Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Liselilerin şehitler için yetiştirdiği 1000 gül fidanı toprakla buluştu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, lise öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte şehitler anısına yetiştirdikleri 1000 gül fidanını, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü için toprakla buluşturdu.

ABONE OL
Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte 5 ayda yetiştirdikleri 1000 gül fidanını, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü kapsamında, okul bahçesine dikti. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hikmet Sezer’in öncülüğünde, okul idaresinin desteğiyle başlatılan programa, öğrenci, öğretmen ve 2004 tarihinde bir eğitim uçuşu sırasında Konya'da havada çarpışan F-4E tipi iki savaş uçağında 2 pilot yüzbaşı ile birlikte şehit olan Pilot Teğmen Bahadır Tayfur’un babası Emekli Öğretmen Ayhan Tayfur da katıldı. Tayfur, şehitlik makamının önemi anlattı, öğrencilerin bu anlamlı projeye katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında yetiştirilen güllerin bir kısmı da şehit kabirlerine dikilmek üzere yetkili makamlara teslim edildi. Anneler Günü’nde şehit anneleri ve öğrenci annelerine de gül hediye edileceği belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Adana merkezli 5 ilde suç örgütü operasyonu; 48 şüpheli tutuklandı
  2. ‘Yoldaşlar’ silahlı suç örgütüne Adana merkezli 5 ilde operasyon: 41 tutuklama
  3. Isparta'da eğitim gören yabancı uyruklu askerler arasında kavga: 24 Somalili asker yaralı
  4. Esenyurt'ta otomobil ile polisten kaçan 3 şüpheli Avcılar'da havaya ateş açılarak durduruldu
  5. İletişim Başkanlığı, 'Türk SİHA’sı Suriye’de 9 kişiyi katletti' iddiasını yalanladı
  6. Bodrum’da 6 adrese uyuşturucu baskını; 2 tutuklama
  7. Kadıköy'de çöp kamyonunun ezdiği emekli öğretmen hayatını kaybetti
  8. Tanyeli tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
  9. Ulaştırma Bakanlığı'ndan POLNET açıklaması: Pasaport kontrol işlemleri normale döndü
  10. 11 kaçak göçmenin ölümüyle ilgili davada 61 yıl 8 ay ceza alan firari, 9 yıl sonra yakalandı

© Copyright 2025

DHA