Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tavşantepe Özel Ekibi, Narin'in kuzenlerinin korku ve kaygı duygularının arttığını belirledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tavşantepe Özel Ekibi, Narin Güran'ın (8) kuzenlerinin kaygı ve korku duygularının arttığını, bazılarının okula devamsızlık yaptığını tespit etti.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)

Narin Güran cinayetinin işlendiği Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde, 7-13 yaş arası 50'ye yakın çocuğa verilen psikososyal destek hizmetine ilişkin ön raporun ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesi yönünde talimat verdi.

NARİN'İN 14 KUZENİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bu kapsamda Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Tavşantepe Özel Ekibi, köyde çalışmalarına başladı. Psikologlar ve psikolojik danışmanların görev aldığı uzman ekip, ilk olarak Narin'in kuzenleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Narin'in 18 yaş altı 14 kuzeni ile yapılan görüşmelerin ardından ilk bulgularda Narin'in kuzenlerinden bazılarının yaşanan olay nedeniyle psikolojik olumsuzluk yaşadığı belirlendi. Özellikle yaşları küçük kuzenlerde korku ve kaygı durumunun hakim olduğunu tespit eden uzmanlar, bazı çocukların toplumsal baskılardan dolayı eğitimlerine devam edemediklerini belirtti.

PSİKOLOJİK DESTEK DE VERİLDİ

Bu çocukların düzenli takiplerinin yapılması için danışmanlık tedbiri ile desteklenmelerinin önemine vurgu yapan özel ekip, kuzenlerden okula devamsızlık yapanlarla ilgili ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini de bilgilendirdi. Bazı kuzenlerin olaydan olumsuz etkilenmesine karşın yapılan psikolojik desteklerin ardından durumlarının şu an daha iyi olduğu belirlenirken, çocukların eğitim hayatlarına devamlarının sağlanmasının normalleşme süreçlerinde etkili olacağı değerlendirilmesine yer verildi. Ekibin köydeki çalışmaları devam ederken, daha kapsamlı çalışmaların soruşturmanın tamamlanması hemen ardından başlayacağı kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Kırıkkale'de kayıp kadını arama çalışmaları 13'üncü gününde
  2. Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan Sıla bebek hayatını kaybetti
  3. Ankara'da tekel bayi işletmecisini darbeden 2 şüpheli yakalandı
  4. Eski eşinin tabancayla vurduğu Özge, ağır yaralandı
  5. 7 Ekim saldırılarının üzerinden 1 yıl geçti...'Büyük bir katliama şahitlik ediyoruz'
  6. Bakan Uraloğlu: Türk sahipli deniz ticaret filosu dünyada 11'inci sıraya yükseldi
  7. İzmir'de uzun namlulu silah ve el bombası ele geçirildi; 2 tutuklama
  8. Kayseri'de 100 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı
  9. MSB: Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi
  10. Rojin'i arama çalışmalarında 10'ncu gün

© Copyright 2024

DHA