Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MİT, PKK/YPG'nin sözde Tel Rıfat sorumlusu 2 teröristi etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Tel Rıfat şehrinde gerçekleştirilen nokta operasyon ile PKK/YPG'nin sözde sorumluları 'Mazlum' kod adlı Hüseyin Öztürk ve 'Zelal Afrin' kod adlı Vidan Fate'yi etkisiz hale getirdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

MİT, PKK/YPG'nin Türkiye, Irak ve Suriye'de Türk güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını organize eden 'Mazlum' kod adlı Hüseyin Öztürk'ü saha ajanları ile takibe aldı. Öztürk'ün, 'Zelal Afrin' kod adlı Vidan Fate ile birlikte hareket ettiği tespit edildi. Saha ajanları 2 teröristi adım adım takip etti. Uygun şartların oluşması ile Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate, Tel Rıfat'ta düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

'Mazlum' kod adlı Hüseyin Öztürk, örgütün kırsal kadrolarına 1994'te katıldı. 2015'e kadar Irak'ta Kandil, Gara, Zap, Metina alanlarında, İran'da Bani, Kelareş, Salmas ve Türkiye'de Amanos kırsalında silahlı faaliyet yürüttü. 2015-2017 arasında Suriye'nin Ayn El Arab bölgesinde faaliyetlerini sürdürdü. 2017-2018 döneminde Suriye'de sözde Kamışlı kuzey cephe sorumlusu olarak, Türkiye sınırında gerçekleştirilen örgütsel faaliyetleri idare etti. 2019-2020 yılları arasında PKK/YPG'nin sözde askeri disiplin genel sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Son olarak PKK/YPG'nin sözde Tel Rıfat sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

'Zelal Afrin' kod Vidan Fate de 1990'da Suriye'de yerel örgüte işbirlikçilik yapmaya başladı. 2000 yılında ise bölücü terör örgütünün kırsal kadrolarına katıldı. 2000-2011 yılları arasında örgüt adına Türkiye'de Zagros kırsalında, Irak'ta Kandil ve Gara'da faaliyet gösterdi. Daha sonra Suriye'nin Ayn El Arab bölgesine geçti. Vidan Fate, son olarak Tel Rıfat bölgesinde sözde sorumlu seviyede faaliyet gösteriyordu. PKK/YPG'li Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde konuşlu Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize eden teröristler arasında yer aldı.

Diğer Haberler

  1. Güvenpark’ta 36 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davada flaş gelişme
  2. Otomobil park halindeki hafif ticari araca çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
  3. Prof. Dr. Sözbilir: Kırılmayan parça vardı, bu fayda 6.8'e kadar bir deprem bekliyorduk
  4. Düğünde kuzenini öldüren sanık: Mermi olup olmadığını kontrol etmek isterken ateş aldı
  5. Bakan Göktaş, ŞÖNİM müdürleriyle görüştü
  6. 6 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon: 12 şüpheli tutuklandı
  7. Okul servisinin altında kalıp ölen motosikletin sürücüsü kusurlu bulundu
  8. Kasiyer Merve'nin katilinin ailesinden, 'ölüm tehdidi' iddiasıyla suç duyurusu
  9. Samsun’da silah ticareti operasyonu: 4 gözaltı
  10. Emine Erdoğan: Her bir kadının eli, toprağın bağrına atılan sevgi tohumu gibi

© Copyright 2024

DHA