Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lübnanlı vatandaşlar ülkelerini terk ediyor

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırılarının yoğunlaştırmasının ardından Beyrut'ta bulunan Lübnan vatandaşlarının ülkeden kaçışları başladı. Uçakla İstanbul'a gelen Lübnanlı vatandaşlar, “Uluslararası yardıma ve dualara ihtiyacımız var' dedi.

ABONE OL
İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)-

İsrail'in hava saldırılarını arttırdığı ve kara saldırısının da gündemde olduğu Lübnan'da vatandaşlar ülkelerini terk etmeye başladı. Güvenlik nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un seferlerini iptal ettiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta vatandaşlar, seferlerine devam eden Ortadoğu Havayolları'nın İstanbul uçuşlarıyla Türkiye'ye geliyor. İstanbul'a gelen Lübnanlı vatandaşlar buradan da Avrupa'da bulunan yakınlarının yanına gidiyor.




'İNSANLAR DEHŞET İÇERİSİNDE OLUP BİTENİ İZLİYOR'

İstanbul Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lübnanlı vatandaşlar, “Lübnan şu an çok kötü durumda. Son birkaç gündür Beyrut'ta çok sayıda patlama oluyor. İnsanlar dehşet içerisinde olup biteni izliyor. Ülkemiz için uluslararası yardıma ve dualara ihtiyacımız var" dedi.

'LÜBNAN'IN GÜVENLİ BİR ÜLKE OLMASINI İSTİYORUZ'

Beyrut'a yaşanan olaylardan sonra İstanbul'a geldiğini söyleyen Lübnanlı gazeteci Lina jihaab, “Son yaşanan olaylardan sonra Beyrut'ta durum iyi değil. Herkesin bildiği gibi Lübnan'da birkaç güvenli bölge var. Ben orada yaşamama rağmen İstanbul'a gelmeyi tercih ettim. Burada birkaç gün kalıp olup biteni televizyondan takip edeceğim. İnşallah Lübnan ordusu ülkede her yerde olur, bizde geri döneriz. Bizde Lübnan'ın Dünyadaki ülkeler gibi güvenli bir ülke olmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Diğer Haberler

  1. Lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
  2. Fatih'te döverek bayılttıkları arkadaşlarını elektrik vererek ayıltmak isterken öldürdüler
  3. Kum fırtınası zincirleme kazaya neden oldu: 6 yaralı
  4. Cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı
  5. Sulama kanalında erkek cesedi bulundu
  6. Sünnet düğünü konvoyunda yolu kapatıp drift atan sürücüye 32 bin TL ceza
  7. Motosiklet kazasında 16 yaşındaki Burak hayatını kaybetti
  8. Maltepe’de komşular arasında bıçaklı kavga: 1’i ağır 5 yaralı
  9. Kayıp Iraklı çocuk, bulunup ailesine teslim edildi
  10. TDT'den, 'Haritacılık Kurumları Başkanları' toplantısı

© Copyright 2024

DHA