Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ordu ve Muş'tan acı haber! Sel sularına kapılan iki vatandaş hayatını kaybetti

Ordu ve Muş'ta sele kapılan iki vatandaş hayatını kaybetti. Meteoroloji'den 4 il için kritik uyarı geld

ABONE OL
ORDU, (DHA)-

ORDU SAĞANAK SONRASI SEL SULARI CAN ALDI: 1 ÖLÜ

Ordu'da aralıklarla süren ve zaman zaman şiddetini artıran yağış, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. 26 mahalleden oluşan Çaybaşı ilçesinin 15 mahallesinde sağanak, heyelan ve su taşkınlarını beraberinde getirdi. Çay Mahallesinde oturan Hatice Kocakoç, sel sularına kapılarak, sürüklendi. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kapsamlı arama çalışmaları sonucu kadının cansız bedenine suya kapıldığı noktadan yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.

Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, "15 mahallemizde selin bıraktığı hasar hissedilecek derecede. Bir yaşlı teyzemiz sel sularına kapılıp hayatını kaybetti. Hatice Kocakoç teyzemize Allah’tan rahmet diliyorum. Kapanan ve olumsuzluk yaşanan yollarda çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Sağanak yağış Ordu'nun İkizce ilçesinde de etkili oldu. Yağış nedeniyle ilçenin içinden geçen derenin debisi yükselirken, Fatih, Merkez, Kocaman, Beylerce, Kutluca, Bolluk ve Kurtköy mahallelerinde irili ufaklı heyelanlar oluştu. Heyelan nedeniyle ilçenin Şenbolluk Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Dursun Aşçı'nın iki ineği sel sularına kapılarak öldü. Sel suları nedeniyle ilçede bazı mahallelerde yollar kapandı, yoldaki araçlar ise biriken balçık ve çamura saplandı.

İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, "İlçemizde 2 saat süresince yoğun yağış aldık. Heyelanlar nedeniyle birçok noktada yollar kapalı. Belediye ekiplerimiz çalışmalarını gayretle sürdürüyor" diye konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZ TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ’

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabı üzerinden Karadeniz bölgesinde bazı illerde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen su baskınlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Dün, Karadeniz bölgemizde etkili olan yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Samsun ilimizin Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde bazı ev ve işyerleri aşırı yağışlardan etkilenmiştir. Sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili tüm grupları teyakkuz halindedir. Ordu ilimizin Çaybaşı ilçesinde bir vatandaşımızın suya kapılarak hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi. (DHA)

MUŞ’TA SEL CAN ALDI: 1 ÖLÜ

Akşam saatlerinde Malazgirt’te aniden bastıran sağanak yağış ilçeye bağlı Bahçe köyünde sele neden oldu. Köyde yaşamı olumsuz etkileyen sel nedeniyle birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı. Annesi Sanem Karataş (47) ile kendilerine ait tuz işletmesinde çalışan Nazar Karataş aniden bastıran sel sularına kapıldı. Olayı gören köylülerin müdahalesi ile anne kurtarılırken, yaklaşık 600 metre sürüklenen genç kız yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri tarafından Karataş'ın cansız bedeni sel sularından çıkarıldı. Yaşanan felaket sonrası köye giden Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram incelemelerde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Yolcuların, otomobillerin açılır tavanı ve camından çıkarak seyrine para cezası
  2. Ağrı'da 2 ayrı trafik kazası; 15 yaralı
  3. Amasra'da çapası hasar gören restoran vapur karaya oturdu; o anlar kamerada
  4. Adana'da ISIF ödülleri sahiplerine verildi
  5. CHP Genel Başkanı Özel, Avcılar Belediye Başkanı Çaykara'nın nikah şahidi oldu
  6. Eğlence mekanını kurşunlayan 8 şüpheli yakalandı; 4 tutuklama
  7. Kazaya karışıp tutanak tutmak isteyen 2 sürücü, otomobilin çarpmasıyla öldü
  8. Eskişehir'de müşterilerinden 25 milyon liralık altın toplayıp kaçan kuyumcu, Tekirdağ'da yakalandı
  9. Maltepe'de ifşa olan firma sahibinden mantı imalathanesine silahlı saldırı; 3 yaralı
  10. Şişli’de silahlı kavga: 1’i Rus 5 yaralı

© Copyright 2024

DHA