Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sancaktepe'de kayıp olan 3 çocuktan acı haber; cansız bedenleri inşaatın temelinde bulundu

Sancaktepe'de kayıp olan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerin cansız bedenleri, inşaatın su dolu temelinde bulundu. Hayatını kaybeden çocukların babası Ayvaz Sağın, "2018 yılında bir çocuğumuzu kaybettik. Bu 4'üncü çocuk oldu. Yapacak bir şey yok kader ama olayda ihmal var gerekli yerlere şikâyette bulunacağız" dedi.

ABONE OL
Emre KURT-Murat SOLAK-Muharrem Çam- Oğuzhan UYSAL -Mikail BIYIKLI - Feridun AÇIKGÖZ- Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ /İSTANBUL,(DHA)-

Sancaktepe Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi üzerinde önceki gün saat 17.00 sıralarında 3 çocuk kaybolmuştu. Sokakta oyun oynayan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerden haber alınamaması üzerine ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulunmuştu.

İhbar üzerine harekete geçen Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kayıp çocukları bulmak için çalışmalarını sürdürürken, aynı mahallede Gülpembe Sokak üzerinde bulunan inşaattan gelen ihbar üzerine çalışma başlatıldı.

İnşaatın güvenlik görevlisinin çocuk cesedi gördüğü yönünde verdiği ihbarla polis ve itfaiye ekipleri, su dolu inşaat temelinde çalışma başlattı.

3 ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İtfaiye ekipleri inşaatın temelindeki suyu tahliye ederken, çalışmalar sonunda 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Çocukların önceki gün sokakta oyun oynarken kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşler olduğu tespit edildi.

Polis olay yerinde inceleme yaparken, acı haberi alan aile ise olay yerine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri, inşaat ve çevresinde detaylı inceleme yaptı. Çocukların cenazeleri inşaatın temelinden çıkarılarak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

 



3 ÇOCUĞUNU KAYBEDEN ACILI BABA KONUŞTU 

Sancaktepe’de inşaat temeline düşerek hayatını kaybeden 3 çocuk babası Ayvaz Sağın, "2018 yılında bir çocuğumuzu kaybettik. Bu 4'üncü çocuk oldu. Yapacak bir şey yok kader ama olayda ihmal var gerekli yerlere şikâyette bulunacağız" dedi.

Sancaktepe Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi üzerinde 2 gün önce 3 çocuk kaybolmuş kardeşlerden haber alınamaması üzerine aile kayıp başvurusunda bulunmuştu. Polis ekiplerinin konuyla ilgili çalışma başlatmıştı. Gülpembe Sokaktan bir inşaat temelinden gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler buradaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. İtfaiye ekipleri, temeldeki suyu tahliye etmesi sonucu kaybolan çocuklar  7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ,11 yaşındaki Batuhan Sağın’ın cansız bedenlerine ulaştı. Ekiplerin olay yerindeki incelemelerinin ardından 3 kardeşin cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

"BİR ÇOCUĞUMU KAYBETTİM, BU DÖRDÜNCÜ ÇOCUĞUM OLDU"

