Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hendek'te, 1 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı makarna fabrikasında soğutma çalışması

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 6'sı ağır, 30 kişinin yaralandığı makarna fabrikasındaki patlama sonrası çıkan yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Patlamanın ikinci gününde fabrika, havadan görüntülendi.

ABONE OL
Nazım Özgün ERBULAN/HENDEK (Sakarya), (DHA)

Hendek ilçesindeki makarna fabrikasının yükleme alanı ve değirmenin bulunduğu bölümde, dün saat 13.00 sıralarında patlama oldu. İlk belirlemelere göre silolardaki gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamayla birlikte yangın çıktı.

Patlamada Mesut Simay (27) adlı işçi hayatını kaybederken, 6'sı ağır, 30 kişi yaralandı. İhbar üzerine fabrikaya itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

(Fotoğrafta Mesut Simay)

Yaralılar, çevre hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. Çevre illerden de destek gelirken, yangın ekiplerin çalışmaları sonucu dün akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Patlamanın 2'nci gününde fabrikanın son hali havadan görüntülendi. Halen silolarından duman çıkan fabrikada ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

PATLAMA RİSKİNE KARŞI FABRİKA YAKININA KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR

Sakarya’nın Hendek ilçesinde dün 1 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı makarna fabrikasındaki patlamada, bölgede olay yeri incelemesi sürüyor. Polis ekipleri, patlama riskine karşı bölgeye girişlere izin vermiyor, fabrikanın yakınına görevliler harici kimse yaklaştırılmıyor. Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı sağlık ekipleri de bölgede hazır bekliyor.


PATLAMADA ÖLEN İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

Sakarya'nın Hendek ilçesinde makarna fabrikasındaki patlamada hayatını kaybeden işçi Mesut Şimay'ın (27) cenazesi, otopsi sonrası ailesine teslim edildi. Yaklaşık 1 yıldır fabrikada çalıştığı öğrenilen Şimay için öğle namazında Akyazı ilçesi Kuzuluk Mahallesi'ndeki Yeşil Cami'de cenaze namazı kılındı. Baba İrfan Şimay ve yakınları taziyeleri kabul etti. Cenazeye ailesi, yakınları ve iş arkadaşlarının yanı sıra Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nejdet Karaca ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan katıldı. Mesut Şimay, cenaze namazının ardından aynı ilçedeki aile mezarlığına defnedildi.


‘YATARSAM GİDECEĞİZ DİYE DÜŞÜNDÜM’

Hendek Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı işçilerden Ahmet Dedecan (44), fabrikada 4 yıldır çalıştığını belirterek, “O basınç beni masanın altına attı. Sonra biraz dizlerimin üzerinde makineye doğru gittim, sonra oraya biraz uzandım. Biraz kendime geldim, ‘Yatarsam gideceğiz’ diye düşündüm çünkü her taraftan alevler, çok fazla şekilde dumanlar geliyor. Sonra merdivenlerden yukarı çıkayım, dedim. Merdivenlerden birkaç basamak çıktım, baktım yukarısı duman altında alevler geliyor, bayağı bir duman var. Aşağı ineyim dedim, aşağısı da merdivenler hariç yan taraf komple patlamış şekildeydi. Yani kalın kontrplaklar vardı, onlar yok olmuştu. Aşağıda yüklemenin olduğu yer komple yanıyor, alevler merdivenden kapıya doğru vuruyor ama kapı denilen bir şey kalmamış, oralar da tamamen gitmişti” dedi.

‘O ARALIKTAN AŞAĞIYA İNDİM, KENDİMİ ATTIM’

Kendini nasıl kurtardığını da anlatan Dedecan, “Ufak bir aralık vardı. O aralıktan aşağıya indim, kendimi attım, biraz yürüdüm. Sonra bir tane cayır cayır yanan kamyon vardı, o patladı. 40-50 metre civarında mesafe vardı aramızda. Biraz daha yürüyüp kendimi yere bıraktım. Sonra 2 kişi geldi, bir araba çağırdılar, içeriye araba girdi. Aldılar beni dışarı çıkardılar. Oradan da başka bir arabaya bindirip hastaneye getirdiler” ifadelerini kullandı.

Fabrikada daha önce yangın ya da benzer bir durum olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Dedecan, “İlk kez oldu” dedi.

Öte yandan hastanelerde tedavi gören 30 kişiden 16’sının taburcu edildiği öğrenildi.



Diğer Haberler

  1. MSB: Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından kullanılan 24 hedef imha edildi
  2. Çatıdan düşüp, hayatını kaybetti
  3. Yanmış cesedi bulunan Afgan madenci davasında Adli Tıp Kurumu’ndan yeniden rapor alınacak
  4. Kansere yenik düşen emekli polis memuru törenle toprağa verildi
  5. Bilgisayar mühendisi Toktaş: Çağrı cihazlarına saldırı yüksek teknoloji gerektirir
  6. Güngören'de müzisyeni döverek öldüren 2 sanığın duruşması 4 Aralık'a ertelendi
  7. 10 milyon dolar haraç ödemeyi reddettiği iddiasıyla kafesi kundaklandı; o anlar kamerada
  8. Manisa'da tarım işçilerini taşıyan traktör devrildi; 11 yaralı
  9. 'Kuyu-24' operasyonunda 5 tutuklama
  10. Okul servisiyle otomobil çarpıştı: 11 öğrenci yaralı

© Copyright 2024

DHA