Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Halit Bayşu'nun yeğeni: İnsanı canlı canlı mezara koymak buna denir

Fatih'te cenaze namazı sırasında yaşadığı ortaya çıkan ve hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden 89 yaşındaki Halit Bayşu'nun yakınları Adli Tıp Kurumu'na geldi. Halit Bayşu'nun oğlu Yiğit Bayşu, "Doktorun söylediği 'ben hayatımda böyle bir şey ilk defa görüyorum' ambulanstaki arkadaşlarda videolarını çektiler. Biz de hayatımızda ilk defa böyle bir şey görüyoruz" dedi.

ABONE OL
Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)-

Fatih'te, sabah saatlerinde kaldırıldığı hastanede ölüm raporu verilen Halit Bayşu'nun naaşı cenaze namazının kılınması için Ayvansaray'da bulunan Hacı İlyas Yatağan Camii'ne getirildi.

Tabuttan gelen sesler üzerine olay yerine sağlık ekibi çağırıldı. Yaşadığı belirlenen Bayşu, ambulansla hastaneye götürüldü. Ancak Bayşu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bayşu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayın ardından Bayşu'nun yakınları Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Halit Bayşu'nun Yeğeni Osman Bayşu, "İnsan öldükten sonra canlı canlı mezara konmak buna denir. Ama ölmeyen insanı mezara koyuyorlar. Konuşamıyorum çünkü söylenecek laf yok yani, kalmadı diyorum artık. Fişini çekiyorlar morga yatırıyorlar, morgdan sonra camiye götürüyorsun, kefen giydiriyorsun tabuttan ses geliyor. Çocukları ve gelinimiz sarılıyor tabuta, tabuttan sesleri duyunca tabi ki bir panik halinde insanlar kaçışıyor ve amcamızın ölmediği ortaya çıkıyor. Meğerse ölmemiş, öldü diye fişini çekiyorlar. Ondan sonraki süreç 3 saat morgda kalıyor, -40 derece morgda kaldıktan sonra camide yıkanıyor. Cenaze camiye geliyor. Adli Tıp'ın raporlarını bekledik, 4 ay vermiş onu bekliyoruz. Savcı beylerin söylediğine göre 'siz sonuna kadar haklısınız' söylediler kendileri, biz de avukatlarımızla görüşüp hukuki süreci devam ettireceğiz. Hastane hakkında şikâyetimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

'BİZ DE HAYATIMIZDA İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜYORUZ'

Halit Bayşu'nun oğlu Yiğit Bayşu ise, "Doktorun söylediği 'ben hayatımda böyle bir şey ilk defa görüyorum', ambulanstaki arkadaşlarda videolarını çektiler. Biz de hayatımızda ilk defa böyle bir şey görüyoruz. Çünkü şöyle söyleyeyim; cihaza bağlanıp da ambulanstaki arkadaşların, onların eğitimleri, onların şey yapmaları çok önemli bizim için. Bilinçli olan normalde öldüğünde tabutu kapatmaları gerekirken onlar apar topar hastaneye kaldırdılar. Bunun bir açıklaması olmalı" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. 'Kız kaçırma' meselesi nedeniyle husumetli olduğu kişinin evini yaktı
  2. Gaziantep’te doğalgaz boru hattı delindi, gaz sızıntısı mahallede paniğe neden oldu
  3. İletişim Başkanlığı'ndan Bab-ı Ali Okulu'nda 'Dezenformasyon ve Etik' konulu seminer
  4. Selçuk Bayraktar'a Kırgızistan'dan devlet nişanı
  5. Elazığ’a şehit ateşi düştü
  6. Kız çocuğuna taciz girişimini mahalleli önledi; kaçan şüpheli aranıyor
  7. Bursa’da fabrika işçilerinden su altı ve sahil temizliği
  8. Komşusunun köpeğinin saldırısına uğrayan kadına 12 dikiş atıldı
  9. Otizmli çocuğa cinsel istismar davasında sanığa verilen 30 yıl hapis cezası değişmedi
  10. RTÜK Başkan Yardımcısı Güler: Türkiye ve dünya medyasında Müslümanlara yönelik ayrımcı tutum artışta

© Copyright 2024

DHA