Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

RTÜK Başkanı Şahin: Reyting sonuçları, sporun birleştirici gücünü ortaya koydu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Reyting sonuçları futbolun ve sporun ayrıştırıcı değil, birleştirici bir güç olduğunu bir kez daha ortaya koydu" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Boykot çağrılarıyla halkın ekran tercihlerine müdahale etmek isteyenlere en net cevabı milletimiz verdi. Tüm manipülatif söylemlere rağmen, reyting sonuçları futbolun ve sporun ayrıştırıcı değil, birleştirici bir güç olduğunu bir kez daha ortaya koydu" dedi.

Şahin, Fenerbahçe-Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasının açık ara farkla günün en çok izlenen yayını olduğunu belirterek, "Yeni rekorlarla son zamanların en çok reytingini alarak ekran başındaki milyonları bir araya getirdi. Halkın ilgisi farklı planları olan birtakım siyasilerin kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik açıklamalarını boşa çıkardı. Unutulmamalıdır ki, Türkiye’de reyting ölçüm sistemi, RTÜK denetiminde bilimsel yöntemlere dayanarak yürütülmektedir. Gerçek veriler ortadayken, algı operasyonlarına ve dezenformasyona yer yoktur. Teşekkürler Türkiye. Sporun ruhuna, rekabetin heyecanına ve izleyici özgürlüğüne sahip çıkan herkese saygılarımızla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü
  2. Ankara Valiliği’nden İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışma sistemiyle ilgili açıklama
  3. Motosiklet bariyerlere çarpıp, devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
  4. Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı
  5. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kimseyi fikrinden, inancından görüşünden dolayı dışlamayalım
  6. Almanya Genelkurmay Başkanı'ndan SSB ve TUSAŞ'a ziyaret
  7. Genç kadınlara hormon ve yumurta artırıcı ilaç verilip, yurt dışına yumurta satışı yapıldığı iddiasına soruşturma
  8. Sosyal medyada Minguzzi ailesini tehdit edip, Ankara'da yakalanan şüpheli tutuklandı
  9. Apartmanın merdivenlerinden düşüp, öldü
  10. 14 yaşındaki çocuğun kullandığı traktörün çarptığı kadın, yaşamını yitirdi

© Copyright 2025

DHA