Ailenin bulunduğu evde acılı baba Ayvaz Sağın taziyeleri kabul etti. 3 çocuğunu kaybeden Sağın’ın olayda ihmal olduğunu ve davacı olacaklarını belirtti. Baba Sağın, "Okulun kamera kayıtlarına baktığımızda çocukların aşağıya doğru yöneldiğini gördük. Aşağıya gittiğimizde suyun yüzeyinde boğulmuş vaziyette 1 tanesini gördük. Umudumuz diğer çocukları bulmaktı. İtfaiye ekipleri geldi suyu çektiler, sular çekilince diğer 2 çocuğunda orada olduğunu gördük. İhmal var oraya gittiğimizde kısa bir saç var topu düşmüş topu alayım derken biri girmiş diğerleri de peşinden girmiş 3’de boğulmuş gerekli yerlere şikayette bulunacağım zaten Orası okul yaya yolu benim çocuklarım gitti, başkasının çocuklarıda var. Oradan bir sürü öğrenci geçiyor kimse istemez çocuğunun böyle bir duruma düşmesini benim 3 tane çocuğum gitti. Peşini bırakmayacağız davacı olacağız. Orası alçak bir yer bakılsa çocuğun suyun yüzeyinde olduğu görülüyor. Burada hiçbir şekilde önlem yok zaten gereken davayı da açacağım bizim canımız yandı kimsenin canı yanmasın. 2018 yılında yüksek ateşten 1 çocuğumuzu da kaybettik, bu 4’cü çocuk oldu. Yapacak bir şey yok Kader ama ihmalde var" dedi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sancaktepe’de Pazartesi akşlamı kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerin cansız bedenleri, aynı mahalledeki inşaatın su dolu temelinde bulunmuştu. 3 kardeşin hayatnı kaybettiği olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Sancaktepe Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi üzerinde önceki gün saat 17.00 sıralarında 3 çocuk kaybolmuştu. Sokakta oyun oynayan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerden haber alınamaması üzerine ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulunmuştu. İhbar üzerine harekete geçen Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kayıp çocukları bulmak için çalışmalarını sürdürürken, aynı mahallede Gülpembe Sokak'ta bulunan inşaattan gelen ihbar üzerine çalışma başlatıldı. 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın cansız bedeni inşaatın su dolu temelinde bulundu. 

SANCAKTEPE'DE ÖLÜ BULUNAN 3 KARDEŞİN CENAZELERİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

Sancaktepe'de inşaat temelindeki su birikintisine düşerek hayatını kaybeden, Berat, Baran ve Batuhan Sağın kardeşlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Sancaktepe Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi'ndeki evlerinden pazartesi günü akşam saatlerinden çıkarak kayıplara karışan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran, 11 yaşındaki Batuhan Sağın'ın cansız bedenleri evlerine yaklaşık 800 metre uzaklıktaki inşaat alanındaki su birikintisinde bulundu.

3 kardeşin cenazesi otopsi işlemleri için Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Berat, Baran ve Batuhan Sağın kardeşlerin cenazeleri işlemlerinin ardından babaları Ayvaz Sağın tarafından teslim alındı. 3 kardeşin bugün İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

3 KARDEŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Berat, Baran ve Batuhan Sağın kardeşlerin cenazeleri yapılan incelemelerin ardından Sancaktepe Hacı Hakkı Saruhan Cami'ye getirildi.

Cenazeye Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, aile yakınları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Berat, Baran ve Batuhan Sağın kardeşlerin cenazeleri Yenidoğan Mezarlığına defnedildi. 

3 KARDEŞİN PEŞİNDEN KOŞTUĞU ÖNE SÜRÜLEN TOP

Sancaktepe'de kaybolan 3 kardeşin cesetleri, İstanbul Valiliği ile Sancaktepe Belediyesi'nin ortaklaşa inşa etmek üzere temmuz ayında temelini attığı cemevi şantiyesindeki su birikintisinde bulundu. 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın'ın şantiye alanındaki topa ulaşmak isterken suya düşerek boğuldukları öne sürüldü. Bu arada su içindeki topun fotoğrafı ortaya çıktı. Topun çocuklara mı yoksa başkasına mı ait olup olmadığı ise henüz tespit edilemedi.



Diğer Haberler

  1. Ataşehir'de İETT otobüsü ile otomobil çarpıştı
  2. İzmir'de orman yangını
  3. Kendisinden haber alınamayan Fidan evinde ölü bulundu, vücudunda 'kesi' izleri tespit edildi
  4. Gabonlu Dina'nın ölümünde daha önce gözaltına alınanlar 'tanık' olarak dinlendi
  5. Lise öğrencisi Büşra'nın öldüğü kazada 2 sanığa tutuklama talebi
  6. Bahçelievler’de tabanca ile köpeği korkutan şüpheli tutuklandı
  7. Hamile eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanırken beraat eden kocaya istinaftan ağırlaştırılmış müebbet
  8. 17 yıl hapisle aranan hükümlü, gardıropta yakalandı
  9. 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili 18 kişinin yargılandığı davanın duruşması ertelendi
  10. Tüfeği gösterirken silah kazara ateş aldı; başından vurulan akrabası öldü

© Copyright 2024

DHA