Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Türkiye Varlık Fonu raporlarını görüştü

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 'Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2021 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni görüştü.

ABONE OL
Besti KARALAR/ ANKARA, (DHA)-

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında, 'Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2021 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni görüşmek üzere toplandı. Komisyona sunum yapan, TVF Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Salim Arda Ermut, TVF'nin, yurt içindeki stratejik yatırımlara sermaye sağlamak, Türkiye'deki şirketlerden bölgesel ve küresel liderler çıkmasına destek olmak, finansal piyasaların iyileşmesine ve derinleşmesine katkıda bulunmak, fon bünyesindeki varlıkların değerini üst seviyeye çıkarmak ve gelecek nesillere ekonomisi güçlü bir ülke bırakmak adına çalışmalarını yürüttüğünü aktardı.

Ermut, portföyün 7 farklı sektörden 29 şirket, şans oyunları ve at yarışı olmak üzere 2 lisans ve 46 gayrimenkulden oluştuğunu; şirketlerin birçoğunu 'ulusal şampiyonlar' diye nitelendirdikleri, kendi alanında sektör lideri olan ve Türkiye'ye katma değer sağlayan stratejik şirketler olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"2021 yılı sonu itibarıyla aktif toplamının geçen yıla göre yaklaşık olarak 1 trilyon lira artışla 3,2 trilyon liraya çıktığını görmekteyiz. Bu rakamlar, aktif toplamımızda yüzde 45'lik bir artışa tekabül ediyor. 2021 finansal tablolarında varlıkların yaklaşık yüzde 44'ü kısa vadeli, yüzde 56'sı ise uzun vadeli olmak üzere bir önceki yıla göre dönen varlıkların dağılımında yüzde 4'lük bir artış söz konusudur. Konsolide öz kaynaklar ise yine geçen yıla göre 109 milyar lira tutarında bir artışla 396 milyar liraya ulaşmıştır. Buradaki artış da yüzde 38'e tekabül ediyor. Pandemi etkilerinin 2021 yılının son çeyreğinde azalmasıyla birlikte tüm sektörlerde iyileşmeler görülmüş ve bunun sonucunda 2021 yılı finansal tablolarında konsolide hasılat, yüzde 79 artarak 306 milyar liradan 549 milyar liraya yükselmiştir. TVF, Türkiye'nin en büyük telekom altyapı sağlayıcısı ve sektörün en büyük şirketlerinden bir tanesi. Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin en büyük hissedarı haline geldi."

Ermut, TVF olarak şirketteki mevcut hisselerle birlikte toplam yüzde 61,68 pay sahipliğine ulaştıklarını ve İstanbul Finans Merkezi'ni (İFM) bir gayrimenkul projesi olarak görmediklerini belirterek, "İstanbul Finans Merkezi ile dünyanın önde gelen finans kurumlarını ve şirketlerini bünyesinde bir araya getirerek çok boyutlu bir finansal hizmetler ekosistemi oluşturmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. İstanbul'da döner ve hamburgere gramaj denetimi
  2. Adliye önünde 1’i avukat, 4 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 5 gözaltı
  3. Seferihisar'da 3 polis memurunun yaralandığı olayın şüphelileri adliyede
  4. Zonguldak Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, çocuklara haklarını anlattı
  5. Kırşehir’de 2 sevgilinin öldürülmesinde belediye başkanı ve yardımcılarına soruşturma izni
  6. Özel gereksinimli Cengizhan’a özel durak
  7. Şile’de denizde batan teknede kaybolan balıkçının cesedi bulundu
  8. Muhammed Talha'ya otomobille 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü çarpıp, kaçmış
  9. Türkiye, 10 ayda 54,6 milyon ziyaretçi ağırladı
  10. Dershane sahibi öğretmenin öldüğü yangında şömine şüphesi

© Copyright 2024

DHA