Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kanserle üçüncü kez savaşırken 'Umut Sokağın Tavanı Kadar' adlı kitabı yazdı

Adana'da lenf kanserini 2 kez yenen ancak hastalığı 3'üncü kez nükseden hem kullandığı ilaçlarla hem de edebiyat sayesinde hayata tutunan Muhammed Doğan (28), 'Umut Sokağın Tavanı Kadar' adlı kitap yazdı. Doğan, "Sokağın hiçbir zaman tavanı olmadı, umudun da tavanı yok. Kitabımda mücadeleyi anlattım. İnanıyorum ki başka bir kanser hastasının mücadelesine destek olabilirim" dedi.

ABONE OL
Nuri PİR/ADANA, (DHA)

Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan özel güvenlik görevlisi Muhammet Doğan'a, 4 yıl önce lenf kanseri teşhisi konuldu. Tedavisine başlayan Doğan bu süreçte 2 kez kanseri yendi ancak hastalık 3'üncü kez nüksetti. Sağlık sorunları nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalan Doğan, geçimsizlik yaşadığı eşinden de boşandı. Bu süreçte edebiyatla ilgilenen Doğan, zamanla kitaplarla dost oldu.

'BAŞKA TÜRLÜ ATLATAMAZDIM'

Hem okumaya hem de yazmaya yönelen ve kullandığı ilaçlarla hayata tutunabilen Doğan, diğer kanser hastalarına da umut aşılamak için 'Umut Sokağın Tavanı Kadar' adında bir kitap yazdı. Kitabı bir yayınevi tarafından basılıp, dağıtılan Doğan, "Bu kitabı yazarak hayata tutundum, başka türlü atlatamazdım. Benim durumumda olanlar, bu kitabı okuduğunda belki bir hayale tutunmanın, bir kitaba sarılmanın ne kadar mutlu edebileceğini anlayacaklar. Sokağın hiçbir zaman tavanı olmadı, umudun da tavanı yok. Kitabımda mücadeleyi anlattım. İnanıyorum ki başka bir kanser hastasının mücadelesine destek olabilirim" dedi.

KANSER İLACI İÇİN ÇAĞRI

Kanserin zorlu bir hastalık olduğunu söyleyen Doğan, SGK tarafından karşılanmayan immünoterapi ilacının temini için barodan atanan bir avukat aracılığıyla hukuki süreç başlattığını ve mahkemenin 3 ayda bir verdiği ara kararlar sayesinde ilaçlarını alabildiğini söyledi. Doğan, "İmmünoterapi ilacımı kullandığım sürece genel durumum iyi oluyor; ama hastalığımı tam olarak bitiremiyor. Aylık doz fiyatı 75 bin lira olduğu için tek başıma bu masraflı karşılayamıyorum. Bu ilaç benim gibi hastalara umut oluyor. Kanser hastaları çok zorlu süreçler yaşıyor. Bir de ilacın külfetini düşünmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda bir düzenleme yapılırsa, çok büyük mutluluk yaşarız" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Kacır: 22 yılda sağlık alanında 17 binden fazla bilim insanı ve gencimize 43,2 milyar lira destek sağladık
  2. RTÜK'ten gündüz kuşağı programlarına 'etik ilke kararları' sınırlaması
  3. Bakırköy'de motosiklet otomobile çarptı; üniversite öğrencisi öldü
  4. Hamile Sude Naz'ı öldüresiye döven sanığa tahliye
  5. Mersin merkezli 9 ilde terör operasyonu: 13 gözaltı
  6. Bartın'da demir-çelik fabrikasında patlama: 10 yaralı
  7. İstanbul’da FETÖ’nün yeni yapılanmasına operasyon: 2 gözaltı
  8. Nevşehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 15 şüpheli adliyede
  9. Sivas'ta Yıldız Dağı'na kar yağdı
  10. Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti

© Copyright 2024

DHA