162 yıldır simit üreten ailenin 4’üncü kuşak temsilcisi
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Mehmet Koca (49), 162 yıldır simit üreten ailesinin 4’üncü kuşak temsilcisi olarak tarihi ilçeyle özdeşleşen ‘Safranbolu Simidi’ üretiyor. Koca, “Safranbolu’da odun ateşinde simit yapan tek biz varız. Safranbolu’nun tarihini 5’inci kuşaklara taşımak için devam etmekteyiz. İşletmeyi babamdan devraldım. Babam babasından, dedem de kendi babasından devralmış” dedi.UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da, 162 yıl önce susamsız simit olarak üretilmeye başlayan Safranbolu Simidi, odun ateşinde pişirilip yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuluyor. Safranbolu’nun Tarihi Çarşı bölgesindeki 162 yıllık fırında Mehmet Koca, ailesinin 4’üncü kuşak temsilcisi olarak susamsız simidi üretmeye devam ediyor. İlçeyle özdeşleşen ‘Safranbolu Simidi’ne, turistler ilgi gösteriyor.