Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

HDP'li Semra Güzel yurt dışına kaçarken yakalandı

Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Boran'ın cep telefonundan silahlı ve samimi fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, yurt dışına kaçmak üzere İstanbul'dan Edirne'ye giderken İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa operasyonuyla yakalandı. Silivri'de bir dinlenme tesisinde yakalanan Güzel, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

ABONE OL
Caner ÜNVER/ ANKARA, (DHA)-

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü çalışmalarda, firari durumda bulunan HDP'li Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda HDP'li Güzel, otomobille Edirne'ye giderken yakalandı. Güzel'in üzerinde sahte pasaport bulunurken beraberindeki A.G. isimli göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı. 

PKK'lı terörist Volkan Boran'ın cep telefonundan çıkan fotoğrafların basına yansımasının ardından hakkında hazırlanan fezleke uyarınca dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel hakkında 24 Mart 2022'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bakan Soylu, Güzel'in yakalanmasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili Kılıçdaroğlu, sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK'lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne'ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı" dedi.

HDP'li Semra Güzel İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi 

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü çalışmalarda, firari durumda bulunan HDP'li Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda HDP'li Güzel, otomobille Edirne'ye giderken Silivri'de bir dinlenme tesisinde yakalandı. Güzel'in üzerinde M.Ş. isimli sahte nüfus cüzdanı bulunurken, araç içinde bulunan A.G.(43) ve F.D.(25) isimli şüpheliler de gözaltına alındı. Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlarından (2) adet aranma kaydı bulunan HDP 27. Dönem Milletvekili Semra Güzel ve gözaltına alınanlar işlemleri yapılmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

 

Diğer Haberler

  1. Lübnan’da tüm yolcuların uçakta telsiz ve çağrı cihazı taşıması yasaklandı
  2. Dünyanın ilk ekmeği, THY’nin New York uçuşunda ikram edilecek
  3. Ankara'daki operasyonda 1 milyar TL'lik 'sahte bal' ele geçirildi; 6 gözaltı
  4. Bursa'da boş arsada 80 adet zehirli etil kloroformat varili bulundu
  5. Masaj salonunda kadın çalışanın yüzüne kezzap atan sanık: Videoyu paylaşmamda özel bir durum yok
  6. Kalp krizi geçiren kişiye sağlıkçı ve itfaiyenin müdahalesini görüntülü aradıkları kişilere izlettiler
  7. Kadının öldüğü, kocasının yaralandığı olayda, kayınpeder gözaltına alındı
  8. Bakanlıktan görme engelli gazilere akıllı baston desteği
  9. Ankara'da akraba kavgası; 2 ölü, 4 yaralı
  10. Bakım için madene giren işçi vagonların arasına sıkışıp öldü

© Copyright 2024

DHA