Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Manisa'da çıkan orman yangını kontrol altında

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Akgedik mahallesi ile kırsal Osmancalı mahallesinde iki ayrı noktada çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı.

ABONE OL
Ersan ERDOĞAN- Doğan ÇİZMECİ/ MANİSA, (DHA)-

Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi TOKİ konutlarına yakın bölgedeki ormanda saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye 4 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 6 su ikmal ve 2 dozer sevk edildi. 10 dakika içinde ilk müdahalesi yapılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

MANİSA’DA İKİ AYRI NOKTADA ÇIKAN ORMAN YANGINLARI SÖNDÜRÜLDÜ

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Akgedik mahallesi ile kırsal Osmancalı mahallesinde iki ayrı noktada çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı. Akgedik Mahallesi TOKİ konutlarının hemen üst bölümünde çıkan orman yangını, yerleşim yerine yakın olması sebebiyle vatandaşlar endişe yaşadı. Bazı vatandaşları yangın söndürme çalışmalarını ilgi ile izlerken, bazı vatandaşlar ise orman ve itfaiye ekiplerine yardım ederek, hortum taşıdı. Bazı vatandaşlar da ellerindeki su dolu pet şişeleriyle yangına müdahale etti. TOKİ konutlarına sıçramaması için yoğun mücadele edilen yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonrası 2 saat içerisinde kontrol altına alındı. Hiçbir yerleşim yerini tehdit etmeyen kırsal Osmancalı Mahallesi’ndeki yangın da yapılan müdahalelerle söndürüldü. İki bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Diğer Haberler

  1. İzmir'de orman yangını
  2. Vücut geliştirme sporcusu, sokakta ölü bulundu
  3. Balıkesir’de orman yangını
  4. Avcılar'da otomobil yayaların arasına daldı: 1'i ağır 4 yaralı
  5. MSB: Irak ve Suriye'de 10 terörist etkisiz hale getirildi
  6. Karaman Ermenek'te orman yangını
  7. Bakan Yerlikaya: Kayıt dışılıkla mücadelede yeni açılımlarımız olacak
  8. Balkanların matematik şampiyonu Türkiye oldu
  9. 6 ay 6 bin kilometre uygulaması uzatıldı: Araç fiyatlarının tekrar frenlenmesi anlamında olumlu olacak
  10. Kültür Yolu Festivali'nin 6'ncı durağı Van oldu

© Copyright 2024

DHA