Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Merih Demiral'a verilen cezaya peş peşe tepkiler

UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesine tepki yağdı.

ABONE OL
Mikail KARAMAN/ANKARA, (DHA)- Murat KÜÇÜK/ BOLU,(DHA)

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: UEFA TARAFINDAN VERİLEN CEZAYI ESEFLE KARŞILIYORUZ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral'a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz. Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir" denildi.

BAKAN TUNÇ, UEFA’NIN MİLLİ FUTBOLCU MERİH DEMİRAL İÇİN VERDİĞİ CEZAYI DEĞERLENDİRDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da bir mobilya mağazasının açılışının ardından Amasra limanına yanaşan ve halkın ziyaretine açılan TCG YILDIRIM Fırkateyni’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, UEFA’nın A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral için verdiği 2 maç men cezasını değerlendirdi. 

Bakan Tunç, “Maalesef Merih'in yaptığı hareket yasak bir hareket değil, bütün dünyada futbol maçlarında futbolcular sevinçlerini kendi istedikleri şekilde gösteriyorlar. Bu bir siyasi simge değil, bozkurt simgesini göstermesi, seyircilere seyircilerin ona yönelik sevgisine karşı ona cevap vermesi çok normal, karar çok yanlış, haksız bir karar yani kabul edilebilecek bir karar değil. Maalesef UEFA burada çok haksızca bir karar aldı ve çok büyük bir hata yaptı. İnşallah biz Hollanda'yı yenerek bunun cevabını vereceğiz. Merih orada oynayamasa bile onun arkadaşları, cevabı bütün dünyanın, Avrupa'nın gözü önünde vereceklerine inanıyorum. Bu tür hatalı, yanlış kararların da verilmemesi lazım. Yani spor kardeşlik, spor, dostluk, barış burada o sevinci yaşayan Avusturya maçında Merih'in oyunu hepimizin gönlünde taht kurdu attığı goller, dolayısıyla böyle bir yanlış bir karar, bu kararı da telafi etmenin yolu inşallah Hollanda karşısında galip gelmek, yarı finale kalmak, iki maçtan sonra da finalde Merih'in gollerini seyretmek, inşallah o noktaya da geleceğiz. Millilerimizle gurur duyuyoruz, inşallah onların da karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız da maçta olacağını öğrendik. Büyük bir coşkuyla takımımıza dua ediyoruz. Rabb'im ayaklarına taş değdirmesin, başarılı bir futbolla bunun cevabını vereceklerdir” diye konuştu.

BAHÇELİ: UTANÇ DUYULACAK BİR İLKELLİKTİR

Bahçeli: UEFA’nın, Türkiye-Avusturya futbol müsabakasında attığı golden sonra Bozkurt işaretini haklı gurur ve sevinç içinde paylaşan milli futbolcumuz Merih Demiral’la ilgili aldığı iki maç men cezası, üstelik itiraz yolunun kapatılması tasvibi ve tahammülü imkansız skandal bir karardır. Aynı zamanda ırkçı ve faşizan eğilimlerin UEFA’ya nüfuz etmesi utanç duyulacak bir ilkelliktir.

KURTULMUŞ: UEFA DİSİPLİN KURULU TARAFINDAN VERİLEN KARARI KINIYORUM

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli futbolcumuz Merih Demiral için UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen kararı kınıyorum. Bu ceza, çifte standartlı, ön yargılı bir anlayışın neticesidir. Maksadını aşan bu karar, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gölge düşürdüğü gibi sporun barış ve dostluk iklimini de zedelemektedir. Bizim çocuklar kim ne yaparsa yapsın şimdiden bizim şampiyonlarımızdır" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: UEFA'NIN 2 MAÇ MEN CEZASI KARARI KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) A Milli Takım futbolcusu Merih Demiral'a 2 maç men cezasının kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli futbolcumuz Merih Demiral'a UEFA'nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez. Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir" denildi. 

AK PARTİ'Lİ ÇELİK: UEFA'NIN KARARI, FUTBOLUN ÜZERİNE SİYASİ BASKI GÖLGESİ DÜŞÜRMÜŞTÜR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) Merih Demiral'a 2 maç men cezasının, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürdüğünü açıkladı.

AK Parti'li Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "UEFA Disiplin Kurulu'nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır. UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığını göstermektedir. UEFA'nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür" dedi.

 

BAKAN BAK: UEFA'NIN HAKSIZ VE YANLI KARARINI KINIYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), A Milli Takım sporcusu Merih Demiral için verdiği 2 maç men kararını kınadıklarını belirtti.

Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "UEFA'nın hukuki hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz. Ülkemize ve milli futbolcumuz Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarda karşı hukuki yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Futbolcularımıza inanıyoruz. Onlar da gereken cevabı yeşil sahada verecektir" ifadelerini kullandı. (DHA)

 

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN: MERİH DEMİRAL’IN BOZKURT İŞARETİ YAPAN HEYKELİNİ DİKECEĞİM

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral’ın UEFA tarafından 2 maç men cezası almasına tepki göstererek, “Size söz Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim! Haydi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım” dedi.

UEFA, EURO 2024 Son 16 Turu’nda Türkiye’nin Avusturya ile karşı karşıya geldiği maçta, ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri kaydeden Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Kararı bugün açıklayan UEFA, Merih Demiral'a ‘Genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması’ gerekçesiyle 2 maçtan men cezası verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından UEFA’nın vermiş olduğu karara tepki gösterdi. Başkan Özcan paylaşımında, “Merih Demiral’a verilen cezayı şiddetle ve nefretle kınıyorum! Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonu’nu lanetliyorum. Size söz Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim! Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Seyir halindeyken alev alan minibüs ve geri giderken çarptığı kamyonet yandı
  2. Sazlıkta çıkan yangın, helikopterli müdahaleyle kontrol altına alındı
  3. Hatay'da 97 kişinin öldüğü binanın müteahhidine tahliye kararı
  4. Küçükçekmece'de polisten kaçan şüpheliler çatıdan bina boşluğuna düştü
  5. Akıntıya kapılan çocuğu kurtarmak isterken boğulma tehlikesi geçirdi
  6. Muş'taki selde ölen Nazar, son yolculuğuna uğurlandı
  7. Erzurum’daki selde, 4 ev ve 4 ahır zarar gördü, 19 hayvan öldü
  8. Göç İdaresi Başkanlığı: Kayseri'deki Suriyeli aile başka bir ile nakledildi
  9. İmalathanede metal parçaları arasında saklanan 10 kaçak göçmen yakalandı
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan BYD Yönetim Kurulu'nu kabul etti

© Copyright 2024

DHA