Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

RTÜK Başkanı Şahin: 'Famagusta' dizisi yayımlanmayacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix'in Türkiye'de tepki çeken 'Famagusta' dizisine ilişkin, "Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Famagusta isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan 'Kıbrıs Çıkarması' aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan 'Kıbrıs Barış Harekatı', adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada'ya huzur getirmiştir. Kahraman Türk askeri Kıbrıs'a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun gözyaşları silinmiştir" dedi.

Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, Türkiye'yi ve kahraman Türk ordusunu kötüleyen bir filmle ortaya çıkmasının kabul edilemez bir yanlış olduğunu vurgulayan Şahin, "Yapım, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix tarafından lisanslanmıştır. Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır. Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye'de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı
  2. Yangından kurtuldu, aklı kedilerinde kaldı
  3. Bakan Bolat: Yıl sonunda kişi başı 15 bin dolarlık milli gelire ulaşabileceğiz
  4. Tekirdağ'da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı
  5. Gözü yaşlı aile, biyolojik babanın sakladığı Umut'un evlerine dönmesini istiyor
  6. Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği iddialarına yalanlama
  7. Mersin’de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ deyip denize açıldı
  8. Yasal sınırın altında alkollü olduğunu kanıtlayan sürücü ehliyetini geri aldı
  9. MSB: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi
  10. Taziye dönüşü kaza; 1'i ağır, 10 yaralı

© Copyright 2024

DHA