Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Savcıyı tehdit eden şüphelilerden biri itirafçı oldu: 100 bin dolar karşılığında vuracaktım

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E'nin, makamında ölümle tehdit edilmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden birinin itirafçı olduğu ve ifadesinde adliyede birinin vurulması karşılığında kendisine 100 bin dolar teklif edildiğini söylediği öğrenildi.

ABONE OL
Leyla YILDIZ- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul ve Tekirdağ'da gerek olmadığı halde yeni doğan bebeklerin yoğun bakıma alınması sonucu hayatını kaybeden 12 bebek ile ilgili soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Y.E. makamında şüphelilerin avukatı tarafından tehdit edildi. Avukat A.A, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse savcıya yönelik suikast yapılacağı, ailesine zarar verilebileceği tehdidinde bulunmuştu. Savcının yakınlarına ve yaşadıkları yerlere ilişkin bilgileri kimin sızdırdığının bulunması için savcının odasına kayıt cihazı yerleştirildi. Yapılan incelemede, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehdit edilmeden önceki bir tarihte 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı anlaşıldı. Olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 8'i ifadelerinin alınması için Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilirken, 3 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerin savcılıkta alınan ifade işlemleri sürüyor.

'100 BİN DOLAR KARŞILIĞI VURACAKTIM'

Savcılığa sevk edilen 8 şüphelilerden biri itirafçı oldu. İfadesinde, “Zanlılardan M.K.Z, adliyeden birini vurmam karşılığında 100 bin dolar teklif etti. saldırı sırasında kullanılmak üzere sürücü ve motosiklet de ayarlanacaktı" dediği öğrenildi.

5 KİŞİ TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul ve Tekirdağ'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin bir süre önce soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Y.E.'nin makamında tehdit edilmesiyle ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 5'i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol şartı hükümlerince serbest bırakılması talep edildi. Gözaltına alınan 3 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. Gürültü tartışmasında komşusunu döner bıçağıyla yaralayan şüpheli tutuklandı
  2. Kapıkule'de otomobilin koltuğunun altında 2 kaçak göçmen yakalandı
  3. Bursa'da, aranan şüphelilere operasyon: 141'i firari hükümlü 401 gözaltı
  4. Meslektaşını döverek öldüren çaycıya ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
  5. 81 yıl hapisle aranan hükümlü, iş yerinde yakalandı
  6. MSB: Pençe-Kilit bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ele geçirildi
  7. Otomobilde sevgilisini öldürüp intihar etti
  8. Klozete yeni doğan bebek bırakan Rus kadın hastanede, annesi adliyede
  9. Eşi evi terk etti, kayınpederinin yanında havaya ateş edince 'Silahla tehdit'ten gözaltına alındı
  10. Köye inen kurt, 66 küçükbaşı öldürdü

© Copyright 2024

DHA