şaşılığı ile ilgili, ben iki gündür YouTube'da ablamla yapılan röportajları da dinliyorum, benle alay ederdi arkadaşlarımız. Çünkü küçük bir çocuğum o zaman estetik cerrahi falan yok, tek koruyucu melek oydu. Onlara verdiği mücadele, verdiği tepki, inanın hala hatırlarım. Onu çok özlüyorum, ablamla gurur duyuyorum. İyi ki onun kardeşiymişim. Babasına aşık bir kızdı, benim kızım da bana aşık, halasına çekmiş. Bize çok şey kattı, ailemize çok şey kattı, Türk toplumuna çok şey kattı. O kadar seveni varmış ki, o kadar güzel şeyler söylediler ki. İşte o zaman daha da gurur duydum. İyi ki benim ablammış onu çok seviyorum, onu çok arayacağım" ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAFTA: OĞLU ILGAZ GİRİTLİOĞLU)

'İNSANIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞI ZAMAN RUHUNU GÖREBİLEN BİR BÜYÜCÜYDÜ'

Sözlerine 'Canım annem, büyük aşkım, sonsuz flörtüm' diye başlayan oğlu Ilgaz Giritlioğlu ise, "Tomris'in oğlu olmak hem çok zor hem de çok kolay. Çetin ceviz bir hayat, uykusuz montaj odaları, bol sigara, çok fazla senarist, kostümler, güzel oyuncular ve kameralarla dolu, nefes kesen bir hayat. Ondan çok şey öğrendim bir proje hazırlamak, onun bu konudaki farkını buradaki birçok insan bilir zaten. Bir proje hazırlarken, sadece projeyi bağlamak, satmak, rakamlardan, reytinglerden ibaret olmadığını, aslında projenin bir ruhu olduğunu ve Türk toplumuyla, yani seyirci ile buluşmanın ne kadar önemli ve büyük bir sorumluluk taşıdığını bizlere gösterdi. Bu sorumluluğu büyük bir cesaretle omuzlarında taşıdı. Gerçekten insanın gözünün içine baktığı zaman ruhunu görebilen bir büyücüydü. Seninle çok gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

(Fotoğrafta: Ahmet Mümtaz Taylan)

'BİR KISMIMIZ ÇOK ÖZEL ŞEYLER YAPIYOR, TOMRİS ONLARDAN BİRİYDİ'

Tören sonrası duygularını dile getiren Ahmet Mümtaz Taylan ise, "Tomris Giritlioğlu özel bir meslektaştı. Hepimiz çalışıyoruz, ediyoruz, emek sarf ediyoruz ama bir kısmımız çok özel şeyler yapıyor. Tomris onlardan biriydi. Her zaman meselesi olan işler yaptı. Çok fazla genç insanın hayatına dokundu, onları fark etti, hayatlarını kurmaları için onlara bir fırsat sağladı. İyi yazdı, iyi yönetti, her türlü iyi yönetti; sette de, set dışında da. Çok sıra dışı birisiydi. Mesleğimiz, sektörümüz için, arkadaşları yakınları için muazzam bir kayıp. Allah gani gani rahmet eylesin, nur içinde yatsın" dedi.

 

(Fotoğrafta: Meral Çetinkaya)

'TARİHİMİZE, COĞRAFYAMIZA ÇOK BAŞKA TÜRLÜ BAKIP SAHİP ÇIKAN BİR YÖNETMENDİ'

Usta oyuncu Meral Çetinkaya, "Heyecanını tatmış olmak, tanık olmuş olmak çok özeldi. Karşısındakine, oyuncusuna, bir dolu da oyuncuları oldu sonradan keşfettiği, güven veriyor. Ve garip bir iletişim kuruyor. Kavga ettik o çok başka. Çok cengaver bir kadındı, kafasına takıyordu, bu delilik güzel bir şey. Bu işlerde, yaratıcılıkta biraz deli olmak gerekiyor. Ilgaz'ı küçücükken tanıdım, çok güzel bir çocuk oldu. Böyle değerli insanlar, üretken ve bazı şeyleri kafasına takan insanlar çok önemli. Onların ürettikleri şeyler sanatta çok önemli oluyor. Tomris de tarihimize, coğrafyamıza çok başka türlü bakıp sahip çıkan bir yönetmendi" ifadelerini kullandı.

 

(Fotoğrafta: Begüm Birgören)

'ÇOK KIYMETLİ HİKAYELER ANLATTI'

Oyuncu Begüm Birgören ise "Tomris Giritlioğlu çok başka bir kadındı. Bazı insanlar hangi mesleği yaparsa yapsın kendi karakterleriyle, duruşlarıyla stardırlar. O öyle biriydi, gerçekten bir okul gibiydi. Onunla tanışan herkese, o düşünsel dünyasında duygusal dünyasında çentik atan bir kadındı. Evet çok üzülüyoruz arkasından şimdi ama bir taraftan da iyi ki bu topraklarda doğdu, büyüdü, hikayeleri anlattı. Sinemacı kimliğinin yanında, evet televizyona birçok iş yaptı, şimdi düşünüyoruz bir tane bile işi yok ki boş geçmiş olsun. Hep bu ülkenin insanına ve ülkeye dair hikayeler anlattı ve çok kıymetli hikayeler anlattı. Yeri dolmayacak biri, çok çok başkaydı. Şimdi düşünüyorum o karizmatik hali o entelektüel hali, onun gibi biri daha çıkmayacak" şeklinde konuştu.

Tomris Giritlioğlu için, bugün ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camiinde cenaze namazı kılınacak. 67 yaşında hayatını kaybeden Giritlioğlu'nun cenazesi 25 Eylül Çarşamba günü Antakya Asri Mezarlığında toprağa verilecek.

 

Diğer Haberler

  1. İkinci el araç satışında 'Güvenli Ödeme Sistemi', 27 Eylül'de başlayacak
  2. Konya, 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti finalist listesinde
  3. Polisle çatışmaya giren şüphelilerden biri öldü, diğeri yaralı
  4. FETÖ hükümlüsü saklandığı evde yakalandı
  5. 'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 11 şüpheli adliyede
  6. Ümraniye'de polisi şehit eden saldırganın annesi konuştu
  7. Eskişehir'de zimmetine 1,5 milyon lira geçiren bankacı gözaltında
  8. İşçileri taşıyan minibüs, TIR'a çarptı; 4 yaralı
  9. Eşini boğarak öldüren şüpheli adliyede
  10. Çöp konteynerinde bebek cesedi bulundu

© Copyright 2024

DHA