Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ankara'da, FETÖ'den aranan karı- koca yakalandı

Ankara'da, FETÖ/PDY üyeliğinden uzun zamandır aranan ve yakalanmamak için sürekli olarak adres ve kılık değiştiren S.K. ve Ö.K. çifti, üst kat için ayrı bir kapı inşa ederek kayıtsız şekilde yaşadıkları dubleks dairede yakalandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyesi S.K. ile Ö.K.'nın Altındağ ilçesinde dubleks bir apartman dairesinde saklandığını tespit etti. Daire içinden kapattıkları üst kat için ayrı bir kapı inşa ederek burada kayıtsız şekilde yaşadıkları belirlenen karı- koca, adrese düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. 

S.K. ile Ö.K.'nın örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. S.K.'nın 2011- 2017 yılları arasında örgütün sözde 'Kırklareli il ablası' olduğu, örgütle iltisaklı şirketlerde çalıştığı ve örgüte çok sayıda eleman kazandırdığı, daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan kişilerin ifadelerinde adının geçtiği belirlendi. Ö.K.'nın ise Kırklareli Üniversitesinde akademisyenlik yaparken ihraç edildiği, çalıştığı dönemde sözde 'Kırklareli üniversite sorumlusu' olarak görev yaptığı, üniversitedeki öğretim üyesi ve akademisyenlerden sorumlu olduğu, bu sayede çok sayıda eleman kazandırdığı tespit edildi. Kod adı olarak 'Erkan' ismini kullandığı belirlenen Ö.K.'nın da adının, etkin pişmanlıktan faydalanan çok sayıda örgüt üyesinin ifadesinde geçtiği öğrenildi. Her iki şüphelinin de uzun yıllardır arandıkları, yakalanmamak için sürekli olarak adres ve kılık değiştirdikleri öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. AFAD'dan 12 kente 'sağanak' uyarısı
  2. Uçaklar CB bulutları nedeniyle havada tur atıyor
  3. Rize'de kamyonet uçuruma yuvarlandı; Kıbrıs Gazisi yaşamını yitirdi, eşi ağır yaralandı
  4. Antalya Havalimanı'na inen uçağın lastikleri patladı; 174 yolcu ve mürettebat tahliye edildi
  5. Astsubayı şehit eden motosikletliye müebbet hapis istemi
  6. Iğdır'da 9 yıl önce 13 polisin şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli adliyede
  7. Ehliyetsiz sürücünün kamyonetle çarptığı liseli Zeynep Nazlı, yaşam savaşı veriyor
  8. Kırıkkale'deki kayıp kadın soruşturmasında tutuklanan 4 şüpheliden 2'si kardeşi çıktı
  9. Afyonkarahisar'da orman yangını
  10. Çanakkale'de sağanak; yollar göle döndü

© Copyright 2024

DHA