Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sosyal medyada tuzağa düşürdükleri kişilere şantaj yapıp 8 milyon TL kazanç sağlayan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

Tekirdağ ve Edirne'de, sosyal medyadan tuzağa düşürdükleri kişilere, özel görüntüleriyle şantaj yapıp 8 milyon TL haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı.

ABONE OL
Onur KAYA/ÇERKEZKÖY, (Tekirdağ), (DHA)-

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmasında; sosyal medyadan tuzağa düşürdükleri kişileri, elde ettikleri özel görüntüleriyle şantaj yapıp dolandıran şüpheliler tespit edildi. Jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından Tekirdağ ve Edirne'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerindeki aramada, mağdurlara ait 18 banka/kredi kartı ile 6 cep telefonu ele geçirildi. Şüphelilerin, şantaj yaptıkları kişilerden 8 milyon TL haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Şantaj' ve 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 1'i tutuklanrken, 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 4 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. Hatay'da 3.6 büyüklüğünde deprem
  2. Bursa’da iki grup arasındaki silahlı kavgada yoldan geçen kişi yaralandı
  3. Adana'da biri engelli iki çocuğunu öldürüp, intihar etti
  4. Aydın’da silah ve uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
  5. Özel, Fenerbahçe Başkanvekili Salar ile görüştü
  6. Tokat’ta silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı
  7. Yolcu otobüsü ile midibüs çarpıştı; 1 yaralı
  8. Başakşehir'de cami tuvaletinde erkek cesedi bulundu
  9. Zıpkınla balık avlamak için dalış yapan emekli askeri savcı hayatını kaybetti
  10. Ankara Valiliği'nden 'buzlanma' ve 'don' uyarısı

© Copyright 2025

DHA