Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir'de şırdancıda patlama: 5 ölü, 63 yaralı

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir şırdancıda sanayi tüpünden kaynaklandığı belirtilen patlamada 5 kişi yaşamını yitirdi, 63 kişi de yaralandı.

ABONE OL
Kadir ÖZEN- Tekin GÜRBULAK/TORBALI (İzmir), (DHA)

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'nde şırdan satışı yapılan iş yerinde saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Patlamada 3 kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi de yaralandı. Patlamanın yaşandığı bina ile çevredeki 10 binada hasar oluştu.

İhbar üzerine olay yerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu hafif olan yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye gitti, diğerleri ise gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Ancak yaralılardan 1’i daha kurtarılamadı. Tedaviye alınan 35 yaralıdan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

SEMT PAZARI NEDENİYLE ETKİLENENLERİN SAYISI FAZLA

Patlamanın olduğu bölgede bugün semt pazarı kurulduğu bildirildi. Şırdancının pazar güzergahı üzerinde olduğu için patlamadan etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.


Öte yandan, patlamanın meydana geldiği binada arama-kurtarma köpekleriyle arama yapılıyor.

'11 BİNADA HASAR VAR'

İzmir Valisi Süleyman Elban olay yerinde yaptığı açıklamada, "Şırdancı dükkanında yapılan tespitlere göre sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralımız var. İçlerinde ağır olanlar var. Bizim götürdüklerimizin dışında kendi imkanlarıyla gidenler de olduğu için yaralılarla ilgili kesin sayıyı ilerleyen zamanlarda vereceğiz.

Bu cadde üzerinde bulunan 11 binanın da bir tanesinde yani tüpün patladığı binada ciddi hasar var. Diğerlerinde cam kırıkları ve çerçevelerde zarar var. Tespitleri yaparak mağdurların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara başladık. Yaralı sayısı net değil. Patlamanın olduğu iş yerinde herhangi bir tadilat yoktu. Faaliyette olan bir iş yeriydi. Hem Torbalı Devlet Hastanesi'ne hem de ilimizdeki diğer hastanelere yaralılarımız sevk edildi. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun" dedi.

'BİNADA SAĞLI SOLLU HER TARAF BOŞALTILDI'

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise, "Belediye olarak biz elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Binada sağlı sollu her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Mühendislerimiz, fen işlerimiz ve zabıta amirlerimizle birlikte olay yerindeyiz. Mahalle halkına, evde bakım hizmetleri olarak destek veriyoruz. Ayrancılar'da pazar günleri semt pazarı kuruluyor. Pazara giden kişilerin de yaralandığı söyleniyor" dedi.

BAKAN YERLİKAYA: SANAYİ TÜPÜNDEN KAYNAKLANDIĞI DEĞERLENDİRİLİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.


Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi. 


Bakan Yerlikaya, paylaşımında ayrıca patlama anına ilişkin görüntülere yer verdi.


BAKAN TUNÇ: 2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIKHAN: KAZAYI ARAŞTIRMAK ÜZERE MÜFETTİŞLERİMİZ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde gerçekleşen patlamayla ilgili derin üzüntü duyuyoruz.

Yaşanan kazayı araştırmak üzere bakanlığımıza bağlı müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun İzmir" dedi.

BAKAN YERLİKAYA: MAALESEF 1 VATANDAŞIMIZ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamada can kaybının arttığını belirterek, "Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5'e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

VALİ ELBAN: OLAYDA İHMAL OLUP OLADIĞI ARAŞTIRILIYOR

İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir'in Torbalı ilçesinde patlamanın yaşandığı şırdancı dükkanının açıklama yaptı. Vali Elban, yaşanan olayla ilgili biri hastane diğeri ise olay yerinde olmak üzere soruşturmayı yürütmek üzere iki savcının görevlendirildiğini kaydetti.

