Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Baba yadigarı dükkanda unutulmaya yüz tutmuş yemek mirasını yaşatıyor

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Hanı'nda 90 yıllık dükkanlarında baba yadigarı mesleğini devam ettiren Rafael Palombo (80), sazan balığı yumurtasından unutulmaya yüz tutmuş sefarad lezzeti olan 'tarama' mezesi ile mumlu kefal yumurtasından 'bottarga' yapıyor. Palombo, "Balık yumurtası kültürü devam ediyordu ama tarama, unutulmaya yüz tutmuş bir mezeydi. Çünkü yapmak biraz beceri istiyor. Kimse de uğraşmıyor, yeni nesil bu lezzetleri yapmıyor. Sırf lezzet kaybolmasın diye uğraşıp, yapıyorum" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Satala Antik Kenti'ndeki kazılarda kadın mezarına rastlandı
  2. Narin'in mezarı yapıldı; başucuna Türk bayrağı dikilecek
  3. Çanakkale'de 109 yıllık 18 top mermisi bulundu
  4. Manş Denizi'nde 8 saat yüzen otizmli Tuna'ya olumsuz hava koşulu engeli
  5. SMA tedavisi sonrası Melih Eymen, okula başladı
  6. Deprem uzmanlarının uyardığı Tunceli’de okullarda güçlendirme çalışmaları
  7. Afgan madencinin ölümüyle ilgili bilimsel mütalaa raporu: Ölüm sonrası yakıldığı kesin değil
  8. Rusya, Harkiv’i vurdu: 1 ölü, 43 yaralı
  9. 169 bin 972 kaplumbağa denize kavuştu
  10. Van Gölü’nde 34,6 metre boyunda mikrobiyalit bulundu

© Copyright 2024

DHA