Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Candan kardeşlerin duruşması 20 Eylül'e ertelendi

Dolandırıcılık ve ve suç örgütüne üye olmak suçlarından tutuklanan Bahar ve Nihal Candan’ın aralarında bulunduğu 21 sanıklı dolandırıcılık davasında ara karar açıklandı. Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Eylül Cuma gününe erteledi.

ABONE OL
Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)-

 

GAZETECİLERİN SORULARINA KALP İŞARETİYLE CEVAP VERDİ

DOLANDIRICILIK ve suç örgütüne üye olmak suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında Bahar Candan ve ablası Nihal Candan’ın da aralarında olduğu 21 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Küçükçekmece Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki ifadelerinin dinlenmesinin ardından ara verildi. Verilen arada adliyeden çıkan Nihal Candan 'Kardeşinizin tahliye olacağını düşünüyor musunuz ?' sorularına tek eliyle kalp işareti yaparak cevap verdi. Candan gazetecilerin diğer sorularını ise yanıtsız bıraktı.

'KENDİSİNİ DOLANDIRDIM MI'

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya verilen öğle arasının ardından devam edildi. Bahar Candan duruşmada tanık olarak dinlenen Sinan Damgacı’ya soru sordu. Candan 'Sinan Bey konuşmasında Bahar Candan ve Nihal Candan’ın hiçbirşeyini görmedim dedi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Ben 1 yıldır cezaevindeyim. Kendisini dolandırdım mı? Bizden şikayetçi mi' diye sordu. Tanığın 'Eğer bu dolandırıcılık sisteminin içindeyse şikayetçiyim' demesi üzerine Candan, 'Böyle saçma şey mi olur?' cümleleriyle duruma tepki gösterdi.

AĞLAYARAK DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKTI

Duruşma sırasında Bahar Candan soru sorduğu sırada ablası Nihal Candan da konuşmaya dahil oldu. Candan, 'Biz mış-muş’larla çok uzun süre ceza yattık' diye konuştu. Mahkeme başkanı ise, sanıklara 'Şimdi sırası değil daha sonra size de söz hakkı vereceğim' dedi. Nihal Candan ise, mahkeme başkanından özür dileyip ağlayarak duruşma salonundan çıktı.

NİHAL CANDAN ADLİYEDEN AYRILDI

Hastalığı nedeniyle tahliye edilen Nihal Candan, adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Candan, otomobile binerek adliyeden ayrıldı.

DURUŞMA 20 EYLÜL'E ERTELENDİ

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından aralarında Nihal Candan ve Alisya Bahar Candan’ın da bulunduğu 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Bahar Candan'ın 44 yıla kadar, Nihal Candan'ın ise 24 yıla kadar hapsi istenen davada, mahkeme tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Eylül Cuma gününe erteledi.

© Copyright 2024

DHA