Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul'da internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yapan şüphelilerin suç kayıtları şaşırttı

İstanbul'da sosyal medya üzerinden verdikleri 'Ucuz kiralık araç' ilanlarıyla kurdukları siteye yönlendirdikleri kişilerin kredi kartı bilgilerini çalarak milyonlarca liralık hırsızlık yaptıkları tespit edilen iki şüpheli yakalandı. Şüphelilerden Yener A.'nın (35) daha önceden 69, Ramazan S.'nin (35) ise 90 suç kaydı olduğu ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu öğrenildi.

ABONE OL
Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)-

UCUZ KİRALIK ARAÇ İLANIYLA KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ ÇALMIŞLAR

İstanbul'da internet üzerinden otomobil kiralamaya çalışırken dolandırılan mağdurlar polise başvurup şikâyetçi oldu. Mağdurlar, sosyal medya üzerinden verilen 'Ucuz kiralık araç' ilanlarına tıkladıktan sonra girdikleri sözde araç kiralayan bir internet sitesinde, depozito olarak kredi kartıyla para ödediklerini ancak daha sonra kredi kartları bilgilerinin çalındığını ve haberleri olmadan binlerce liralık harcama yapıldığını söyledi.

 

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada, çalınan paraları, başkalarının adına açılmış banka hesaplarında topladığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğünde yapıldı.

 

SUÇ KAYITLARI DENEYİMLİ DEDEKTİFLERİ BİLE ŞAŞIRTTI

Gözaltına alınan şüphelilerin suç kayıtları polisleri şaşırttı. Şüphelilerden Yener A.'nın daha önceden 69 suç kaydı olduğu ayrıca hakkında 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Diğer şüpheli Ramazan S.'nin ise daha önceden 90 suç kaydı olduğu belirlendi. Ramazan S.'nin de hakkında kesinleşmiş 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı.

Polis soruşturması sonucunda şüphelilerin 5 kişinin parasını kredi kartı bilgilerini kullanarak çaldıkları belirlendi. Ancak şüphelilerin kullandıkları banka hesaplarının incelemesinin sürdüğü, dolandırıcılığın boyutunun milyonlarca lira olduğu değerlendirildiği öğrenildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Diğer Haberler

  1. Bursa'da düşen uçakta ölen Emir Gülal Nalcı son yolculuğuna uğurlandı
  2. Depremde 100 kişinin öldüğü Hisami Apartmanı davasında 4 sanığa 17,5 yıl hapis cezası
  3. Koruma altındaki 45 arı kuşunu tüfekle öldürdüler
  4. Kurye Sefa'nın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü için zorla getirme kararı
  5. Virajda bariyere çarpan motosikletli öldü
  6. Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut'un cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı
  7. TEKNOFEST Genel Sekreteri Saymaz: Adana, Şampiyonlar Ligi olacak
  8. Şanlıurfa merkezli 3 ilde PKK operasyonu: 6 gözaltı
  9. 42 kişinin öldüğü sitenin arsasına, depremde yakınlarını kaybedenlerin talebiyle zemin etüdü yapıldı
  10. Nevşehir'de kahve zincirine taşlı saldırı

© Copyright 2024

DHA