Patlamada evleri hasar gören vatandaşlar için konaklama imkanı sağladıklarına belirten Vali Elban, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin hasar alan binalarda inceleme yapacağını söyledi.

Patlamada ölenler arasında görüntülere göre hem işyeri içerisinde hem de dışarıda olan kişilerin bulunduğunu ifade eden Vali Elban, olayda herhangi bir ihmal bulunup, bulunmadığının ise araştırıldığı belirtti.

BİNALARIN KIRILAN CAMLARININ TEMİZLENMESİNE BAŞLANDI

Bu arada itfaiye ekipleri, patlama nedeniyle çevredeki binaların kırılan camları ve hasar gören pencerelerine merdiven aracıyla ulaşarak temizlik çalışması başlattı. Jandarma ekipleri de olay yerinde inceleme yapıp, delil olabilecek materyelleri tek tek topladı.

Ayrıca, olayın meydana geldiği iş yeri ile ilgili patlamadan önceki durumunu gösteren bir fotoğraf da ortaya çıktı.

BAKAN GÖKTAŞ: PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İzmir'de bir lokantada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

Psikososyal destek ekiplerimiz olay yerine intikal ederek patlamadan etkilenen vatandaşlarımız ile yakınlarına yönelik psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır. Rabbim yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin" dedi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin şırdancıdaki sanayi tüpünü değiştiren tüpçü olduğu öğrenildi. İş yeri işletmecisinin de şüpheli olarak yakalanması için polisin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

BAŞKAN TUGAY: 5 ÖLÜ, 63 YARALI

Patlamanın ardında bölgeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı'da hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret ederek acil şifalar diledi. Başkan Tugay, bir apartmanın zemin katında yer alan iş yerinde yaşanan patlamadan dolayı 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 1'i ağır 63 kişinin de yaralandığını belirtti. Patlamanın Ayrancılar'ın en işlek caddelerinden birinde yaşandığını, hafta sonu olması, bölgede pazarın kurulması, ayrıca iş yerinin karşısında kahvehane ve pastanenin bulunması nedeniyle yaralı sayısının yüksek olduğunu belirten Başkan Tugay, “3 yurttaşımızın olay yerinde, 2 yurttaşımızın hastanede yaşamını yitirdiğini öğrendik. 3 kişiden 1'i patlamanın yaşandığı iş yerinde hayatını kaybetti. Bir kadın olduğunu öğrendik. 5 yaralı yurttaşımız İzmir'deki hastanelerde, 40'ı Torbalı Devlet Hastanesi'ne, 18 kişi ise özel hastanede tedavi görüyor.” dedi.

'İLK DEĞERLENDİRMEDE BİNALARIN TAŞIYICI KOLANLARINDA SIKINTI YOK'

Cemil Tugay, patlamadan kaynaklı çevredeki binalarda meydana gelen hasar konusuna da değinerek, “Valiliğin yaptığı değerlendirmede olayın tüp patlamasından kaynaklandığının belirtildi. 7'si ağır olmak üzere 9 binada hasar var. İlk değerlendirmede binaların taşıyıcı kolanlarında sıkıntı olmadığı, çökme riski bulunmadığı belirlendi. Kontroller devam ediyor. Güvenlik amaçlı itfaiye ekiplerimiz yurttaşlarımızı binalardan çıkardı. Evlerinde kalamayacak olan yurttaşlarımızı ihtiyaç olması halinde misafir edecek önlemleri aldık. Gerekli tüm ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Patlamanın yarattığı hasar dışında yangın kaynaklı bir hasar, yaralanma yok" ifadesini kullandı.

