Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

12 yaşındaki Dursun Efe'yi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Tokat'ın Turhal ilçesinde Dursun Efe Andıç'ı (12) bıçaklayarak öldüren Umut Göçgen (22) 2 suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Fatih YILMAZ/TOKAT-(DHA)-

Olay, 23 Ekim 2023'te Turhal ilçesinde meydana geldi. Gürsel Mahallesi'nde annesi Aslıhan Güneş ile yaşayan, Şehit Dursun Yöntem Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrenci Dursun Efe Andıç, okuldan eve geldikten sonra bisiklet sürmek için dışarı çıktı. Turhal Devlet Hastanesi'nde işçi olarak çalışan ve eşinden boşanan Aslıhan Güneş, akşam eve geldiğinde oğlunu göremeyince cep telefonu ile ulaşmaya çalıştı. Oğluna ulaşamayan Güneş, Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp başvurusunda bulundu.

BİSİKLETİ BULUNDU

İhbar sonrası arama çalışması başlatılırken, 24 Ekim 2023'te Dursun Efe Andıç'ın bisikleti bulundu. Dursun Efe Andıç'ın Umut Göçgen ile birlikte olduğunu tespit eden ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı. Umut Göçgen sorgusunda, Andıç ile tartıştıktan sonra öldürdüğünü itiraf ederek, cesedini bisikletten yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Arapbağları mevkisinde ağaçlık alanda olduğunu söyledi. Polis ekipleri, Göçgen'in tarif ettiği yerden Andıç'ın cansız bedenini buldu. Umut Göçgen, 25 Eylül 2023'te işlemleri sonrası tutuklandı.

HERHANGİ BİR İNDİRİM YAPILMADI

Tutuklu sanık Umut Göçgen, bugün Zile Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katıldı. Son savunmasını yapan Göçgen, "Suçsuzum, beraatimi talep ederim" dedi. Mahkeme heyeti, Umut Göçgen hakkında 'Çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'Canavarca hisle kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada herhangi bir indirim yapılmadı. Ayrıca sanığa 'Kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

Diğer Haberler

  1. Bilal Erdoğan: Çocuklarımızın kitaplarla çok daha sağlıklı bir geleceğe kapı aralamasını önemsiyoruz
  2. Tek yumrukla komaya giren çiçekçinin beyin ölümü gerçekleşti
  3. Başarılı imam hatip projeleri ödüllendirildi
  4. İzmir'de orman yangını
  5. Etiler'de müdür yardımcısına silah çeken öğretmen adliyeye sevk edildi
  6. Derste yere yanlışlıkta cıva döküldü; okul tatil edildi
  7. Bodrum’da maki yangını, 5 hektar alan zarar gördü
  8. Vali Zorluoğlu: Diyarbakır'ı eski günlerde olduğu gibi karıştırmak isteyenler var
  9. Depreme sempozyumda yakalandılar
  10. Kavşakta çarpışan otomobillerden biri ikiye bölündü; 1'i çocuk, 6 yaralı

© Copyright 2024

DHA