'YARALARIMIZI SARACAĞIZ'

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Tugay, “Kayıplarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Dün orman yangınları, bugün yaşadığımız bu patlama nedeniyle çok üzüntü verici olaylar yaşadık. Valilik, AFAD, belediyemiz, ilçe belediyesi tüm önlemleri almış durumda. Yaralarımızı saracağız. Hastanede yaralı yurttaşlarımızı ziyaret ettim ve moral vermeye çalıştım. Konuşabildiğim, ulaşabildiğim kişilere geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm yurttaşlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'EL BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ'

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise "Çok talihsiz bir kaza. Binaların kolonları da zarar gördü mü araştırılacak. Cemil Başkanımız olayın hemen ardından buraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyemiz yurttaşlar için kalacak yer teminiyle ilgili, sosyal destekle ilgili çalışmalar yürütüyor. Belediye olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. İlçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. El birliğiyle atlatacağız. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum" diye konuştu.

İTFAİYE BİNADAKİ YARALI VE YAŞLILARI KURTARDI

İzmir İtfaiyesi de patlama nedeniyle bir merdivenli araç, 4 arazöz, bir kurtarma aracı, bir ambulans ve 45 personelle olay yerine giderek öncelikle binalardaki yaralı ve yaşlıları kurtardı. Olay yerine gelen çok sayıda ambulans ise yaralıları hastanelere taşıdı.

İtfaiye ekipleri, binaları kontrol ederek yurttaşların güvenliği için kırılan camların temizliğini yaparken, olay yerinde çalışmalar sürdürüyor. Büyükşehir zabıta ekipleri ise güvenlik amaçlı önlem alıyor.


PATLAMANIN ARDINDAN YAŞANAN PANİK ANLARI KAMERALARA YANSIDI

İzmir Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamadan hemen sonra yaşanan panik anları, kameralara yansıdı. Görüntülerde, vatandaşların korkuyla çevreye kaçıştığı ve yaralıların yerde hareketsiz yattığı görüldü.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Patlamayla ilgili soruşturma sürdürülürken, olayda ölenlerin kimlikleri belirlendi.

Yaşamını yitirenlerin Birgül Sarsılmaz (44), Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Dilek Bağ (24) ve Menderes Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencisi Havin Ergin (17) olduğu açıklandı.

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: PATLAMANIN YAŞANDIĞI BİNADA AĞIR HASAR TESPİT EDİLDİ

AFAD Başkanı Okay Memiş, İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Memiş, "Şu ana kadar hastanelerde kalan sadece 9-10 yaralımız bulunmakta. Onların da sabaha kadar da taburcu edilmeleri beklenmektedir.

Kontrollü bir şekilde binalara giriş ve çıkışları sağlayacağız. Aslında belli noktalarda tamamıyla yasakladığımızı söyleyebiliriz ve her binanın girişinde de jandarmamız bekliyor. Patlamanın şiddetinden dolayı binalarda zararlar ve hasarlar tespit edilmiş durumda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar. Ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. Diğer tespitler de sabah devam edecek. Burada yaşayan, ikamet eden kardeşlerimizin ve esnafın zararlarını da tespit edeceğiz. Ben hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bundan dolayı çok üzgünüz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.


Açıklamasının ardından Memiş, AFAD olarak tam vatandaşların yanında ve emrinde olduğunu söyledi.




Diğer Haberler

  1. Havaya ateş açtıkları anları sosyal medyadan paylaşan 3 kişi yakalandı
  2. Afyonkarahisar'da hafif ticari araç ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı
  3. Erzurum’da sağanak sele neden oldu, alt geçitler suyla doldu
  4. Tartıştıkları kahvehaneciyi bıçakla öldürdüler; 1 tutuklama
  5. Bursa'da İnşaat iskelesi devrildi; sıva ustası son anda kurtuldu
  6. 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy'un cenazesi Ankara'ya gönderildi
  7. Bursa'da 'İnzibat' adlı tay 2 milyon liraya satıldı
  8. Çanakkale'de inşaattaki sıcak su kazanı patladı; 1 ölü 1 yaralı
  9. Porsuk Çayı'nda elleri iple bağlanmış halde cesedi bulunan profesör, toprağa verildi
  10. Muğla’da evde meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı: 1 yaralı

© Copyright 2024

DHA